miercuri, 27 septembrie 2017

Cum arată cel mai vechi lift din Constanța - a fost construit acum 80 de ani!

Dacă ar avea glas să vorbească, ar spune poveşti cel puţin la fel de interesante ca ale bunicilor noştri. Sunt vechi de peste 60 de ani, dar cu dragostea şi întreţinerea necesare promit să reziste încă pe atât. Vorbim despre cele mai vechi lifturi din Constanţa, cu cabine din lemn, uşi cu grilaje şi, deşi depăşite cum am tinde să credem, sunt încă funcţionale.

De Roxana Glăvan 20:02, 14 iulie 2017 918 vizite NEPTUN TV LIVE

Locuitorii blocului SNC din centrul Constanței se mândresc că au cel mai vechi lift de transport persoane încă funcțional. A fost inaugurat odată cu construirea blocului, în anii '50 și de atunci este mândria locatarilor. 

Odată ce intri în cabina liftului, simți că te întorci în timp. Mai exact, acum 65 de ani. Nu de alta, dar o plimbare chiar și până la primul etaj este o aventură. Vecinii sunt mândri de ascensorul lor bătrân de peste jumătate de secol și spun că îl folosesc cu încredere. Puțini se pot lăuda cu o astfel de piesă de muzeu încă funcțională. Are cabina din lemn austriac lustruit de timp, gurile de aerisire în lateral și nu în tavan ca la cele de astăzi, butoane tocite, și uși pe care le acționezi manual. 

Cei care se asigură de faptul ca liftul să îi transporte în siguranță pe oameni spun că au schimbat multe la el, de-a lungul timpului, pentru a-l menține în funcțiune. Doar cu aviz de la autorități poate funcționa. Iar limită de vârstă nu există.

Un lift mult mai vechi, de aproape 80 de ani, există la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. 

Iar în incinta magaziei de materiale a Șantierului Naval funcționează un lift de marfă din anii 40. În județul Constanța sunt aproximativ 1.300 de lifturi operaționale, potrivit ISCIR.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Mâine nu se fac ore la Școala 38!
De Neptun TV 24 septembrie 2017

În urma incendiului au fost distruse patru uși din lemn și un fișet metalic, iar holul unității de învățământ a fost inundat de fum, tencuiala interioară și cea exterioară degradându-se din cauza fumului dens.

Șofer de TIR ȘANTAJAT după ce a fost filmat în timp ce întreținea relații sexuale simultan cu o prostituată și fostul ei iubit!
De Neptun TV 18 septembrie 2017

C.K a fost amenințat că va fi pârât soției că este homosexual după ce a fost filmat în timp ce întreținea raporturi sexuale atât cu prostituata cât și cu bărbatul care a venit cu aceasta, fostul ei iubit.

ATENȚIE, ȘOFERI! De astăzi, accize mai mari la carburanți - prețurile au crescut ușor!
De Neptun TV 15 septembrie 2017

La motorină, acciza urmează să crească de la 1.796,53 lei/tonă, respectiv 1.518,04 lei/1000 litri la 2.245,11 lei/tonă, respectiv 1.897,08 lei/1000 litri.

Tineri surprinși în timp ce întrețineau relații intime în tufișurile dintr-o intersecție aglomerată! VIDEO
De Neptun TV 11 septembrie 2017

Imediat după ce a realizat ce se întâmplă, tânărul aflat pe trotuar a scos telefonul și a început să filmeze. Imaginile au fost apoi postate pe Facebook.

Cea mai jenantă primă întâlnire din istorie! O tânără și-a făcut nevoile și a aruncat fecalele pe geam - 'pachetul' a rămas însă blocat!
De Neptun TV 6 septembrie 2017

Cei doi au decis să nu spargă geamul ci să încerce să se strecoare în spațiul îngust pentru a recupera „pachetul”, decizie care le-a complicat și mai tare întâlnirea.

Șofer de TIR mort într-un accident! Mesajul emoționant al colegului său român: 'Noi, camionagii, avem toți un capăt de drum. Nu știm cât de aproape e acel capăt...'
De Neptun TV 5 septembrie 2017

"Prea multi kilometri parcurși in Europa asta, împreună cu el și alți colegi minunați, ca sa nu mă năpădească atâtea amintiri"

Vedetă porno IERTATĂ de procurori după ce a condus un Mercedes neînmatriculat și a încercat să intimideze un polițist!
De Neptun TV 3 septembrie 2017

Atentionata de agentul rutier, femeia a inceput sa comenteze. Politistul i-a cerut actele, iar raspunsul ei a fost "Cum ai spus ca te cheama? Sa dau un telefon".

