miercuri, 17 iulie 2019

Controale în restaurante și hipermarket-uri: amenzi și produse confiscate din cauza condițiilor de igienă!

Controale în restaurante și hipermarket-uri: amenzi și produse confiscate din cauza condițiilor de igienă!

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au verificat, săptămâna trecută, zeci de restaurante, hipermarket-uri și magazine, ocazii cu care au aplicat amenzi și au confiscat produse din cauza condițiilor de igienă.

Astfel, controalele au fost efectuate în: 8 restaurante, 1 unitate tip fast-food, 1 bar, 1 snack bar, 25 super/hipermarket-uri, 6 magazine alimentare, 5 laboratoare cofetărie/patiserie, 6 depozite alimentare, 2 unități procesare lapte, 10 centre prelucrare lapte, 7 carmangerii, 1 unitate produse proaspete din pescuit, 1 unitate procesare miere, 2 unități fabricare pâine și specialități, 2 unități comercializare produse congelate, 3 depozite semințe consum, 7 depozite de destinație, 1 unitate de morărit, 1 unitate fabricare produse zaharoase, 1 unitate conservare fructe.

"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, iar pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, a fost aplicată o  sancțiune contravențională, în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 4123 kg, lapte și produse lactate – 1208 kg,  pește și produse din pește – 780 kg, ouă – 39 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 63.368 lei", se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Comenteaza aceasta stire