marţi, 18 septembrie 2018

Coreea de Nord spune că atacarea cu rachete a SUA este 'inevitabilă'! Reacția lui Trump: 'Nu vor mai fi prin preajmă mult timp!'

Coreea de Nord spune că atacarea cu rachete a SUA este 'inevitabilă'! Reacția lui Trump: 'Nu vor mai fi prin preajmă mult timp!'

Războiul declarațiilor dintre SUA și Coreea de Nord s-a intensificat ieri, zi în care America, într-o demonstrație de forță, a trimis bombardiere în apropierea Coreei de Nord. Replicile dure au venit și în contextul în care tot ieri o misterioasă activitate seismică a fost înregistrată în Coreea de Nord, realimentând temerile cu privire la un nou posibil test nuclear ordonat de Phenian.

Astfel, ministrul nord coreean de externe Ri Yong Ho a declarat furios, ieri, la ONU, că Trump a făcut inevitabil un atac cu rachetă asupra teritoriului SUA, insultând demnitatea Coreei de Nord, notează CNN. De asemenea, a spus că Trump reprezintă amenințarea numărul 1 la adresa păcii internaționale.

"Trump este într-o misiune suicidară", a spus Ri, într-un discurs la UN General Assembly. În caz că vieți nevinovate americane vor avea de suferit din cauza acestui atac suicidar, Trump va fi în totalitate responsabil".

Președintele SUA a reacționat imediat pe Twitter: "Tocmai am auzit că ministrul de externe nord coreean a vorbit la ONU. Dacă dă glas gândurilor 'Micului Om Rachetă', nu vor mai fi prin preajmă mult timp!".

 Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstrație de forță a Administrației Donald Trump, anunță Pentagonul.

 "Manevra are rolul de a demonstra că președintele Donald Trump are o gamă largă de opțiuni militare, pentru a învinge orice amenințare", a declarat aseară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

"Acesta este cel mai îndepărtat punct situat la nord de Zona demilitarizată în care un avion de vânătoare sau bombardier american a ajuns în largul Coreei de Nord în secolul 21, situație care evidențiază seriozitatea cu care tratăm comportamentul nechibzuit al Phenianului", a precizat Dana White.

"Această misiune este o demonstrație privind determinarea Statelor Unite și un mesaj clar că președintele are o gamă largă de opțiuni militare pentru a învinge orice amenințare. Suntem pregătiți să utilizăm o gamă largă de capabilități militare pentru a ne apăra țara și aliați SUA", a dat asigurări reprezentantul Pentagonului, citat de BBC News online.

Ieri, o mișcare telurică de 3,4 grade a fost depistată sâmbătă în Coreea de Nord, au anunțat autoritățile chineze, putând fi vorba de un cutremur sau de un test nuclear, relata BBC News online.

Potrivit autorităților chineze, epicentrul seismului a fost în zona unui poligon pentru testarea armelor nucleare.

"Există suspiciuni privind producerea unei explozii", au declarat experți chinezi citați de agenția de știri China Nouă.

Însă specialiști sud-coreeni cred că ar putea fi un cutremur natural.

Tensiunile între SVom rezolva problema asta. Piticanie-rachetă, o vom face, pentru că nu avem de ales!”tatele Unite și Coreea de Nord s-au amplificat în ultimele luni, după o serie de teste nucleare și balistice nord-coreene.

Președintele Donald Trump a avertizat de la tribuna Națiunilor Unite. că va "distruge total" Coreea de Nord dacă va amenința Statele Unite sau aliați ai acestei țări.

“Fie că e deștept și are o gândire strategică, fie că e nebun de-a binelea, știți ceva? Nu contează cum e el de fapt, important e că ne vom descurca până la urmă cu el. Vom rezolva problema asta. Piticanie-rachetă, o vom face, pentru că nu avem de ales!”

În discursul rostit la Adunarea Generală a ONU, Donald Trump a amenințat că va distruge complet Coreea de Nord dacă Phenianul nu renunță la programul nuclear.

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.