sîmbătă, 17 august 2019

Copii de 6 luni diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic după ce au mâncat sarmale!

Carnea este sursa îmbolnăvirii bebeluşilor din Feteşti, diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic. Părinţii le-au dat să mănânce supă şi sarmale, deşi copiii abia împliniseră şase, respectiv, şapte luni. Medicii spun că cel care a fost hrănit cu sarmale este în stare gravă şi are nevoie de dializă.

Cei doi copii din Fetești care au fost internați la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic uremic au consumat carne a spus astăzi dr. Mihaela Bălgrădean, șefa secției de Nefrologie a spitalului.

Cei doi copii din Fetești, diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic și internați la spitalul Marie Curie din Capitală au mâncat carne, după cum a precizat Mihaela Bălgrădean, șefa secției de Nefrologie a spitalului bucureștean, conform Mediafax.

"Cei doi copii au consumat carne, este vorba despre un copil în vârstă de șase luni și de un alt copil în vârstă de șapte luni. Cel în vârstă de șapte luni a mâncat sarmale date de un membru din familia sa. Este abia la începutul bolii, însă starea lui este gravă", a spus dr. Bâlgrădean.

În ceea ce îl privește pe cel de-al treilea copil, internat la Marie Curie în urmă cu câteva săptămâni, Mihaela Bălgrădean spune că, cel mai probabil, acesta va fi externat săptămâna viitoare, după ce medicii îl vor evalua neurologic.

În prezent, pe lângă cei doi bebeluși din Fetești, la Spitalul Marie Curie mai este internat cu sindrom hemolitic uremic doar un băiețel din Mioveni. Medicii spun că starea lui este bună și că, săptămână viitoare, va fi externat, după ce va fi examinat neurologic.

Între timp, în spitalele din Argeș mai sunt cu probleme digestive 28 de copii, cei mai mulți sub doi ani. De la sfârșitul lui ianuarie și până în prezent, 16 copii cu sindrom hemolitic uremic au ajuns la 'Marie Curie', majoritatea din județul Argeș.

Din păcate, trei dintre ei s-au stins, în ciuda eforturilor medicilor. Autoritățile nu au reușit să indice cu exactitate sursa îmbolnăvirilor.

Comenteaza aceasta stire