duminică, 21 iulie 2019

Constantin Nicolescu a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile - update

DNA participă încă o dată la un act de justiție românească originală. Președintele Consiliului Județean Argeș pe care procurorii DNA l-au purtat cu cătușele la mâini prin fața camerelor de filmat, a fost arestat la scurt după ce fusese eliberat. În fața Tribunalului Argeș, peste 100 de persoane au protestat astăzi față de reținerea lui Constantin Nicolescu și l-au așteptat cu aplauze. Președintele Consiliului Județean Argeș a fost reținut de procurori la o zi după mega-protestul de la uzinele Dacia din Mioveni. DNA îl acuză de corupție și luare de mită, fapte petrecute în urmă cu cinci ani.

 

Aproximativ 100 de persoane au protestat în fața Tribunalului Argeș față de reținerea președintelui Consiliului Județean, Constantin Nicolescu, pe care l-au aplaudat. Printre acestea, primari PSD din județ, salariați ai Consiliului Județean, precum și directori ai unor instituții din Pitești. Procurorii, care l-au purtat 24 de ore în cătușe prin fața camerelor de filmat, îl acuză pe președintele Consiliului Județean de fapte de corupție petrecute în urmă cu 5 ani. De cealaltă parte, fratele lui Constantin Nicolescu, precum și Arhiepiscopul Argeșului, Înalt prea Sfințitul Calinic, vorbesc despre o răzbunare pusă la cale de senatorul PDL, Mircea Andrei. Președintele Consiliului Județean Argeș este și liderul PSD al filialei locale, așa că democrat liberalii ar avea de câștigat prin arestarea sa nu numai o luptă pentru administrația locală, dar și una politică.

Arhiepiscopul Argeșului știe și de la ce i se trage lui Constantin Nicolaescu. El spune că senatorul PDL a început un război după ce un văr de-al acestuia, vicar, a fost înlocuit de Înalt prea Sfinția Sa.

 

De altfel, și senatorul PDL confirmă o legătură de suflet cu vicarul înlocuit.

Reținerea suspectă a președintelui PSD Argeș îi face și pe cei din conducerea partidului să ia în calcul varianta unui dosar politic.

Constantin Nicolescu este acuzat că, în 2006, a accesat un program PHARE pentru reabilitarea a patru școli, folosind acte fictive în cererea de finanțare. Mai mult, procurorii DNA spun că acesta ar fi primit de la una dintre firmele de construcții, 60 de mii de lei. În această seară, lui Constantin Nicolescu i-a expirat ordonanța de reținere pentru 24 de ore, fiind pus în libertate. La scurt timp, însă, instanța a acceptat cererea procurorilor DNA de a emite mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, așa că președintele Consiliului Județean Argeș se întoarce în arest.

 

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.