joi, 18 aprilie 2019

Copiii blocați în peștera din Thailanda le-au scris părinților: 'Nu vă faceți griji ... suntem toți puternici'!

Copiii blocați în peștera din Thailanda le-au scris părinților: 'Nu vă faceți griji ... suntem toți puternici'!

Cei 12 baieți blocați în peștera din Thailanda, de două săptâmâni, au scris mai multe scrisori în care le transmit rudelor să nu se îngrijoreze, căci sunt puternici și vor face față operațiunii de salvare. 

"Nu vă faceți griji ... suntem cu toții puternici", au scris copiii. Printre altele, adolescenții le-au cerut celor apropiați diverse mâncăruri de care le este poftă, inclusiv pui prăjit, relatează BBC.

Unul dintre adolescenți n-a uitat de școală și a strecurat și un mesaj pentru profesori în scrisoarea sa: "Domnule profesor să nu ne dai prea multe teme pentru acasă!"

În mesajul său, antrenorul de 25 de ani, Ekkapol Chantawong, le-a dat asigurări părinților că cei mici sunt în stare bună.

"Dragi părinți, toți copiii sunt sănătoși, echipa de salvare are grijă de noi. Vă promit că voi avea mare grijă de ei. Le mulțumesc tuturor salvatorilor care ne-au sărit în ajutor", a scris antrenorul echipei de fotbal de juniori.

"De asemenea, îmi cer iertare din tot sufletul față de părinții copiilor", a adăugat el.

Operațiunea de evacuare a minorilor din peșteră a fost amânată vineri noapte deoarece copii nu sunt suficient de pregătiți pentru a parcurge cele două porțiuni inundate ale tunelului care i-ar aduce la suprafață.

 "Nici o șansă ca să-i putem scoate astăzi", a declarat Narongsak Osottanakorn, guvernatorul provinciei Chiang Rai.

"Încă nu sunt în stare să se scufunde. Încercăm să-i învățăm, dar deocamdată e prea riscant. Totul depinde de ei, însă dacă musonul va aduce ploi în aceste zile, va trebui să reevaluăm situația și să-i scoatem cumva afară", a adăugat oficialul.

Cei 12 băieți și antrenorul lor explorau peștera când au fost surprinși de inundații, în 23 iunie, și nu au mai putut ieși la suprafață.

 Ben Reymenants, scafandrul belgian care se află la fața locului și ajută la operațiunea de salvare a declarat pentru Het Laatste Nieuws faptul că este o cursă contra cronometru deoarece duminică se așteaptă ca în zonă să cadă ploi abundente, dar trebuie să rămână optimiști.

”Este o cursă dificilă prin labirinturi și coridoare care sunt și foarte înguste. Procesul este îngreunat de curenți, dar vizibilitatea de sub apă este mult mai bună. Mai mult decât atât, ei nu trebuie să înoate prea mult deoarece vor purta o mască de oxigen și vor fi ținuți de mână de scafandri”, a mai spus acesta.

Scrisorile sunt primul mesaj primit de familii de la cei mici, după ce anterior încercările de a instala o linie telefonică în interiorul peșterii au eșuat.

Grupul de copii a fost găsit în interiorul peșterii de scafandrii britanici de salvare luni, după 10 zile de la dispariție. Băieții și antrenorul lor se refugiaseră pe un petic de sâncă aflat într-o cavernă situată la aproximativ 4 km distanță de gura de ieșire din peșteră.

Echipele de scafandri le-au furnizat de atunci alimente, oxigen și îngrijiri medicale, dar există temerin legate de nivelul oxigenului din camera unde se află copiii. Oficialii au spus că aceasta a scăzut la 15%. Nivelul normal este de 21%. Autoritățile din Thailanda au dat însă asigurări că a fost instalată cu succes o gură de aerisire către locul din peșteră unde sunt sportivii.

Comenteaza aceasta stire

Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul și crucea, neatinse de flăcări
De Mediafax 16 aprilie 2019

Liderul popurului francez a lăudat „curajul” și „profesionalismul” pompierilor, aceștia reușind să salveze fațada edificiului și două turnuri importante.

Parlamentul britanic a votat: Brexitul a fost AMÂNAT până pe 30 iunie
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Discuțiile cu opoziția laburistă pentru a încerca ieșirea din impasul Brexitului vor fi reluate după summitul UE de miercuri, a anunțat între timp guvernul britanic, dând de înțeles că dialogul nu s-a soldat încă cu un acord, potrivit France Presse.

PERICOL de RĂZBOI: Rusia a activat navele de atac și sistemele de rachetă, din cauza exercițiului NATO la care participă și România, în Marea Neagră
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Navele de recunoaștere, navele de atac și sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenția de presă Tass și postul Russia Today.

Theresa May cere Consiliului European amânarea Brexit până pe 30 iunie
De Neptun TV 5 aprilie 2019

May a afirmat că dacă un acord va fi aprobat până la această, Marea Britanie va propune ca extinderea Brexitului să se încheie mai devreme.

Demisia Theresei May, cerută de propriul partid
De Neptun TV 22 martie 2019

Premierul a refuzat însă cererea colegilor din partid, iar ulterior, după încă un vot semnificativ pierdut în Parlament, a avut o ieșire extrem de dură la adresa deputaților.

Theresa May a cerut amânarea Brexit până pe 30 iunie
De Neptun TV 20 martie 2019

Theresa May a susținut la Londra că nu ar fi corect ca Marea Britanie să participe la scrutinul europarlamentar programat în perioada 23-26 mai.