OPERAȚIUNE DE AMPLOARE a Gărzii de Coastă! 87 de imigranți, printre care 23 de copii, au ajuns pe plajă, în zona Capului Midia! VIDEO
De Neptun TV 3 septembrie 2017

87 de imigranți, dintre care 23 de copii, au ajuns în această dimineață pe teritoriul românesc cu o ambarcațiune cu care au traversat Marea Neagră.

SCENE ȘOCANTE în stradă! Femeie călcată în picioare și dată cu capul de mașină chiar de fiul amantului! VIDEO
De Neptun TV 1 septembrie 2017

Tânărul a dat-o cu capul de mașină și a călcat-o în picioare, pentru a se răzbuna astfel în numele mamei sale.

CONSTANȚA. Mărturii cutremurătoare din iadul flăcărilor - cine sunt eroii care și-au riscat viața pentru a salva fetița de 4 ani: 'Gemea, era în viață...'
De Roxana Glăvan 1 septembrie 2017

Un geamăt surd, care abia putea fi auzit dintre limbile violente de foc ce distrugeau cu trosnet totul în jur. Și totuși, acest zgomot aproape imperceptibil venit din vâlvătaie a făcut diferența dintre viață și moarte pentru fetița de 4 ani salvată de doi bărbați. Un pensionar și un tânăr de 34 de ani sunt eroii copilei. Ei au spart ușa apartamentului, s-au târât pe burtă, ghidați de gemetele copilei, și au scos-o din foc și fum.

Premierul Mihai Tudose, un nou atac la bănci: 'M-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari'

Fără bani în bancă. Este mesajul transmis aseară de premierul Mihai Tudose în cadrul unui interviu televizat. Șeful Guvernului a declarat că preferă să încaseze banii cash și că nu folosește cardul pentru a plăti băncilor comisioane la fiecare tranzacție. Este a doua oară în ultimele două luni când Tudose are o reacție virulentă la adresa sistemului bancar. Reprezentanții BNR spun că declarația premierului este una neinspirată.

CONSTANȚA! Copil de 10 ani UMILIT într-un hypermarket - DEZBRĂCAT de agenții de pază pentru o jucărie pe care NU a furat-o!
De Antonia Maer 30 august 2017

Clipe de umilință pentru un băiețel de 10 ani din Constanța. Agenții de pază ai unui hypermarket l-au acuzat că ar fi ascuns în lenjeria intimă o jucărie, pe care ar fi furat-o de pe un raft. Ca să îi poată demonstra nevinovăția, tatăl a fost de acord să îl percheziționeze până la piele, în fața agenților. Ulterior s-a dovedit că băiețelul fusese confundat cu un altul.

Semnal de alarmă de la ANCOM! Cât riscați să plătiți dacă sunați la numere care încep cu 09
De Neptun TV 30 august 2017

Un apel de 15 minute poate fi taxat chiar și cu 150 de lei. Pentru a evita taxarea nedorită, abuzurile sau fraudele asociate accesării serviciilor cu valoare adăugată (servicii premium), ANCOM le-a impus furnizorilor o serie de obligații de informare

PĂȚANIA unui șofer de TIR! AMENDAT cu 1000 de euro: 'Asta înseamnă să te angajezi fără să vezi 'deșeul' cum am pățit eu'
De Neptun TV 29 august 2017

Un șofer de TIR care nu a verificat camionul la plecarea în cursă a fost amendat cu 1000 de euro. Doar norocul a făcut ca bărbatul să nu sufere vreun accident. Acesta și-a povestit pățania pe Facebook, iar alți șoferi de TIR l-au criticat pentru că nu a verificat vehiculul înainte de a se porni în cursă.

Lecție dată de un șofer unui hoț - târât pe jumătate dezbrăcat după ce a vrut să fure dintr-o mașină! VIDEO
De Neptun TV 28 august 2017

In momentul in care masina incetinea, barbatul tarat incerca sa intre in masina, doar ca soferul accelera din nou.