vineri, 22 februarie 2019

Cum este viața intr-un oraș ÎNECAT ÎN ÎNTUNERIC. Aici omenii stau in beznă totală 65 de zile pe an. GALERIE FOTO

Cum este viața intr-un oraș ÎNECAT ÎN ÎNTUNERIC. Aici omenii stau in beznă totală 65 de zile pe an. GALERIE FOTO

La o primă privire, orașul Utqiagvik din Alaska pare un oraș arctic obișnuit. Clima este foarte rece, iar imaginile destul de sumbre, în contextul în care este unul dintre cele mai înnorate orașe de pe pământ, potrivit unui articol publicat de boredpanda.com. Aici locuiesc 4.000 de cetățeni, majoritatea nativi din Alaska. Este una dintre cele mai nordice comunități din lume, acesta fiind cel mai nordic oraș din Statele Unite.

Denumit anterior Barrow, orașul Utqiagvik este centrul economic al circumscripției North Slope. O parte dintre cetățeni lucrează în cadrul industriei de petrol, alții se bazează pe munca la stat, iar alții pe turism. De ce ar veni cineva într-un loc atât de îndepărtat în nord, cu o climă atât de capricioasă?

La fel ca alte orașe arctice, în Utqiagvik se întâmplă câteva fenomene naturale legate de ciclul noapte-zi, iar unul dintre cele mai cunoscute este cel al soarelui de la mijlocul nopții. Fenomenul natural se întâmplă în lunile de vară. Soarele strălucește în această perioadă timp de 24 de ore pe zi, ceea ce înseamnă că la miezul nopții soarele este vizibil dacă vremea este bună. În această perioadă, mai multe orașe arctice găzduiesc evenimente și festivaluri care să îi atragă pe turiștii dornici să vadă soarele în timpul nopții.

Acesta nu este însă singurul fenomen natural care faace orașul Utqiagvik să iasă în evidență: spre deosebire de alte orașe din Alaska, Utqiagvik este localizat atât de departe în nord, încât în perioada lunilor de iarnă are parte de o noapte polară neobișnuit de lungă: aceasta durează 65 de zile.
În 2018, soarele a apus pentru ultima dată în acel an pe 18 noiembrie. Soarele va răsări acum aici abia pe 23 ianuarie - și chiar și atunci, doar parțial - soarele va răsări complet abia o săptămână mai târziu.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Manifestații violente în Spania: Incendii, autostrăzi blocate și proteste pe fondul judecării celor 12 politicieni separatiști
De Neptun TV 21 februarie 2019

Manifestanții pro-independență au programat proteste pentru întreaga zi de joi, aceștia fiind însoțiți de grupurile civile Omnium și Adunarea Națională Catalană. Un protest mult mai amplu este așteptat să se întâmple spre seară.

Cazul Skripal: Starea de sănătate a fostului spion rus otrăvit cu agentul chimic Noviciok s-a schimbat
De Mediafax 18 februarie 2019

Unele studii sugerează că expunerea la acest tip de agent chimic poate duce la pierderea memoriei pe termen lung și de asemenea, poate cauza probleme musculare.

România îl recunoaște pe Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Președintele Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României și ca reprezentant al României în plan extern, a decis recunoașterea lui Juan Guaidó în calitatea de președinte interimar al Venezuelei, anunță Administrația Prezidențială.

Criza din Venezuela. Nicolas Maduro amenință cu izbucnirea unui război civil și avertizează SUA
De Mediafax 4 februarie 2019

„Îmi doresc ca nimeni să nu mai intervină în afacerile noastre interne... suntem pregătiți să ne apărăm țara”, a adăugat Maduro.

Nota de plată a Brexit: ce pagube a creat până în prezent!
De Neptun TV 3 februarie 2019

Nota de plată a Brexit: ce pagube creat până în prezent

La un pas de război? Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia a suspendat Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare
De Neptun TV 2 februarie 2019

Liderul de la Kremlin le-a mai spus oficialilor ruși să nu inițieze discuții privind dezarmarea cu Washingtonul.

LEGEA MARȚIALĂ ar putea reveni în actualitate în Marea Britanie
De Neptun TV 27 ianuarie 2019

"Tema majoră în toate planurile pentru un Brexit fără acord este nesupunerea civilă și teama că va conduce la decese în eventualitatea unor penurii alimentare și medicale", a declarat o sursă pentru ziar.

TRAGEDIE! ATAC ARMAT la o bancă! Un fost gardian a UCIS 5 persoane
De Neptun TV 24 ianuarie 2019

Momentan nu se cunoaște dacă atacul a început ca un jaf armat, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Sebring, un mic oraș din Florida cunoscut pentru o cursa auto anuală de anduranță de 12 ore.