joi, 18 aprilie 2019

Cum este viața intr-un oraș ÎNECAT ÎN ÎNTUNERIC. Aici omenii stau in beznă totală 65 de zile pe an. GALERIE FOTO

Cum este viața intr-un oraș ÎNECAT ÎN ÎNTUNERIC. Aici omenii stau in beznă totală 65 de zile pe an. GALERIE FOTO

La o primă privire, orașul Utqiagvik din Alaska pare un oraș arctic obișnuit. Clima este foarte rece, iar imaginile destul de sumbre, în contextul în care este unul dintre cele mai înnorate orașe de pe pământ, potrivit unui articol publicat de boredpanda.com. Aici locuiesc 4.000 de cetățeni, majoritatea nativi din Alaska. Este una dintre cele mai nordice comunități din lume, acesta fiind cel mai nordic oraș din Statele Unite.

Denumit anterior Barrow, orașul Utqiagvik este centrul economic al circumscripției North Slope. O parte dintre cetățeni lucrează în cadrul industriei de petrol, alții se bazează pe munca la stat, iar alții pe turism. De ce ar veni cineva într-un loc atât de îndepărtat în nord, cu o climă atât de capricioasă?

La fel ca alte orașe arctice, în Utqiagvik se întâmplă câteva fenomene naturale legate de ciclul noapte-zi, iar unul dintre cele mai cunoscute este cel al soarelui de la mijlocul nopții. Fenomenul natural se întâmplă în lunile de vară. Soarele strălucește în această perioadă timp de 24 de ore pe zi, ceea ce înseamnă că la miezul nopții soarele este vizibil dacă vremea este bună. În această perioadă, mai multe orașe arctice găzduiesc evenimente și festivaluri care să îi atragă pe turiștii dornici să vadă soarele în timpul nopții.

Acesta nu este însă singurul fenomen natural care faace orașul Utqiagvik să iasă în evidență: spre deosebire de alte orașe din Alaska, Utqiagvik este localizat atât de departe în nord, încât în perioada lunilor de iarnă are parte de o noapte polară neobișnuit de lungă: aceasta durează 65 de zile.
În 2018, soarele a apus pentru ultima dată în acel an pe 18 noiembrie. Soarele va răsări acum aici abia pe 23 ianuarie - și chiar și atunci, doar parțial - soarele va răsări complet abia o săptămână mai târziu.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul și crucea, neatinse de flăcări
De Mediafax 16 aprilie 2019

Liderul popurului francez a lăudat „curajul” și „profesionalismul” pompierilor, aceștia reușind să salveze fațada edificiului și două turnuri importante.

Parlamentul britanic a votat: Brexitul a fost AMÂNAT până pe 30 iunie
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Discuțiile cu opoziția laburistă pentru a încerca ieșirea din impasul Brexitului vor fi reluate după summitul UE de miercuri, a anunțat între timp guvernul britanic, dând de înțeles că dialogul nu s-a soldat încă cu un acord, potrivit France Presse.

PERICOL de RĂZBOI: Rusia a activat navele de atac și sistemele de rachetă, din cauza exercițiului NATO la care participă și România, în Marea Neagră
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Navele de recunoaștere, navele de atac și sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenția de presă Tass și postul Russia Today.

Theresa May cere Consiliului European amânarea Brexit până pe 30 iunie
De Neptun TV 5 aprilie 2019

May a afirmat că dacă un acord va fi aprobat până la această, Marea Britanie va propune ca extinderea Brexitului să se încheie mai devreme.

Demisia Theresei May, cerută de propriul partid
De Neptun TV 22 martie 2019

Premierul a refuzat însă cererea colegilor din partid, iar ulterior, după încă un vot semnificativ pierdut în Parlament, a avut o ieșire extrem de dură la adresa deputaților.

Theresa May a cerut amânarea Brexit până pe 30 iunie
De Neptun TV 20 martie 2019

Theresa May a susținut la Londra că nu ar fi corect ca Marea Britanie să participe la scrutinul europarlamentar programat în perioada 23-26 mai.