luni, 26 august 2019

Criza din Venezuela. Nicolas Maduro amenință cu izbucnirea unui război civil și avertizează SUA

De Mediafax 10:59, 4 februarie 2019 140 vizite Externe
Criza din Venezuela. Nicolas Maduro amenință cu izbucnirea unui război civil și avertizează SUA

Președintele Nicolas Maduro a transmis că nu poate exclude pozibilitatea izbucnirii unui război civil în Venezuela, în contextul în care poziția sa este pusă în pericol din ce în ce mai mult de presiunea internațională, relatează BBC.

Într-un interviu televizat, Maduro l-a avertizat pe președintele american Donald Trump că va „păta cu sânge” Casa Albă dacă va interveni în criza din Venezuela.

„Azi, nimeni nu poate răspunde cu certitudine acestei întrebări. Totul depinde de nivelul de agresivitate al imperiului nordic (Statele Unite, n.red.) și al aliaților vestici”, a declarat Maduro, întrebat de posibilitatea izbucnirii unui război civil.

„Îmi doresc ca nimeni să nu mai intervină în afacerile noastre interne... suntem pregătiți să ne apărăm țara”, a adăugat Maduro.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că trimiterea de forțe militare în Venezuela este "o opțiune" care este luată în calcul, și a anunțat că a respins propunerea la o întrevedere bilaterală formulată de omologul său venezuelan, Nicolas Maduro.

Nicolas Maduro a propus sâmbătă alegerile legislative anticipate, în condițiile în care Juan Guaido, șeful Adunării Naționale de la Caracas, s-a autoproclamat președinte interimar, fiind susținut de protestatarii antiguvernamentali.

Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziției, ca fiind președinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, președintele Adunării Naționale din Venezuela, s-a autoproclamat președinte interimar al țării, contestându-l oficial pe președintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de președinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunțând fraude electorale.

Comenteaza aceasta stire