marţi, 22 ianuarie 2019

CS Phoenix mizează pe baschetbalistele tinere

După 23 de ani, Constanţa are din nou o echipă de senioare la baschet, iar aceasta a cucerit deja o medalie de argint în Liga Întîi. Baschetbalistele de la Phoenix s-au clasat pe locul secund în turneul de promovare de la Târgovişte şi au obţinut astfel dreptul de a evolua din sezonul viitor în Liga Naţională.

Phoenix a obținut promovarea în urma turneului final al Ligii Întîi, dar trebuie să cântărească bine în privința viitorului. Phoenix nu se poate bate la ora actuală cu echipele de top precum Satu Mare sau Sepsi Sfântu Gheorghe, care dispun de bugete de peste 1 milion de euro, iar conducerea clubului agreează mai degrabă varianta de a evolua în grupa a doua valorică din nou-înființata Superligă, care va reuni din sezonul viitor Liga Națională și Liga 1. O parte dintre jucătoarele străine și experimentate ar putea pleca din vară.

Fetele antrenate de Predrag Stanojcic au câștigat meciurile cu CSM Oradea și Rapid București și l-au pierdut la mare luptă pe cel cu CS Municipal Târgoviște, gazda turneului. Douglas, Williams, Kirberg, Fota, Geleriu și surorile Armanu au scris istorie pentru clubul condus de Cristian Mănăstireanu, care s-a bucurat de sprijinul autorităților locale în acest sezon.

Echipa se va reuni în luna iulie.

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep nu mai este locul 1!
De Neptun TV 22 ianuarie 2019

Într-un clasament live, după această victorie, Petra Kvitova a ajuns la 5,770 de puncte.