vineri, 16 noiembrie 2018

Crăciunul, sărbătoarea exceselor! Sfaturi pentru a depăși aceste zile... încărcate

Nu trebuie să exagerați cu delicatesele de Crăciun și nici cu alcoolul, oricât de mare ar fi bucuria acestei zile de sărbătoare. Sfatul vine din partea medicilor și este adresat, în special, celor care știu că suferă de afecțiuni cronice sau celor care abia au ieșit din post.

Deja numărul celor care au sunat la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța ca să ceară ajutor a crescut față de o zi normală. 

Doar până la ora prânzului peste 100 de constănțeni au căzut victime exceselor, în special a celor alimentare. Îmbiați de mesele bogate au uitat să facă pauze între bucatele de sezon sau nu au făcut rabat de la alimentele care sunt interzise celor cu afecțiuni cronice.  

Medicii se așteaptă ca în următoarele ore să se cofrunte și cu solicitări din partea celor care au făcut abuz de alcool, însă totuși recomandă moderație celor care nu vor să ajungă să-și petreacă sărbătoarea în camera de gardă.

 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Secția de Balneofizioterapie de la Policlinica 2 a fost redeschisă. Cum arată spațiul de tratament
De Neptun TV 13 noiembrie 2018

Din această săptămână începe activitatea în secția balneofizioterapie situată în cadrul din Policlinicii nr. 2 Constanța.

DESCOPERIRE. Un nou medicament ar putea vindeca o maladie extrem de gravă
De Neptun TV 23 octombrie 2018

O echipă de medici din Belarus, țară cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de infecții cu tuberculoză multirezistentă, a folosit bedachilină în combinație cu alte antibiotice pentru a trata, timp de mai multe luni, un grup de pacienți bolnavi de TBC. Rezultatele sunt edificatoare pentru medici: din 181 pacienți, 168 au fost complet vindecați.