vineri, 20 iulie 2018

CONSTANȚA. Zeci de liceeni au donat sânge pentru a salva o viață!

De prea multe ori auzim în jurul nostru oameni care au nevoie de ajutor pentru a trăi. De prea puţine ori însă suntem dispuşi să facem ceva pentru a-i ajuta. Zeci de liceeni din Constanţa au venit, astăzi, la Centru de Transfuzii să se înscrie în registrul donatorilor de celule stem hematopoietice. Doar unul din 10 mii de donatori este compatibil, de aceea este important ca un număr cât mai mare de doritori să se înscrie şi, cine ştie, să fie salvatorii cuiva.

De Roxana Glăvan 20:43, 21 martie 2018 390 vizite Invatamant

Bianca este elevă la Liceul. I.N Roman din Constanța. Se bucură că este perfect sănătoasă, precum și cei apropiați ei. Știe însă că în țară și în lume, copii, tineri sau adulți se agață de orice speranță pentru a trăi. Ea a ales să se înscrie în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice și, de va fi nevoie, celulele ei sănătoase vor putea ajuta o persoană să se vindece.

 Astăzi, un grup de elevi de la Liceul I.N. Roman din Constanța s-a prezentat la Centrul de Transfuzii. Elevii s-au înscris în registrul național al donatorilor de celule stem hematopoietice și chiar au donat sânge pentru a salva o viață.

Iar elevii și-au anunțat și rudele, care au înțeles cât de important este să întinzi o mână de ajutor.

 În fiecare an, mii de copii și adulți sunt diagnosticați cu leucemie sau alte boli grave ale țesutului sanguin sau ale sistemului imunitar. Pentru mulți dintre ei, transplantul de celule stem hematopoietice de la o persoană neînrudită este singura lor șansă. Așa că o campanie care să te învețe ce înseamnă să fii potențial donator este extrem de importantă, mai ales că înscrierea în registru nu presupune și donare.

Din păcate, pentru 37 la sută dintre pacienții români nu se găsesc donatori compatibili, nu doar în țara noastră, ci nicăieri în lume.

Pentru pacienții care au nevoie de celule stem, uneori nu este timp pentru a găsi un donator compatibil. Astfel se apelează la datele din registrul donatorilor de celule stem hematopoietice și pașii până la vindecare sunt mai puțini. Pot deveni donatori persoanele până în 45 de ani, doar după o serie de probe de sânge. Elevii de la liceul I.N. Roman din Constanța au dat astăzi, un imbold, au oferit prin gestul lor o șansă la viață. Registrul național al donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice înregistrează 50 de mii de persoane.

Comenteaza aceasta stire

Rezultate Titularizare 2018. S-au afișat notele obținute de profesori la examen!
De Neptun TV 17 iulie 2018

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene pe 17 iulie și 18 iulie.

Absolvenții promoției 2018 au 60 de zile de la absolvire pentru a se înregistra în evidențele ANOFM pentru integrarea pe piața muncii
De Mediafax 11 iulie 2018

Potrivit unui comunicat al ANOFM, înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

REZULTATE FINALE BAC 2018 | O elevă care a depus contestație la toate probele scrise de la Bac a obținut media zece
De Mediafax 9 iulie 2018

Miriam Dobre a declarat, luni, că a terminat liceul la specializarea Matematică – Informatică și că nu i-a venit să creadă că a obținut media 10 la Bac.

Elevii de 10 ai Constanței! Doi tineri au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Constanța se menține de ani de zile în a doua jumătate a topului național privind promovabilitatea la Bacalaureat, cu un procent de sub 50%.

BACALAUREAT 2018. S-au afișat notele la examenul de Bacalaureat - până la ce oră se depun contestațiile!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Cei peste 136.000 de elevi care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat vor afla astăzi primele rezultate, urmând ca tot miercuri, între orele 12:00 și 16:00, să poată depune, dacă e cazul, contestații.

CONSTANȚA. Mii de elevi au susținut astăzi proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat: 'Au fost probleme de olimpiadă la matematică'
De Neptun TV 27 iunie 2018

La porțile Liceului Teoretic Ovidius, pe elevi îi așteptau părinții, prietenii, dar și profesorii care i-au meditat și care au avut emoții la fel de mari

Elevii clasei a XII-a susțin prima probă la BAC, cea de Limba și Literatura Română
De Neptun TV 25 iunie 2018

Elevii vor afla primele REZULTATE ale examenului de BACALAUREAT în 4 iulie 2018, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie.

Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Națională! Când încep înscrierile pentru admiterea la liceu! CALENDAR Admitere 2018
De Neptun TV 23 iunie 2018

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost afișate, sâmbătă după amiaza, la centrele de examen și pe evaluare.edu.ro. Aproape 24.000 de elevi au depus contestații, dintre care peste 3.000 au fost înregistrate în Capitală.

CONSTANȚA. Diana Pavlov, eleva care a luat 10 la Evaluarea Națională fără să fi făcut meditații: 'Am învățat zilnic'!
De Neptun TV 21 iunie 2018

O elevă din Constanța a reușit să obțină note maxime la Evaluarea Națională fără să fi făcut lecții în particular. Ea mai are un frate geamăn, David, care excelează la handbal.