duminică, 21 iulie 2019

Copilăria de altădată! GALERIE FOTO

Copilăria de altădată! GALERIE FOTO

Copilăria are gustul cireșelor coapte, sunetul nopților senine de vară când visam că putem să ajungem la stele și mirosul primei cărți răsfoite. 

Ne amintim de copilărie și, dintr-o dată, lumea capătă alte dimensiuni. Redevenim fetița cu fustiță scurtă și cozi sau băiețelul timid.

Care este cea mai frumoasă amintire? Nu există așa ceva, pentru că toată copilăria fost o sărbătoare. Acum, o retrăim prin ochii copiilor noștri, dar nu le putem oferi farmecul pe care l-a avut acei ani.

Vara, copilăria izbucnea cum se revărsau zorii și se sfârșea târziu în noapte, după ce părinții primeau din partea noastră mai multe „Mai stauuu!!!!“. Copilăria însemna „Nouă pietre“, „De-a v-ați ascunselea“, cuci, volei, șotronul, iar iarna obraji îmbujorați de la derdeluș și Moș Gerilă. Televizorul ne prindea în fața lui doar 10 minute, cât ținea Mihaela. Doar la „Album duminical“ mai primeam câte un episod din Tom și Jerry.

Vacanțele erau câștigate de stradă, de aerul curat, nu de un computer. Acolo unde am mâncat dude vândute de țigani în cornete de hârtie, zarzăre niciodată coapte și gutuia de la fereastră.

Amintirea copilăriei pogoară cu prima ninsoare căzută peste leagănul copilăriei. Primul zâmbet al mamei. Mirosul de sineală al bunicii, care albea perdelele și cearșafurile de pat așa cum niciun alt înălbitor n-a făcut-o vreodată. Prima minge spartă de vecinul înfuriat căruia i-am stricat răsadurile de roșii. Primele sticle vândute la centru (cele de șampanie erau favoritele pentru că se vindeau cu 3 lei) pentru a ne cumpăra timbre sau jucării. Ciocolata luată de mama pe sub mână de la Alimentara, bananele verzi învelite în ziare și ascunse în șifonier, mirosul cozonacului copt.

Copilăria înseamnă prima trotinetă la care am jinduit mai mulți ani până să fie a noastră, primul pistol cu apă, acel elefănțel viu colorat, cu care speriam trecătorii, primul desen cu cretă colorată pe asfalt, primul joc cu limonine chinezești, prima păpușă primită în dar, primul Păcălici, primul Piticot.

Copilăria înseamnă prima carte de aventuri găsită în bibliotecă și care ne-a captivat pentru tot restul vieții.

Copilărie înseamnă primul „a“ scrilejit pe hârtie, prima numărătoare, Abecedarul, apoi prima coroniță, prima tabără.

Am intrat în viață senini, purtând în noi inima și speranțele copilului care am fost. Pentru cei care poartă în ochi și acum seninătatea acelor timpuri „La mulți ani“. 

Foto: Facebook 

Mărțișorul de altădată! Vezi care este legenda Mărțișorului! Ce semnificație au cele două fire de ață împletite? GALERIE FOTO

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire