miercuri, 17 iulie 2019

Cum arată cel mai bun restaurant de pe planetă - VIDEO

Cel mai bun restaurant de pe planetă se află în Italia. Deţinătorul celei mai înalte distincții posibile – trei stele Michelin - Osteria Francescana a fost plasat anul trecut pe locul al doilea în top 50 al celor mai bune restaurante din lume.

Pentru maestrul bucătar de 53 de ani Massimo Botura, combinarea inteligentă a ingredientelor italienești s-a transformat în artă culinară.

Anul acesta, pentru prima dată, restaurantul pe care îl deține a fost numit cel mai bun din lume.

"Încerc să văd totul din alt punct de vedere. De sub masă. Așa am o percepție diferită a lucrurilor. Privesc trecutul într-un mod critic, nu nostalgic, pentru a aduce în viitor tot ce este mai bun", a declarat Massimo Botura, proprietarul restaurantului Osteria Francescana.

Aflat pe o străduță din centrul orașului Modena, restaurantul Osteria Francescana oferă preparate ce reunesc robustețea și rafinamentul unor arome distincte și pline de succes. Este primul restaurant italian care a ajuns vreodată numărul 1 în lista celor mai bune restaurante de pe planetă.

Respectând tradiția, dar dorindu-și în același timp să evolueze, maestrul bucătar Massimo Botura spune că mâncarea înseamnă poezie, inspirație și alegeri inteligente.

De 14 ani, lista celor mai bune 50 de restaurante din lume este alcăturită de editorii revistei Restaurant și se bazează pe experiențele personale a peste 950 de chefi, patroni de restaurante, bloggeri culinari și experți în gastronomie.

Clasamentul cuprinde restaurante din 23 de țări de pe șase continente, iar aproximativ jumătate dintre acestea se află în Europa.

Comenteaza aceasta stire