luni, 23 iulie 2018

Copiii blocați în peștera din Thailanda le-au scris părinților: 'Nu vă faceți griji ... suntem toți puternici'!

Copiii blocați în peștera din Thailanda le-au scris părinților: 'Nu vă faceți griji ... suntem toți puternici'!

Cei 12 baieți blocați în peștera din Thailanda, de două săptâmâni, au scris mai multe scrisori în care le transmit rudelor să nu se îngrijoreze, căci sunt puternici și vor face față operațiunii de salvare. 

"Nu vă faceți griji ... suntem cu toții puternici", au scris copiii. Printre altele, adolescenții le-au cerut celor apropiați diverse mâncăruri de care le este poftă, inclusiv pui prăjit, relatează BBC.

Unul dintre adolescenți n-a uitat de școală și a strecurat și un mesaj pentru profesori în scrisoarea sa: "Domnule profesor să nu ne dai prea multe teme pentru acasă!"

În mesajul său, antrenorul de 25 de ani, Ekkapol Chantawong, le-a dat asigurări părinților că cei mici sunt în stare bună.

"Dragi părinți, toți copiii sunt sănătoși, echipa de salvare are grijă de noi. Vă promit că voi avea mare grijă de ei. Le mulțumesc tuturor salvatorilor care ne-au sărit în ajutor", a scris antrenorul echipei de fotbal de juniori.

"De asemenea, îmi cer iertare din tot sufletul față de părinții copiilor", a adăugat el.

Operațiunea de evacuare a minorilor din peșteră a fost amânată vineri noapte deoarece copii nu sunt suficient de pregătiți pentru a parcurge cele două porțiuni inundate ale tunelului care i-ar aduce la suprafață.

 "Nici o șansă ca să-i putem scoate astăzi", a declarat Narongsak Osottanakorn, guvernatorul provinciei Chiang Rai.

"Încă nu sunt în stare să se scufunde. Încercăm să-i învățăm, dar deocamdată e prea riscant. Totul depinde de ei, însă dacă musonul va aduce ploi în aceste zile, va trebui să reevaluăm situația și să-i scoatem cumva afară", a adăugat oficialul.

Cei 12 băieți și antrenorul lor explorau peștera când au fost surprinși de inundații, în 23 iunie, și nu au mai putut ieși la suprafață.

 Ben Reymenants, scafandrul belgian care se află la fața locului și ajută la operațiunea de salvare a declarat pentru Het Laatste Nieuws faptul că este o cursă contra cronometru deoarece duminică se așteaptă ca în zonă să cadă ploi abundente, dar trebuie să rămână optimiști.

”Este o cursă dificilă prin labirinturi și coridoare care sunt și foarte înguste. Procesul este îngreunat de curenți, dar vizibilitatea de sub apă este mult mai bună. Mai mult decât atât, ei nu trebuie să înoate prea mult deoarece vor purta o mască de oxigen și vor fi ținuți de mână de scafandri”, a mai spus acesta.

Scrisorile sunt primul mesaj primit de familii de la cei mici, după ce anterior încercările de a instala o linie telefonică în interiorul peșterii au eșuat.

Grupul de copii a fost găsit în interiorul peșterii de scafandrii britanici de salvare luni, după 10 zile de la dispariție. Băieții și antrenorul lor se refugiaseră pe un petic de sâncă aflat într-o cavernă situată la aproximativ 4 km distanță de gura de ieșire din peșteră.

Echipele de scafandri le-au furnizat de atunci alimente, oxigen și îngrijiri medicale, dar există temerin legate de nivelul oxigenului din camera unde se află copiii. Oficialii au spus că aceasta a scăzut la 15%. Nivelul normal este de 21%. Autoritățile din Thailanda au dat însă asigurări că a fost instalată cu succes o gură de aerisire către locul din peșteră unde sunt sportivii.

Comenteaza aceasta stire

Vladimir Putin, la întâlnirea cu Donald Trump: Sistemul antibalistic global al SUA, care include elemente instalate în România, creează o 'situație periculoasă'!
De Mediafax 17 iulie 2018

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat îngrijorare, la întrevederea cu omologul său american Donald Trump, în legătură cu "sistemul antibalistic global" al Statelor Unite, care include elemente instalate în România.

Salvarea copiilor din Peștera din Thailanda: Primele imagini cu cei 12 băieți, internați în spital! FILMUL operațiunii
De Mediafax 12 iulie 2018

Primele imagini cu cei 12 copii și antrenorul lor, după operațiunea de salvare dramatică din peștera din Thailanda, unde au rămas captivi mai bine de două săptămâni, au fost făcute publice.

Temperaturile record au OMORÂT cel puțin 70 de persoane în regiunea canadiană Quebec. Ultimul bilanț al deceselor din cauza valului de căldură
De Neptun TV 10 iulie 2018

Valul de căldură a fost cel mai grav înregistrat în ultimele decenii în această regiune, însă temperaturile au început să scadă începând de vineri.

Copiii blocați în peștera din Thailanda le-au scris părinților: 'Nu vă faceți griji ... suntem toți puternici'!
De Neptun TV 7 iulie 2018

Într-un mesaj separat, antrenorul copiilor și-a cerut iertare de la părinți.

Tragedie în peștera inundată din Thailanda: Un salvator a MURIT în timp ce ducea oxigen și provizii copiilor din echipa de fotbal
De Mediafax 6 iulie 2018

Un fost scafandru care a lucrat în marina thailandeză, voluntar în operațiunile de salvare, a murit în timp ce lua parte la eforturile de salvare a celor 12 băieți și a antrenorului lor, prinși în peștera inundată din Thailanda.

4 iulie - Ziua Independenței SUA, în care americanii își celebrează valorile naționale
De Mediafax 4 iulie 2018

Data de 4 iulie 1776 este cunoscută în istorie ca ziua Declarării Independenței americanilor de Imperiul Britanic, eveniment care a condus la nașterea Statelor Unite ca entitate suverană. În prezent, 4 iulie este ziua în care americanii își celebrează valorile naționale.

Sute de membri ai serviciilor de securitate, arestați în Turcia după alegerile generale
De Mediafax 27 iunie 2018

Autoritățile turce au anunțat miercuri arestarea a 192 de angajați militari într-o serie de operațiuni. Marți, autoritățile turce anunțaseră arestarea altor 132 de membri ai serviciilor de securitate.

SUA: Migranții ilegali care trec granița cu copiii lor nu vor mai fi deferiți justiției deocamdată
De Mediafax 26 iunie 2018

Comisarul pentru vămi și protecția frontierelor, Kevin McAleenan, a explicat luni, în fața jurnaliștilor, că s-a încetat trimiterea în justiție a migranților veniți împreună cu copii lor, agenția sa nedispunând de locuri de plasare pentru toate aceste familii.

Sute de copii ai imigranților intrați ilegal în Statele Unite au fost transferați alături de părinți
De Mediafax 24 iunie 2018

Potrivit instituției, 538 de copii au fost transferați alături de părinți, în contextul în care erau despărțiți deoarece autoritățile au intensificat procedurile de inculpare a imigranților intrați ilegal în SUA.