sîmbătă, 17 noiembrie 2018

Cristi Pletea și Elena Zaharia confirmă valoarea școlii constănțene de tenis de masă

Tenisul de masă constănţean este din nou la înălţime! Cristi Pletea şi Elena Zaharia au făcut parte din echipa României, care a cucerit trei medalii de bronz la Campionatul Mondial de juniori din Italia. De Sfântul Nicolae sunt acasă, alături de familii. Campioana europeană Eliza Samara i-a felicitat astăzi pe cei doi la antrenamentul din Sala LPS.

Băieții au scris istorie la Riva del Garda. Cristi Pletea, Rareș Șipoș, Dragoș Oprea și Florin Spelbuș au obținut prima medalie pentru România la un Campionat Mondial de juniori, în 15 ani de competiție. De bucurie, și-au vopsit părul în galben, asemenea tricolorilor la Mondialul din Franța, în 1998!

Numărul 7 mondial în topul jucătorilor sub 18 ani, Cristi Pletea (LPS Nicolae Rotaru Constanța) a mai luat o medalie de bronz, la dublu mixt în tandem cu Adina Diaconu.

Campioana europeană Eliza Samara, Cristina Hîrîci și Ana Maria Sebe l-au felicitat pe puștiul de 17 ani, care promite o carieră de excepție.

Medaliată cu bronz în Italia, alături de fetele mai mari din echipă, Elena Zaharia (CS Farul Constanța) este, la doar 13 ani, o stea în urcare. Constănțeanca ocupă locul 16 mondial în topul jucătoarelor sub 15 ani.

Pletea și Zaharia sunt produse 100% ale școlii constănțene de tenis de masă coordonată de Viorel Filimon.

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep se desparte de antrenorul său, Darren Cahill: Am fost norocoasă să te am alături de mine. Ce parcurs am avut!
De Neptun TV 10 noiembrie 2018

Jucătoarea de tenis din România Simona Halep, locul 1 WTA, i-a mulțumit lui Darren Cahill pentru colaborarea de patru ani, mesajul venind după ce antrenorul a anunțat că renunță la pregătirea ei din motive personale.

Simona Halep, a doua distincție în România. Arhiepiscopia Tomisului îi oferă Crucea Sf. Andrei
De Neptun TV 6 noiembrie 2018

Simona Halep a devenit, luni, Ambasador al Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), fiind primul titlu de acest fel pe care instituția îl decernează unui sportiv român. Halep a spus că distincția este specială și diferită.

Simona Halep este lider. WTA a anunțat clasamentul de final de an
De Neptun TV 5 noiembrie 2018

În această săptămână, Irina Begu se află pe locul 66, Ana Bogdan pe 71, Monica Niculescu pe 78, iar Sorana Cirstea pe 85. Cele patru jucătoare mai pot înregistra modificări în clasament până la finalul anului.

Simona Halep a devenit prima jucătoare din lume care a primit trofeul Chris Evert
De Neptun TV 27 octombrie 2018

Simona Halep a cucerit în acest an trei trofee, la Shenzhen, Roland Garros și Montreal, și a mai pierdut trei finale, la Australian Open, Roma și Cincinnati.

DOLIU în sportul românesc! Un renumit fotbalist a încetat din viață
De Neptun TV 21 octombrie 2018

Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 și a a contribuit la primul titlu de campioană al echipei din Craiova. A câștigat trei titluri naționale și patru Cupe ale României și a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 și 1982. În prima ligă are 347 de meciuri și 84 de goluri, la Universitatea Craiova, FC Olt Scornicești și Dinamo București.

Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor: 'Spatele meu nu este bine'!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Simona Halep nu a reușit să învingă lupta cu problemele la spate și a fost nevoită să se retragă și de la ultima competiție din acest an, Turneul Campioanelor.