marţi, 25 septembrie 2018

Constănțenii Nicu Rotaru, Mihai Nenciu și Bogdan Ofițeru și-au fixat următorul obiectiv: Kilimanjaro!

Pentru prima dată steagul stațiunii Mamaia flutură, alături de cel al României, pe cel mai înalt munte din Europa. Constănțenii Nicu Rotaru, Mihai Nenciu și Bogdan Ofițeru au escaladat vârful Elbrus, bifând astfel primul obiectiv al unui proiect ambițios: Seven Summits. Cei 3 alpiniști amatori vor să demonstreze că pot urca pe cele mai înalte piscuri de pe cele 7 continente, atât timp cât depun efort și pasiune în ceea ce fac. Urmează, în decembrie, Kilimanjaro.

Totul a început aici, la țărmul mării, când Nicu, Mihai și Bogdan au îndrăznit să creadă în succesul proiectului Seven Summits, după expediția reușită din Himalaya, unde au urcat până în tabăra de bază de pe Everest. Constănțenii au plecat luna aceasta în Rusia pentru a escalada vârful Elbrus din Munții Caucaz, înalt de 5642 de metri. Ploile abundente și alunecările de teren din zonă le-au pus în pericol misiunea, dar cei trei temerari nu au cedat.

Și așa a început ascensiunea spre Elbrus, supranumit Tronul Zeilor sau Sfânta Înălțime. Asaltul final i-a pus cu adevărat la încercare.

Nicu, Mihai și Bogdan au ajuns pe vârful Elbrus în același timp cu o expediție slovacă.

Ambasadorii stațiunii Mamaia au dus pe acoperișul Europei și un mesaj de luptă împotriva sindromului Dravet, o formă rară de epilepsie care afectează un copil din 20.000 în România.

Iar visul continuă. Postarea plină de umor a lui Nicu, în rusă, după asensiunea finală, “Elbrus, Koneț film”, nu e nici pe departe sfârșitul filmului...

Dasvidania, Elbrus, Kuja juu, Kilimanjaro! La revedere, Elbrus, Haide pe Kilimanjaro! Acoperișul Africii, cu o altitudine de 5895 de metri, vârful din Tanzania este următorul obiectiv, la începutul lunii decembrie. Apoi, dacă totul va merge bine, în 2018 urmează Aconcagua, cel mai înalt vârf al Americii de Sud. Denali din Alaska, Kosciusko din Australia, Vinson din Antarctica și Acoperișul Lumii, Everest, îi așteaptă pe cei trei temerari constănțeni.

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep s-a accidentat și ar putea renunța la turneul de la Wuhan: '24 de ore foarte dificile'! Niculescu, învinsă în primul tur
De Mediafax 24 septembrie 2018

Simona Halep, locul I WTA, a anunțat că a simțit dureri la spate duminică, la antrenament, și ar putea rata participarea la turneul de la Wuhan.

Noul clasament WTA a fost publicat. Simona Halep, pentru a 46-a săptămână pe primul loc. La ce distanță se află față de rivalele sale
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur de la US Open, dar continuă să aibă un avans consistent în fața principalei sale urmăritoare.

Simona Halep nu este singura jucătoare de top care părăsește US Open. După înfrângerea suferită de Angelique Kerber, avantajul româncei în fruntea ierarhiei WTA crește
De Neptun TV 2 septembrie 2018

Dar Cibulkova a fost mai puternică, a eliminat lierul mondial în turul al treilea, iar victoria slovacei e sinonimă cu finalul emoțiilor pentru constănțeancă.

Derby 'în familie' în turul 3 la US Open. Surorile Williams se vor înfrunta din nou, pentru a 30-a oară în 20 de ani
De Mediafax 30 august 2018

Surorile Williams vor juca meciul direct cu numărul 30, vineri, în turul trei la US Open 2018.