sîmbătă, 24 februarie 2018

Coreea de Nord spune că atacarea cu rachete a SUA este 'inevitabilă'! Reacția lui Trump: 'Nu vor mai fi prin preajmă mult timp!'

Coreea de Nord spune că atacarea cu rachete a SUA este 'inevitabilă'! Reacția lui Trump: 'Nu vor mai fi prin preajmă mult timp!'

Războiul declarațiilor dintre SUA și Coreea de Nord s-a intensificat ieri, zi în care America, într-o demonstrație de forță, a trimis bombardiere în apropierea Coreei de Nord. Replicile dure au venit și în contextul în care tot ieri o misterioasă activitate seismică a fost înregistrată în Coreea de Nord, realimentând temerile cu privire la un nou posibil test nuclear ordonat de Phenian.

Astfel, ministrul nord coreean de externe Ri Yong Ho a declarat furios, ieri, la ONU, că Trump a făcut inevitabil un atac cu rachetă asupra teritoriului SUA, insultând demnitatea Coreei de Nord, notează CNN. De asemenea, a spus că Trump reprezintă amenințarea numărul 1 la adresa păcii internaționale.

"Trump este într-o misiune suicidară", a spus Ri, într-un discurs la UN General Assembly. În caz că vieți nevinovate americane vor avea de suferit din cauza acestui atac suicidar, Trump va fi în totalitate responsabil".

Președintele SUA a reacționat imediat pe Twitter: "Tocmai am auzit că ministrul de externe nord coreean a vorbit la ONU. Dacă dă glas gândurilor 'Micului Om Rachetă', nu vor mai fi prin preajmă mult timp!".

 Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstrație de forță a Administrației Donald Trump, anunță Pentagonul.

 "Manevra are rolul de a demonstra că președintele Donald Trump are o gamă largă de opțiuni militare, pentru a învinge orice amenințare", a declarat aseară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

"Acesta este cel mai îndepărtat punct situat la nord de Zona demilitarizată în care un avion de vânătoare sau bombardier american a ajuns în largul Coreei de Nord în secolul 21, situație care evidențiază seriozitatea cu care tratăm comportamentul nechibzuit al Phenianului", a precizat Dana White.

"Această misiune este o demonstrație privind determinarea Statelor Unite și un mesaj clar că președintele are o gamă largă de opțiuni militare pentru a învinge orice amenințare. Suntem pregătiți să utilizăm o gamă largă de capabilități militare pentru a ne apăra țara și aliați SUA", a dat asigurări reprezentantul Pentagonului, citat de BBC News online.

Ieri, o mișcare telurică de 3,4 grade a fost depistată sâmbătă în Coreea de Nord, au anunțat autoritățile chineze, putând fi vorba de un cutremur sau de un test nuclear, relata BBC News online.

Potrivit autorităților chineze, epicentrul seismului a fost în zona unui poligon pentru testarea armelor nucleare.

"Există suspiciuni privind producerea unei explozii", au declarat experți chinezi citați de agenția de știri China Nouă.

Însă specialiști sud-coreeni cred că ar putea fi un cutremur natural.

Tensiunile între SVom rezolva problema asta. Piticanie-rachetă, o vom face, pentru că nu avem de ales!”tatele Unite și Coreea de Nord s-au amplificat în ultimele luni, după o serie de teste nucleare și balistice nord-coreene.

Președintele Donald Trump a avertizat de la tribuna Națiunilor Unite. că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va amenința Statele Unite sau aliați ai acestei țări.

“Fie că e deștept și are o gândire strategică, fie că e nebun de-a binelea, știți ceva? Nu contează cum e el de fapt, important e că ne vom descurca până la urmă cu el. Vom rezolva problema asta. Piticanie-rachetă, o vom face, pentru că nu avem de ales!”

În discursul rostit la Adunarea Generală a ONU, Donald Trump a amenințat că va distruge complet Coreea de Nord dacă Phenianul nu renunță la programul nuclear.

Comenteaza aceasta stire

Gala BAFTA 2018: Starurile, în negru pe covorul roșu! Ducesa Kate a purtat o rochie verde închis GALERIE FOTO
De Neptun TV 19 februarie 2018

Gala BAFTA nu impune un cod vestimentar, însă, anterior, directorul academiei, Jane Lush, a declarat că organizația sprijină aceste inițiative pentru schimbare.

MASACRUL DIN FLORIDA! Mărturiile supraviețuitorilor: un profesor și-a protejat elevii cu trupul său! Un ultim mesaj pentru mama: 'Dacă nu scap, să știi că te iubesc'
De Neptun TV 17 februarie 2018

O elevă în vârstă de 15 ani a mărturisit că l-a văzut pe atacator apropiindu-se și s-a trântit la podea prefăcându-se moartă.

ALERTĂ CU ANTRAX la Bruxelles, în clădirea unde se află Consulatul României! Patru persoane plasate în CARANTINĂ!
De Neptun TV 9 februarie 2018

Patru persoane au fost plasate în carantină în urma unei alerte cu antrax la Bruxelles. Pompierii au fost chemați în clărirea în care își are sediul secția consulară a României.

SpaceX a intrat în istorie: s-a lansat cu succes cea mai puternică rachetă din lume! Cele trei propulsoare au aterizat înapoi pe Pământ
De Neptun TV 7 februarie 2018

Cele trei propulsoarea s-au reîntors pe Pământ. Două dintre ele au aterizat în sincron, în aplauzele entuziasmate ale spectatorilor.

Avion militar rus doborât în Siria: pilotul, prins și ucis! O grupare islamistă care are legături cu Al-Qaida a revendicat atacul!
De Neptun TV 4 februarie 2018

Un avion militar rus a fost doborât ieriîn Siria, responsabilitatea pentru această acțiune fiind revendicată de Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o grupare militantă formată în urma fuziunii mai multor organizații islamiste, inclusiv Frontul Nusra, fosta ramura siriană a rețelei teroriste Al-Qaida.

Mii de persoane au fost evacuate în Hong Kong - o bombă din al doilea Război Mondial a fost descoperită!
De Neptun TV 3 februarie 2018

Poliția a închis zona în care a fost descoperită bomba, geniștii lucrând în cursul nopții pentru a neutraliza dispozitivul.

IMAGINI RARE: Cămile acoperite cu zăpadă după ce a nins în Arabia Saudită! GALERIE FOTO
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Mai multe fotografii arată câteva cămile acoperite de zăpadă, în timp ce localnicii au fost surprinși în timp ce se bucură de stratul de omăt.

Premiile Grammy 2018: Bruno Mars, cel mai premiat artist! Lista câștigătorilor din acest an
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Bruno Mars a primit premii pentru toate categoriile Grammy în care a fost nominalizat.

PROTESTE în Rusia - sute de oameni cer boicotarea alegerilor prezidențiale!
De Neptun TV 28 ianuarie 2018

Alte manifestații au avut loc în orașele Novosibirsk, Kurgan, Omsk, Magadan, Kemerovo și Yakuțk. Suporterii lui Navalnîi au declarat că așteaptă sute de persoane care să participe la manifestații similare în alte 118 orașe.

Accident feroviar grav, la Milano! Cel puțin patru persoane au murit și alte 100 au fost rănite, printre care și un român!
De Neptun TV 25 ianuarie 2018

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanțe și echipe de descarcerare.