sîmbătă, 17 august 2019

Copiii internați la Marie Curie, încă în stare gravă - autoritățile caută sursa îmbolnăvirilor

Copiii internați la Marie Curie, încă în stare gravă - autoritățile caută sursa îmbolnăvirilor

Alți trei copii cu probleme digestive grave au fost aduși în ultimele 24 de ore la spitalele din Argeș, astfel că numărul celor internați a ajuns la 45.

Între timp, medicii de la Spitalul Marie Curie din Capitală fac tot posibilul să îi salveze pe cei 7 bebeluși, diagnosticați deja cu sindrom hemolitic uremic. Astăzi, ministrul Sănătății a vizitat din nou unitatea sanitară și a vorbit despre starea copilului aflat la Terapie Intensivă.

"Micuțul de la Mioveni, care ieri era într-o stare mai puțin favorabilă, este stabilizat, este stabil astăzi. Asta nu înseamnă că nu suntem foarte atenți în continuare și luăm toate măsurile atunci când se impun. Ceilalți copilași de pe secție evoluează bine, unii dintre ei, probabil, se vor externa în săptămâna care urmează", a declarat ministrul Patriciu Achimaș Cadariu.

În Secția de Nefrologie sunt acum 6 copii, dintre care trei încă mai au nevoie de dializă. Patriciu Achimaș Cadariu a declarat că așteaptă primele rezultate ale anchetei făcute de ANSVSA și că Ministerul Sănătății a transmis deja un set de măsuri către școli. Acestea se referă la triajul copiilor, la igiena din grădinițe și școli.

Autoritățile nu reușesc să găsească sursa îmbolnăvirii copiilor, deși a trecut aproape o lună de la apariția primelor cazuri. Până acum, trei bebeluși au murit din cauza sindromului hemolitic uremic.

Comenteaza aceasta stire