vineri, 18 aprilie 2014

Copiii de la Centrul de Plasament “Delfinul” din Agigea i-au scris lui Moș Crăciun

De Silvia Pascale 20:27, 10 decembrie 2011 1674 vizite Social

Aștern pe hârtie cuvinte emoționante și speră ca toate dorințele lor să se împlinească. Cei 71 de copii de la Centrul de Plasament Delfinul din Agigea numără zilele până când Moș Crăciun va  veni cu daruri. În numai trei zile de la postarea pe siteul Neptun TV, aproape toate scrisorile lor au ajuns la bătrânul din Laponia, care le va îndeplini dorințele. Le mulțumim pe această cale constănțenilor cu suflet mare.

Redactarea scrisorilor pentru Moș Crăciun aduce în sufletele copiilor, de fiecare dată, bucurie dar și responsabilitate. Caracterizați de modestie, prichindeii de la Centrul de Plasament “Delfinul” din Agigea nu au pretenții mari. Știu că bătrânul cel darnic și bun trebuie să ajungă la toți copiii cuminți.  Gheorghiță are 10 ani și i-a scris moșului câteva rânduri emoționante.

Și Petruța, o fetiță de 11 ani, știe ce vrea de la Moș Crăciun. Copiii de la Centrul de Plasament “Delfinul” din Agigea au dorințe dragi sufletului lor, iar pentru ca ele să devină realitate, avem nevoie de o mână de ajutor. Alăturați-vă echipei Neptun Tv! Tot ce trebuie să faceți este să alegeți scrisorile adresate lui Moș Crăciun postate pe site-urile reporterntv.ro și ntvonline.ro, la secțiunea Sărbători Meritate. Numărul de telefon 0733.096.233 vă stă la dispoziție pentru detalii. În acest an putem fi împreună ajutoarele lui Moș Crăciun ! 

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Drumul Crucii, reconstituit la Saraiu
De Oana Iancu 17 aprilie 2014

În Joia Patimilor, zeci de locuitori ai comunei constănțene Saraiu au avut ocazia să retrăiască cu emoție, clipele în care, în urmă cu două mii de ani, Mântuitorul a străbătut drumul spre Golgota. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul actorilor de la Teatrul de Stat Constanța care au pus în scenă ultimele clipe ale lui Iisus, trăite pe acest Pământ.

Iepurașul a venit mai devreme pentru copiii instituționalizați din Constanța
De Silvia Pascale 17 aprilie 2014

Sosit mai devreme decât era așteptat, iepurașul le-a adus copiilor din centrele de plasament din Constanța cadouri utile pentru școală. Vorbim despre sute de uniforme nou-nouțe pe care o fabrică de textile din București a vrut să le doneze micuților instituționalizați.

Constănțenii s-au călcat în picioare pentru mielul de Paști GALERIE FOTO
De Madalina Pavel 17 aprilie 2014

Mai sunt doar trei zile până la Paște, așa că, astăzi, în piețe, constănțenii s-au călcat în picioare pentru un miel. S-au dus negocieri grele pentru ca, la sfârșit, atât fermierii, dar mai ales cumpărătorii să poată pleca acasă mulțumiți. În piața Pescăruș din Constanța oamenii au stat la coadă cu mult înainte să vină mieii.

Un nou program pentru circulația pe Podul de la Agigea
De Roxana Glăvan si Livia Petrescu 17 aprilie 2014

Putem circula în voie pe podul de la Agigea. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a ridicat restricțiile în perioada sărbătorilor pascale. Decizia a fost luată pentru a facilita accesul în această perioadă celor din sudul litoralului către Constanța, dar și pentru a nu-i pune pe turiștii care vin la mare să ocolească zeci de kilometri până ajung la destinație.

Tradiții și obiceiuri de Joia Mare
De Livia Petrescu 17 aprilie 2014

Joia Patimilor, Joia Mare, Joia Neagră, Joimarița sau Joi Mari cum mai este cunoscută în tradiția populară, este una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Patimilor. Astăzi, bisericile rememorează spălarea picioarelor ucenicilor de către Mântuitorul Isus Hristos, Cina cea de Taina, rugăciunea din grădina Ghetsimani și trădarea lui Iuda.

Soluții pentru integrarea copiilor cu dizabilități în societate
De Andreea Radu 17 aprilie 2014

Discriminare, drepturi încălcate și nicio soluție din partea autorităților. Copiii cu dizabilități din România sunt constant victime ale societății, care îi condamnă la izolare. Deși există legi care le garantează educația, elevii cu dizabilități sunt cu greu acceptați în școlile tipice. Profesorii fug de ei, ca sa nu-și asume responsabilități suplimentare. Respinși și nedreptățiti, copiii noștri speciali ajung să-și rateze startul pentru un viitor normal.

Denia din Joia Mare: citirea celor 12 evanghelii
De Cristina Pancrat 17 aprilie 2014

Cele 12 evanghelii citite, în aceste momente, la Denia din Joia Mare alcătuiesc tabloul întregit al suferințelor cumplite pe care Iisus Hristos le-a trăit pe Drumul Crucii. În toate bisericile ortodoxe, credincioșii participă la o slujbă specială în care se vorbește despre îndelungata răbdare a Mântuitorului și imensa Lui dragoste față de oameni pentru care a făcut sacrificiul suprem.

Vremea urâtă a pus stăpânire pe România
De Cristina Pancrat si Florina Militaru 17 aprilie 2014

Sub atenționările cod galben ale meteorologilor România este răvășită de vânt, acoperită de zăpadă la munte și în pericol de inundații din cauza precipitațiilor. În aceste condiții, soarele nu pare să se arate până în ziua de Paște.

