duminică, 25 august 2019

Constănțeanca de aur! Alina Rotaru a câștigat titlul suprem la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei!

O masterandă a Universităţii Ovidius a urcat Constanţa pe prima treaptă a Jocurilor Mondiale Universitare din această vară, de la Taipei. Se numeşte Alina Rotaru, studiază la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi, din această vară, şi-a adăugat în palmares titlul suprem, cu o săritură în lungime de 6 metri şi 65 de centimetri. Rectorul Universităţii şi profesorii Alinei i-au înmânat o medalie şi o diplomă de excelenţă pentru performanţele obţinute şi i-au smuls promisiunea că o vor vedea la Jocurile Olimpice, de la Tokyo, din 2020.

De Roxana Glăvan 19:52, 5 septembrie 2017 211 vizite Sport

Copilăria Alinei Rotaru a stat sub semnul sportului. După câteva încercări de a performa în dansuri ritmice, s-a apucat de atletism, iar visul de a ajunge asemenea sportivei pe care o admira atât de mult a devenit realitate.

 Alina Rotaru este din București și umează cursurile de master la  Universitatea Ovidius din Constanța. Este cel mai bun an din cariera ei, pentru că, vara aceasta, a câștigat titlul suprem la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei. Ea a reușit o săritură în lungime de aur, de 6 metri și 65 de centimetri. Astăzi, rectorul Universității Ovidius și dascălii de la Facultatea de Educație Fizică și Sport și-au întâmpinat campioana. 

Cu un zâmbet larg și cald, Alina ne spune că are emoții. Noi ne gândim că nu pot fi mai mari decât cele trăite în momentul intonării imnului României la Taipei. 

Profesorii Alinei ne-au dezvăluit că, la început, sportiva nici măcar nu era în cărți pentru Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei.

Și iată că acum vorbim despre cea mai bună săritură a competiției.

Pentru meritele sale, Alina Rotaru a fost răsplătită astăzi de Universitatea Ovidius din Constanța cu o diplomă de excelență. 

Comenteaza aceasta stire