joi, 20 septembrie 2018

Cum arată nodul rutier de pe A1 unde un șofer de 70 de ani a intrat pe contrasens și a omorât trei oameni! VIDEO cu momentul impactului

Cum arată nodul rutier de pe A1 unde un șofer de 70 de ani a intrat pe contrasens și a omorât trei oameni! VIDEO cu momentul impactului

Cel mai grav accident rutier petrecut pe o autostradă din vestul țării stârnește dezbateri aprinse. Controversele se referă la împrejurările în care Nicolae Petaca, un șofer de 70 de ani din Petroșani, a intrat de pe breteaua de la Simeria Veche a autostrăzii direct pe contrasens, pe Autostrada A1, și a provocat tragedia în care a murit alături de cei trei pasageri ai mașinii pe care o conducea.

Bărbatul a ajuns pe autostradă prin nodul rutier de la Simeria Veche, pe breteaua sensului de mers spre Orăștie. De la sensul giratoriu care face legătura bretelei cu DN 66 și DN 7 șoferii parcurg un sector de circa 100 de metri de unde drumul se bifurcă, înainte fiind direcția spre Deva și în dreapta direcția spre Orăștie.

Șoferul a ales breteaua din dreapta, însă în loc să își continue drumul spre Orăștie, a virat apoi la stânga, trecând peste linia continuă la intrarea pe autostradă, pe sensul interzis, pentru a ajunge la Deva.

Șoferul a intrat în dreapta în loc să continue drumul înainte. Bărbatul a circulat aproape trei kilometri, pe banda a doua a autostrăzii, până la impactul fatal cu un microbuz și cu un autoturism care circulau regulamentar. Toți cei patru ocupanți ai mașinii sale, cu vârste între 17 ani și 70 de ani, au murit în accident, iar alți trei oameni din mașinile care circulau regulamentar au fost răniți.

În imaginile surprinse de camera de bord a unei mașini care circula în spatele microbuzului, se observă cum autorul carnajului semnalizează cu farurile (flash-uri) mașinile care circulau regulamentar, o ipoteză fiind cea că nu și-a dat seama că se afla pe autostradă.

Șoferul - principalul vinovat

Primele informații oferite de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara îl indică pe șoferul din Petroșani drept principalul vinovat pentru carnajul produs pe autostradă în zona nodului rutier de la Simeria Veche.

„Sâmbătă, în jurul orei 06.45, un autoturism Opel care circula pe contrasens pe A1, din direcția Șoimuș-Simeria, a intrat în coliziune cu un autoturism și o autoutilitară. În urma impactului a rezultat decesul a patru persoane aflate în autoturismul care a produs evenimentul rutier și rănirea altor trei persoane”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara.

Împrejurările care l-au adus pe șofer pe contrasens au stârnit dezbateri aprinse pe forumurile de specialitate. Asociația Pro Infrastructură, care monitorizează proiectele mari de infrastructură, a lansat pe forumul ei o dezbatere cu privirile la împrejurările tragediei și la ce ar trebui ca autoritățile să facă pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc.

Ce poate fi îmbunătățit la nodul rutier

Unii forumiști au acuzat insuficiența indicatoarelor și a marcajelor rutiere de la intrarea pe autostradă, deși în zonă sunt cel puțin patru panouri informative în care sunt indicate direcțiile Deva și Orăștie și carosabilul este marcat cu săgeți.

„La Simeria e un nod trompetă fără separare de sens. Dacă știe cineva noduri construite în secolul XXI care au bretele cu contrasens, afară de cele din România, rog să ne arate. Sigur că lipsește educația rutieră pentru autostrăzi, dar normativele românești nu mai trebuie să permită bretele cu contrasens în noduri de autostradă. Trebuie bretele separate pentru sensuri sau separare de sens. În nodurile existente trebuie îmbunătățită semnalizarea orizontală și verticală. Despre semnalizarea orizontală: știu că e incredibil, dar de multe ori o linie dublă continuă, în loc de de simplă, poate reduce confuzia, ceea ce în astfel de cazuri e diferența între viață și moarte”, scrie Cristi pe forum.

Alți forumiști cred că șoferul care a produs accidentul nu și-a dat seama că se afla pe sens interzis, fie pentru că se grăbea, fie din cauza neatenției sau a ceții.

„Mergea repede ori nu a înțeles că merge greșit decât când a început să dea flash-uri, ori a înțeles, dar instinctiv încerca să scape cât mai repede de situația periculoasă. Am observat asta în experimente. Continui să cred că trebuie asigurate nodurile. Nu se poate 100%, dar nodurile fără separare de sens sunt bombe cu ceas, atât pentru ciocniri în nod (gen A6/A1), cât și pentru intrări pe contrasens. Avem autostrăzile cu benzile cele mai late dar cu multe noduri proiectate îngust și cu raze de curbură minime”, scrie un alt utilizator al forumului Asociației Pro Infrastructură.

„Dacă tot e așa de mare riscul că unii să intre pe sensul greșit pe autostradă, de ce nu se face soluția cea mai simplă, și anume montate acele semne de Interzis ca în Austria, pe contrasensul bretelelor de ieșire de pe autostrăzi? Două perechi de astfel de semne (pe ambele părți, atât la porțiunea de început a bretelei cât și la zona de intersecție cu autostrada propriu zisă) ar fi suficiente”, scrie un alt forumist.

Nodul rutier inaugurat în 2013

Lucrările la autostrada Deva – Orăștie, al cărui nod rutier de la Simeria Veche se află la jumătatea distanței, au fost demarate în 2011. Investiția a depășit 220 de milioane de euro, fiind finanțată prin programul ISPA 2004. Autostrada, inaugurată în 2013, a preluat traficul greu de pe DN7 Sibiu – Deva – Arad și funcționează ca o centură ocolitoare a orașelor Deva, Simeria și Orăștie. Autostrada Deva - Orăștie face parte din coridorul trans-european IV: Nădlac – Timișoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitești – București - Constanța.

Nodul rutier de la Simeria Veche se numără printre cele mai spectaculoase legături ale autostrăzii, datorită complexității sale.

Material preluat de pe adevarul.ro.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

RABLA 2018. Românii care renunță la mașinile vechi pot cere din nou prima de casare
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Regulile din anul 2018 pentru programul Rabla sunt incluse în Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017-2019. Concret, acestea au fost stabilite în 2017 pentru o perioadă de trei ani, astfel că se aplică și în 2018.

INFOTRAFIC. Restricții pe Autostrada București - Constanța, pentru lucrări!
De Neptun TV 13 septembrie 2018

Lucrări de frezare, asfaltare și reparații la parapet au loc joi pe Autostrada A2 București – Constanța, până la ora 17.00. Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza și să fie atenți la volan.

Rovinieta se scumpește pentru câteva zeci de mii de transportatori. Cât vor plăti șoferii
De Neptun TV 22 august 2018

Tendința de taxare la kilometru a autovehiculelor comerciale de transport mărfuri s-a extins odată cu extinderea rețelei de autostrăzi și drumuri expres, de la țări cu tradiție în taxarea pe autostrăzi precum Franța, Italia, Spania, Germania, la țări precum Austria, Cehia, Ungaria. Unele dintre aceste țări taxează autoturismele în funcție de distanța parcursă (Italia, Franța) sau pe timp - prin viniete/stickere cu diferite valabilități (Austria, România, Ungaria).