sîmbătă, 17 august 2019

Constănțeni certați... cu istoria! Întrebarea ce sărbătorim de ziua Micii Uniri le dă bătăi de cap: 'Nici nu știam în ce dată suntem astăzi'

În stilul caracteristic, unii dintre români au găsit de cuviinţă să se cinstească de ziua Micii Uniri cu tradiţionalul pahar de vin. În timp ce o parte dintre pensionarii constănţeni cu care am stat de vorbă ştiau pentru ce ridică paharul, alţii au dat dovadă că istoria le joacă feste în faţa camerei. Şi dacă bătrânii au profitat de încă un prilej de sărbătoare, iar bugetarii au fost liberi prin ordonanţa recent decretată, cei care au fost nevoiţi să mergă la serviciu spun că au sărbătorit o zi cu importanţă istorică, muncind.

Ziua Micii Uniri a însemnat pentru acești pensionari un prilej tocmai bun pentru o cinste între prieteni. Bătrânii au ieșit în parc la soare și au închinat un pahar de vin de dragul sărbătorii de astăzi.

În timp ce unii dintre petrecăreți știau pentru ce ridică paharul, alții au bâjbâit când au fost nevoiți să explice ce sărbătorim astăzi.

Mergând către cei mai tineri, am găsit și printre ei unii care nu au tratat cu mare seriozitate 24 ianuarie.

 Sunt și români care îi invidiază pe bugetarii care astăzi stau acasă după ce guvernanții au decretat în 2016 Ziua Micii Uniri ca zi liberă.  

Comenteaza aceasta stire