joi, 22 august 2019

Constănțeanca Simona Halep împlinește astăzi 25 de ani!

Constănțeanca Simona Halep împlinește astăzi 25 de ani!

Constănțeanca Simona Halep împlinește astăzi 25 de ani și își aniversează ziua de naștere la mii de kilometri de casă. Simona se află la Wuhan (China), acolo unde s-a calificat în optimile de finală ale turneului dotat cu 2,3 milioane USD după ce a trecut de Irina Begu.

Simona Halep s-a născut pe 27 septembrie 1991 la Constanța. Este jucătoare profesionistă de tenis, aflată în prezent pe locul 5 mondial. Halep a câștigat de-a lungul carierei 14 turnee WTA la simplu (șase în 2013, două în 2014, trei în 2015,trei în 2016), dintre care cele mai importante sunt turneele Premier Mandatory de la Indian Wells si Madrid . Următoarele premii ca importanță sunt cele de categorie Premier de la Montreal, New Haven, Moscova, Doha, Dubai, dar și Turneul Campioanelor de la Sofia. Anterior, ea a mai jucat trei finale WTA (2010, 2011, 2012), toate pierdute. Este cunoscută pentru un stil agresiv de joc, executând reverul cu ambele mâini.

Simona Halep s-a născut într-o familie de aromâni în orașul Constanța. A început să joace tenis la 4 ani, fiind antrenată de fratele ei mai mare. La vârsta de 6 ani ea practica zilnic acest sport. S-a mutat în București la 16 ani pentru a-și continua cariera în tenis. Doi dintre idolii ei din tinerețe au fost Justine Henin și Andrei Pavel.

Cariera tenismenei Simona Halep cucoscut un salt spectaculos în 2013. În luna iunie a câștigat turneul de la Nurnberg, apoi pe cel de la Den Bosch, desfășurat pe iarbă, devenind astfel prima româncă din istoria tenisului ce câștigă două turnee la rând pe suprafețe diferite. A încheiat anul 2013 cu șase turnee în palmares și titlul WTA Most Improved Player.

În 2014 s-a impus la Doha și la București. Cu finală la Roland Garros, semifinală la Wimbledon și victorie la Serena Williams la Turneul Campioanelor, Simona Halep devenise deja un brand. Simona Halep a mai câștigat trei turnee în 2015, printre care și cel mai important al carierei, cel de la Indian Wells. A ajuns până în semifinale la US Open.

Cu încă trei trofee în plamares în 2016, Simona Halep a ajuns la 14 turnee câștigate și la peste 14 milioane USD.

Comenteaza aceasta stire