joi, 18 octombrie 2018

CRIZA DE IMUNOGLOBULINĂ. Ministrul Sănătății: În maximum două săptămâni vor intra în țară 10.000 de doze din Austria!

CRIZA DE IMUNOGLOBULINĂ. Ministrul Sănătății: În maximum două săptămâni vor intra în țară 10.000 de doze din Austria!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, că în maximum două săptămâni vor veni în România, din Austria, 10.000 de doze de imunoglobulină, urmând ca alte două state, SUA și Italia, să trimită alte o sută de kilograme.

 

"Parțial s-a rezolvat (n.r. problema imunoglobulinei). Ceea ce ne-a fost oferit și am cerut a rezolvat problema pentru două, trei luni de zile. Au răspuns Austria, Italia și SUA. Prima ofertă este de la austrieci. Ne vor intra în țară 10.000 de doze de imunoglobulina îndată ce vor fi terminate formalitățile, maximum două săptămâni. (..) Diferența până la 150 kg va venit din Italia și SUA. 50 kg vor ajunge în prima faza. Nu e nevoie de aprobare specială pentru România, deja există pe piața din Europa. Prima tranșă din Austria este un medicament care a existat pe piața din România", a declarat ministrul Sănătății.

 

Întrebată ce se întâmplă cu pacienții care au nevoie de imunoglobulină până când vor sosi primele doze, Pitea a spus: "Mi-e foarte greu să vă răspund".

 

Ministerul Sănătății a declanșat Mecanismul de Protecție Civilă pentru achiziția imunoglobulinei pentru imunodeficiențe primare. Mecanismul UE de protecție civilă acționează împreună cu finanțarea UE în domeniul ajutorului umanitar pentru a răspunde necesităților care apar în urma unui conflict sau a unei catastrofe, potrivit informațiilor de pe site-ul UE. Ofertele de ajutor ale participanților se adaptează la nevoile țării afectate.

 

Imunoglobulina este o substanță obținută din plasma sanguină umană. Această plasmă, în urma prelucrării, conține anticorpi care protejează organismul împotriva bolilor.

 

Comenteaza aceasta stire

Cum să scapi de RĂCEALĂ în mod natural cu miere și ghimbir!
De Neptun TV 15 octombrie 2018

Mierea și ghimbirul sunt unul dintre cele mai vechi remedii împotriva diverselor afecțiuni, în special atunci când vine vorba despre răcelile de sezon.

Ministerul Sănătății: 12 cazuri noi de infecție cu West Nile. În ultima săptămână, 2 oameni au murit
De Neptun TV 11 octombrie 2018

Ministerul Sănătății anunță că în ultima săptămână, au fost confirmate două cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nille, fiind înregistrate, în total, 268 de cazuri. Până în prezent, 38 de oameni au murit, dintre care doi în ultima săptămână.

Virusul West Nile face noi victime - 6 oameni au murit în ultima săptămână!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătății de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, de la începutul lunii mai și până în prezent au fost înregistrate 256 de cazuri de meningite și meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile.

CONSTANȚA. Încă un deces din cauza virusului West Nile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Nouăsprezece noi cazuri de meningită și meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înțepătura de țânțar, au fost confirmate în ultima săptămână, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Capitală. De asemenea, din cauza infecției cu virusul West Nile patru oameni au murit în ultima săptămână.