vineri, 18 ianuarie 2019

Copiii blocați în peștera din Thailanda le-au scris părinților: 'Nu vă faceți griji ... suntem toți puternici'!

Copiii blocați în peștera din Thailanda le-au scris părinților: 'Nu vă faceți griji ... suntem toți puternici'!

Cei 12 baieți blocați în peștera din Thailanda, de două săptâmâni, au scris mai multe scrisori în care le transmit rudelor să nu se îngrijoreze, căci sunt puternici și vor face față operațiunii de salvare. 

"Nu vă faceți griji ... suntem cu toții puternici", au scris copiii. Printre altele, adolescenții le-au cerut celor apropiați diverse mâncăruri de care le este poftă, inclusiv pui prăjit, relatează BBC.

Unul dintre adolescenți n-a uitat de școală și a strecurat și un mesaj pentru profesori în scrisoarea sa: "Domnule profesor să nu ne dai prea multe teme pentru acasă!"

În mesajul său, antrenorul de 25 de ani, Ekkapol Chantawong, le-a dat asigurări părinților că cei mici sunt în stare bună.

"Dragi părinți, toți copiii sunt sănătoși, echipa de salvare are grijă de noi. Vă promit că voi avea mare grijă de ei. Le mulțumesc tuturor salvatorilor care ne-au sărit în ajutor", a scris antrenorul echipei de fotbal de juniori.

"De asemenea, îmi cer iertare din tot sufletul față de părinții copiilor", a adăugat el.

Operațiunea de evacuare a minorilor din peșteră a fost amânată vineri noapte deoarece copii nu sunt suficient de pregătiți pentru a parcurge cele două porțiuni inundate ale tunelului care i-ar aduce la suprafață.

 "Nici o șansă ca să-i putem scoate astăzi", a declarat Narongsak Osottanakorn, guvernatorul provinciei Chiang Rai.

"Încă nu sunt în stare să se scufunde. Încercăm să-i învățăm, dar deocamdată e prea riscant. Totul depinde de ei, însă dacă musonul va aduce ploi în aceste zile, va trebui să reevaluăm situația și să-i scoatem cumva afară", a adăugat oficialul.

Cei 12 băieți și antrenorul lor explorau peștera când au fost surprinși de inundații, în 23 iunie, și nu au mai putut ieși la suprafață.

 Ben Reymenants, scafandrul belgian care se află la fața locului și ajută la operațiunea de salvare a declarat pentru Het Laatste Nieuws faptul că este o cursă contra cronometru deoarece duminică se așteaptă ca în zonă să cadă ploi abundente, dar trebuie să rămână optimiști.

”Este o cursă dificilă prin labirinturi și coridoare care sunt și foarte înguste. Procesul este îngreunat de curenți, dar vizibilitatea de sub apă este mult mai bună. Mai mult decât atât, ei nu trebuie să înoate prea mult deoarece vor purta o mască de oxigen și vor fi ținuți de mână de scafandri”, a mai spus acesta.

Scrisorile sunt primul mesaj primit de familii de la cei mici, după ce anterior încercările de a instala o linie telefonică în interiorul peșterii au eșuat.

Grupul de copii a fost găsit în interiorul peșterii de scafandrii britanici de salvare luni, după 10 zile de la dispariție. Băieții și antrenorul lor se refugiaseră pe un petic de sâncă aflat într-o cavernă situată la aproximativ 4 km distanță de gura de ieșire din peșteră.

Echipele de scafandri le-au furnizat de atunci alimente, oxigen și îngrijiri medicale, dar există temerin legate de nivelul oxigenului din camera unde se află copiii. Oficialii au spus că aceasta a scăzut la 15%. Nivelul normal este de 21%. Autoritățile din Thailanda au dat însă asigurări că a fost instalată cu succes o gură de aerisire către locul din peșteră unde sunt sportivii.

Comenteaza aceasta stire

Scenarii posibile după ce Acordul Brexit a fost respins de Camera Comunelor
De Mediafax 16 ianuarie 2019

Decizia Camerei Comunelor de respingere a Acordului negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul generează câteva scenarii posibile pentru finalizarea procedurii Brexit, dar criza politică probabil se va prelungi.

Scandalul bebelușilor modificați genetic: Cercetătorul chinez, criticat pentru că ar fi pus în pericol viețile copiilor
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

El nu a răspuns imediat la solicitarea transmisă de Reuters prin e-mail pentru a comenta acest subiect.

Numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA în România, RETRIMISĂ din rațiuni procedurale președintelui Donald Trump, care o poate reformula
De Mediafax 4 ianuarie 2019

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Accident feroviar extrem de GRAV. Șase persoane au murit. GALERIE FOTO
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

Deocamdată nu este cunoscută cauza accidentului, dar există informații potrivit cărora un tren de călători în drum spre Copenhaga a lovit un tren de marfă, în mijlocul vânturilor puternice.

Cel puțin patru răniți după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni într-un oraș din Germania
De Neptun TV 1 ianuarie 2019

Incidentul s-a produs în Piața Berlin din orășelul german Bottrop. Un individ a lovit cu un vehicul un grup de pietoni. Patru persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, au anunțat autoritățile germane.

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud
De Neptun TV 29 decembrie 2018

În prezent, cea mai mare zonă comercială internațională este spațiul de liber-schimb UE-Japonia.