sîmbătă, 20 iulie 2019

Continuă scandalul dosarelor fabricate! Noi dovezi despre modul în care acționau procurorii DNA, Negulescu și Onea, au fost făcute publice!

Noi dovezi despre modul în care acţionau procurorii DNA, Negulescu şi Onea, au fost făcute publice de Antena 3. Martorii de pe tabelele fictive din dosarul de mită întocmit de Sebastian Ghiţă nu doar că nu au fost niciodată audiaţi dar unii dintre ei nici măcar nu au cetăţenie română, aşa că nu puteau vota cu Ponta, la prezidenţialele din anul 2014. Asta nu face decât să confirme dezvăluirile fostului deputat Vlad Cosma care a afirmat că a fost instigat de anchetatori să-i ajute să falsifice probele ca să-l poată înfunda pe Ghiţă.

Acestea sunt persoanele pe care le-ar fi plătit Sebastian Ghiță pentru prezindențialele din 2014. Tabelele conțin numele și datele personale ale unor cetățeni moldoveni, mare parte fără cetățenie română, deci fără drept de vot. Vorbim despre probe pe care fostul deputat Vlad Cosma le-ar fi falsificat la cererea procurorului anticorupție Mircea Negulescu și a șefului DNA Ploiești, Lucian Onea.

Sunt oameni extrași pur și simplu din cartea de telefon, spune Vlad Cosma, cu care procurorii nu au discutat niciodată, nu i-au audiat, în schimb le-au folosit datele ca să fabrice un dosar în care îl acuzau pe Sebastian Ghiță că i-ar fi plătit ca să îl voteze pe Victor Ponta, la prezidențialele din 2014. Totul cu știința „doamnei K” de la București, cum este numită Laura Codruța Kovesi.

Astăzi, șefa DNA nu a reacționat în niciun fel la acuzațiile care continuă să se adune la adresa sa și a subalternilor săi. Însă, din ce în ce mai multe voci cer să fie trasă la răspundere, mai ales după ce procuroarea Mihaela Iorga Morar a declarat că Laura Codruța Kovesi i-a cerut să urgenteze dosarul unui viitor premier, cel mai probabil Victor Ponta.

Mulți cer intervenția directă a președintelui Klaus Iohannis, însă nici acesta nu a făcut nicio declarație cu privire la acest scandal. Joi ar putea fi însă o zi decisivă pentru Kovesi. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va reveni în țară, ca să participe la ședința de Guvern, unde se va discuta, printre altele și despre soarta șefei Direcției Naționale Anticorupție. 

Comenteaza aceasta stire