marţi, 16 iulie 2019

Contractul pentru autostrada Orăștie-Sibiu a fost reziliat, anunță ministrul Transporturilor

Contractul pentru autostrada Orăștie-Sibiu a fost reziliat, anunță ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu a anunțat astăzi rezilierea contractului cu Salini Impregilo pentru autostrada Orăștie-Sibiu, pe motiv că proiectul inițial nu a fost respectat.

CNADNR va demara procesul pentru selectarea unui nou constructor care să remedieze deficiențele din zonă, lucrările urmând să fie finalizate în luna august.

În aceste condiții, traficul pe autostradă ar putea fi reluat în luna septembrie a acestui an.

"Am primit un comunicat de la CNADNR privind rezilierea contractului cu actualul constructor (pentru lotul 3 al Autostrăzii Orăștie-Sibiu - n.r.). În același timp se va demara o cerere de ofertă pentru selectare noului constructor care să remedieze deficiențele din zona demolată de 200 m și din cei 300 de metri suplimentar pe care au apărut fisuri pe drum. Termenul pentru aceste lucrări, în cazul în care nu apare nicio contestație, este august. Asta înseamnă că la începutul sau mijlocul lui septembrie se va putea relua traficul pe autostradă", a declarat, ministrul Transporturilor, într-o conferință la sediul ministerului.

Un document al Ministerului Fondurilor Europene arată că autostrada Orăștie - Sibiu are planificată ca dată de finalizare trimestrul III din 2018, iar valoarea investiției rămase se ridică la 92,4 milioane euro.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire