duminică, 21 iulie 2019

Coșmarul unor părinți care au copilul internat în spital: 'Gândacii colcăie peste tot, inclusiv pe mâncare!'

Coșmarul unor părinți care au copilul internat în spital: 'Gândacii colcăie peste tot, inclusiv pe mâncare!'

Aceasta este descoperirea unui tată care și-a internat copilul la  Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

Băiețelului său de câteva luni internat la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Mama băiețelului, terorizată de faptul că gândacii se plimbau prin pătuțul copilului, prin mâncare, prin întreg salonul.

Familia băiețelului care are abia câteva luni de la naștere trăiește momente halucinante în spitalul invadat de gândacii care ajung și în paturi și chiar și în alimentele copiilor. 

Sunt imagini greu de înțeles pentru un spital din secolul 21, pentru o secție de pediatrie unde copiii vin cu imunitate fragilă și pot fi oricând expuși infecțiilor nosocomiale transmise și prin intermediul gândacilor. Părinții acestui copil nu au făcut scandal, au preferat să îl externeze, în speranța că problema sa de sănătate nu se va agrava pentru a fi nevoiți să revină cu el pe secție, potrivit ziarpiatraneamt.ro

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a invocat lucrările de renovare la subsolul și acoperișul spitalului. Explicațiile și motivele invocate de către responsabilii spitalului nu folosesc însă la nimic, atât timp cât nu se iau măsuri pentru distrugerea dăunătorilor și igienizarea saloanelor în care se află pacienții spitalului.

Conducerea unității a punctat faptul că nu s-a putut interveni cu insecticide puternice, deoarece e vorba de o zonă unde sunt internați copii, motiv pentru care s-au aplicat insecticide mai slabe, care își fac efectul mai greu. De asemenea, reprezentanții spitalului au declarat că, în condiții normale, nu există astfel de probleme în cadrul unității și că în momentul de față se monitorizează situația.

În ultimele zile au existat două cazuri de bebeluși externați la cerere, ambii cu starea de sănătate în afara oricărui pericol.

Comenteaza aceasta stire