vineri, 20 iulie 2018

Crăciunul, sărbătoarea exceselor! Sfaturi pentru a depăși aceste zile... încărcate

Nu trebuie să exagerați cu delicatesele de Crăciun și nici cu alcoolul, oricât de mare ar fi bucuria acestei zile de sărbătoare. Sfatul vine din partea medicilor și este adresat, în special, celor care știu că suferă de afecțiuni cronice sau celor care abia au ieșit din post.

Deja numărul celor care au sunat la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța ca să ceară ajutor a crescut față de o zi normală. 

Doar până la ora prânzului peste 100 de constănțeni au căzut victime exceselor, în special a celor alimentare. Îmbiați de mesele bogate au uitat să facă pauze între bucatele de sezon sau nu au făcut rabat de la alimentele care sunt interzise celor cu afecțiuni cronice.  

Medicii se așteaptă ca în următoarele ore să se cofrunte și cu solicitări din partea celor care au făcut abuz de alcool, însă totuși recomandă moderație celor care nu vor să ajungă să-și petreacă sărbătoarea în camera de gardă.

 

Comenteaza aceasta stire

Peste o sută de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână. Județele în care au fost descoperite cele mai multe cazuri noi
De Neptun TV 14 iulie 2018

În ultima săptămână, au fost raportate încă 105 cazuri nou confirmate de rujeolă în 12 județe și în Capitală, informează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

ANCHETĂ LA SPITAL! Bărbat mort în stradă, după ce a fost lăsat să plece acasă deși se simțea rău! Medicul de gardă a refuzat să-i acorde primul ajutor: 'Nu pot să părăsesc spitalul'!
De Neptun TV 13 iulie 2018

„A căzut în fața mea, aici peste stradă de spital. Nu a venit salvarea, nu a venit nici un doctor. Am încercat să-l ajutăm eu cu câteva femei. Nu se poate așa ceva, să mori lângă spital și lângă o ambulanță care nu vine să te ajute pentru că nu ai mai apucat să suni la 112“, a spus femeia care l-a ajutat.

CONSTANȚA. Premieră medicală la Spitalul Județean - procedura a durat o oră și a fost un succes!
De Neptun TV 28 iunie 2018

Joi, 28 iunie, s-a consemnat o premieră medicală la Spitalul Județean Constanța: o echipă de medici din cadrul Institutului Clinic Fundeni a efectuat la Constanța, o chemoembolizare. Procedura a durat aproximativ o oră și s-a încheiat cu succes.

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!
De Neptun TV 26 iunie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat azi, la Slatina, că vor fi desființate centrele de permanență deoarece au ''eficiență zero'', în condițiile în care a crescut cu 35% numărul prezentărilor la unitățile de primiri urgențe din spitale.