Instituțiile constănțene vor avea program special de sărbători
De Cristina Pancrat 17 aprilie 2014

Program special în perioada sărbătorilor de Paște și a minivacanței de 1 Mai pentru instituțiile constănțene. Casieriile unde se plătesc impozitele, taxele, facturile la apă, lumină și căldură vor fi închise. Și transportul în comun va funcționa după un orar modificat.

Localnicii și turiștii, așteptați la slujba de Înviere în portul turistic din Mangalia
De Sorin Dragomir 16 aprilie 2014

Localnicii din Mangalia, dar și turiștii vor merge în portul turistic să ia lumină în noaptea de Înviere. Slujba pe malul mării a devenit o tradiție de 13 ani încoace. Autoritățile se așteaptă ca peste șase mii de oameni să participe la evenimentul religios.

Miercurea Mare, pilda „Femeii păcătoase“
De Andreea Filip 16 aprilie 2014

În bisericile din toată țara au loc slujbe religioase dedicate Săptămânii Patimilor. Ce de astăzi amintește de pilda femeii păcătoase, care a spălat cu lacrimi și a uns cu mir picioarele Mântuitorului.

Peste 300 de polițiști se vor afla în misiune cu ocazia sărbătorilor pascale
De Antonia Maer 16 aprilie 2014

Peste 300 de polițiști sunt angrenați, zilnic, în Constanța, în acțiunile organizate în perioada sărbătorilor pascale. Misiunile lor au fost prezentate astăzi de noul inspector șef interimar al Poliției Județului Constanța, comisarul șef Dumitru Bogdan Despescu.

Iarna refuză să ne părăsească. Cod galben de ninsori și ploi în Săptămâna Patimilor
De Silvia Pascale si Elena Chiper 16 aprilie 2014

În Săptămâna Patimilor vremea urâtă pune stăpânire pe România. Deși am trecut, oficial, de jumătatea primăverii, ninsorile s-au reîntors. Unii spun că ar fi zăpada mieilor, altora nu le vină să creadă că în plină primăvară au rămas înzăpeziți. De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață, pentru zonele montane din 7 județe, un nou cod galben de ploi abundente și ninsori.

Denia din Marțea Mare, ungerea cu mir a Mântuitorului de femeia păcătoasă
De Elenis Vlahbei 15 aprilie 2014

Am intrat în Săptămâna Patimilor, iar credincioșii participă în fiecare seară la slujbe speciale, cunoscute sub numele de „Denii”. Acestea povestesc cele mai importante momentele petrecute în viața Mântuitorului din ziua în care a intrat în Ierusalim.

Primăria Constanța distribuie pachetele cu alimente pentru nevoiași
De Roxana Glăvan 15 aprilie 2014

Se apropie sărbătorile pascale, dar mulți nu au ce pune pe masă. Cum veniturile sunt mici și din ele abia își duc traiul de pe o zi pe alta, pentru cei aproximativ 50 de mii de nevoiași din oraș orice ajutor contează. De astăzi, Primăria Constanța a început să distribuie pachetele cu alimente, în punctele special amenajate din oraș.

Zeci de vise, împlinite în cadrul campaniei „Oferă Familia ta unui copil fără familie“
De Silvia Pascale 15 aprilie 2014

Campania Neptun Tv „Oferă Familia ta unui copil fără familie” și-a îndeplinit și de această dată misiunea, aceea de dărui bucurie micuților instituționalizați. Aproximativ 50 de copii din centrele de plasament vor trăi, alături de voi, sărbătorile de Paște la care au visat. În numele lor, vă mulțumim.

„Drumul Crucii", retrăit de constănțeni în săptămâna Patimilor
De Silvia Pascale 14 aprilie 2014

Întocmai ca în urmă cu 2.000 de ani, Drumul Crucii Mântuitorului Iisus Hristos, cu tot dramatismul acelor clipe răscolitoare, a fost refăcut în această seară, pentru prima oară la Constanța. Peste 100 de personaje istorice, dar și constănțeni, au plecat din parcul de la Gara CFR și au mers în procesiune, alături de actorul care l-a interpretat pe Iisus, până la Casa de Cultură.

Asistență socio-medicală în condiții europene, în comuna Cumpăna
De Alina Gaju 14 aprilie 2014

Proiectul „Centrul multifuncțional de asistență socio-medicală”, dedicat persoanelor și familiilor cu probleme, a ajuns astăzi, la final. Aici, oamenii care au nevoie de sprijin vor fi consiliați.

Denia din Lunea Mare, pomenirea celor zece fecioare
De Elenis Vlahbei 14 aprilie 2014

Am intrat în Săptămâna Patimilor, iar credincioșii participă în fiecare seară la slujbe speciale, cunoscute sub numele de „Denii”. Acestea povestesc cele mai importante momentele petrecute în viața Mântuitorului din ziua în care a intrat în Ierusalim.

Marți, ultima zi pentru a oferi „familia ta unui copil fără familie“
De Silvia Pascale 14 aprilie 2014

Campania Neptun TV „Oferă familia ta unui copil fără familie” se apropie de sfârșit. Mâine, 15 aprilie, este ultima zi în care dumneavoastră, constănțenii, puteți depune o cerere la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a lua de sărbători, acasă, un copil instituționalizat.

Program special de Paște la RATC
De Silvia Pascale 14 aprilie 2014

Reprezentanții Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța au anunțat că de miercuri până vineri, autobuzele vor circula după programul obișnuit, între orele 05.15 și 23.00.