sîmbătă, 23 iunie 2018

Coreea de Nord spune că atacarea cu rachete a SUA este 'inevitabilă'! Reacția lui Trump: 'Nu vor mai fi prin preajmă mult timp!'

Coreea de Nord spune că atacarea cu rachete a SUA este 'inevitabilă'! Reacția lui Trump: 'Nu vor mai fi prin preajmă mult timp!'

Războiul declarațiilor dintre SUA și Coreea de Nord s-a intensificat ieri, zi în care America, într-o demonstrație de forță, a trimis bombardiere în apropierea Coreei de Nord. Replicile dure au venit și în contextul în care tot ieri o misterioasă activitate seismică a fost înregistrată în Coreea de Nord, realimentând temerile cu privire la un nou posibil test nuclear ordonat de Phenian.

Astfel, ministrul nord coreean de externe Ri Yong Ho a declarat furios, ieri, la ONU, că Trump a făcut inevitabil un atac cu rachetă asupra teritoriului SUA, insultând demnitatea Coreei de Nord, notează CNN. De asemenea, a spus că Trump reprezintă amenințarea numărul 1 la adresa păcii internaționale.

"Trump este într-o misiune suicidară", a spus Ri, într-un discurs la UN General Assembly. În caz că vieți nevinovate americane vor avea de suferit din cauza acestui atac suicidar, Trump va fi în totalitate responsabil".

Președintele SUA a reacționat imediat pe Twitter: "Tocmai am auzit că ministrul de externe nord coreean a vorbit la ONU. Dacă dă glas gândurilor 'Micului Om Rachetă', nu vor mai fi prin preajmă mult timp!".

 Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstrație de forță a Administrației Donald Trump, anunță Pentagonul.

 "Manevra are rolul de a demonstra că președintele Donald Trump are o gamă largă de opțiuni militare, pentru a învinge orice amenințare", a declarat aseară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

"Acesta este cel mai îndepărtat punct situat la nord de Zona demilitarizată în care un avion de vânătoare sau bombardier american a ajuns în largul Coreei de Nord în secolul 21, situație care evidențiază seriozitatea cu care tratăm comportamentul nechibzuit al Phenianului", a precizat Dana White.

"Această misiune este o demonstrație privind determinarea Statelor Unite și un mesaj clar că președintele are o gamă largă de opțiuni militare pentru a învinge orice amenințare. Suntem pregătiți să utilizăm o gamă largă de capabilități militare pentru a ne apăra țara și aliați SUA", a dat asigurări reprezentantul Pentagonului, citat de BBC News online.

Ieri, o mișcare telurică de 3,4 grade a fost depistată sâmbătă în Coreea de Nord, au anunțat autoritățile chineze, putând fi vorba de un cutremur sau de un test nuclear, relata BBC News online.

Potrivit autorităților chineze, epicentrul seismului a fost în zona unui poligon pentru testarea armelor nucleare.

"Există suspiciuni privind producerea unei explozii", au declarat experți chinezi citați de agenția de știri China Nouă.

Însă specialiști sud-coreeni cred că ar putea fi un cutremur natural.

Tensiunile între SVom rezolva problema asta. Piticanie-rachetă, o vom face, pentru că nu avem de ales!”tatele Unite și Coreea de Nord s-au amplificat în ultimele luni, după o serie de teste nucleare și balistice nord-coreene.

Președintele Donald Trump a avertizat de la tribuna Națiunilor Unite. că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va amenința Statele Unite sau aliați ai acestei țări.

“Fie că e deștept și are o gândire strategică, fie că e nebun de-a binelea, știți ceva? Nu contează cum e el de fapt, important e că ne vom descurca până la urmă cu el. Vom rezolva problema asta. Piticanie-rachetă, o vom face, pentru că nu avem de ales!”

În discursul rostit la Adunarea Generală a ONU, Donald Trump a amenințat că va distruge complet Coreea de Nord dacă Phenianul nu renunță la programul nuclear.

Comenteaza aceasta stire

Tânără arestată în Rusia - Karina este acuzată că spiona în favoarea României!
De Neptun TV 20 iunie 2018

Aceasta riscă până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.