sîmbătă, 22 septembrie 2018

Crăciunul, sărbătoarea exceselor! Sfaturi pentru a depăși aceste zile... încărcate

Nu trebuie să exagerați cu delicatesele de Crăciun și nici cu alcoolul, oricât de mare ar fi bucuria acestei zile de sărbătoare. Sfatul vine din partea medicilor și este adresat, în special, celor care știu că suferă de afecțiuni cronice sau celor care abia au ieșit din post.

Deja numărul celor care au sunat la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța ca să ceară ajutor a crescut față de o zi normală. 

Doar până la ora prânzului peste 100 de constănțeni au căzut victime exceselor, în special a celor alimentare. Îmbiați de mesele bogate au uitat să facă pauze între bucatele de sezon sau nu au făcut rabat de la alimentele care sunt interzise celor cu afecțiuni cronice.  

Medicii se așteaptă ca în următoarele ore să se cofrunte și cu solicitări din partea celor care au făcut abuz de alcool, însă totuși recomandă moderație celor care nu vor să ajungă să-și petreacă sărbătoarea în camera de gardă.

 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Încă un deces din cauza virusului West Nile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Nouăsprezece noi cazuri de meningită și meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înțepătura de țânțar, au fost confirmate în ultima săptămână, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Capitală. De asemenea, din cauza infecției cu virusul West Nile patru oameni au murit în ultima săptămână.

ALERTĂ MEDICALĂ. Zeci de îmbolnăviri cu virusul West Nile - 21 de persoane și-au pierdut viața!
De Neptun TV 14 septembrie 2018

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Sănătății, cele mai multe decese - 7 - s-au înregistrat în București, iar celelalte în Iași, Olt, Galați, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Suceava și Teleorman.

Operații GRATUITE pentru copiii cu malformații la inimă, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'!
De Neptun TV 1 septembrie 2018

Programările se fac la numărul de telefon 0753.301.108, de luni până vineri, între orele 8.30 – 14.30.

Dozele de vaccin antigripal, disponibile din septembrie. Ministrul Sănătății: Am luat măsuri să nu avem întârzieri
De Neptun TV 30 august 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că acordul-cadru la permite instituției să asigure aprovizionarea la timp cu vaccinuri.