sîmbătă, 24 august 2019

Cum ne tratăm de gripă! Când trebuie să mergem la medic

Cum ne tratăm de gripă! Când trebuie să mergem la medic

Suntem în sezonul virozelor așa că trebuie să știm ce este important pentru a ne vindeca de răceală sau de gripă. Când suferi de răceală sau gripă, este important să acorzi atenție și alimentelor pe care le consumi. Dacă alegi alimentele potrivite, poți grăbi vindecarea.

”Este de evitat contacul cu personele bolnave, de evitat să ducem copiii în spații aglomerate cum ar fi mall-uri, săli de spectacole, să purtăm o mască, să hrănim copiii bine cu fructe, legume, hidratare, supliment de vitamina D, spălatul pe mâini și neapărat vaccinul” a explicat la Antena 1 prof. dr. Monica Luminos.

Când trebuie să mergem la medic

”Mergem la medic când copiii sau adulții au imunitate scăzută sau cei care au astm, afecțiuni cardiace sau cronice. Aceștia pot ajunge la forme severe de viroze sau de gripă. Infecțiile virale de sezon nu se tratează cu antibiotic sunt puține situații când gripa se complică bacterian și este nevoie de antibiotic. Există tratamente anti-virale pentru gripă care se ia numai după consultul la medic” a spus doctorul Adrian Marinescu.

Ce mâncăm

Alimente care au vitamina C

Pentru că stimulează sistemul imunitar pentru a produce mai multe celule T care atacă și distrug mulți agenți patogeni, vitamina C nu trebuie să-ți lipsească, cu atât mai mult dacă ai gripă, o răceală sau o viroză respiratorie.

Aceasta poate scurta durata răcelilor atât în cazul copiilor, cât și în cazul adulților. Optează pentru surse de vitamina C precum portocalele, căpșunile, kiwi, pepenele, ardeiul verde, broccoli, roșiile, varza de Bruxelles. În plus față de vitamina C, conțin mulți antioxidanți.

Suplimentele alimentare, de ajutor?

Deficitul de vitamine, proteine și minerale pot slăbi imunitatea și rezistența organismului, ceea ce înseamnă o predispoziție mai mare la răceli. Carențele de zinc, seleniu, fier, cupru, vitaminele A, C, E și acid folic au o influență importantă asupra imunității. Însă dacă nu există niciun deficit, suplimentele cu vitamine și minerale nu sunt de niciun folos.

Probioticele

Probioticele au efecte benefice asupra florei intestinale și a sistemului imunitar. Un studiu a arătat că aceste suplimente pot reduce durata răcelilor și a gripei cu 2-3 zile. De asemenea, simptome precum nasul înfundat, tusea, cât și febra sunt reduse semnificativ.

Supele

Pentru a trece mai ușor peste răceală, supele calde de pui sunt o adevărată binecuvântare. Ajută la hidratarea organismului, care este atât de importantă în astfel de perioade.

Proteinele de origine animală

În plus față de fructe și legume, proteinele din carne de pasăre, carne slabă de vită și de porc, ouă, pește, fructe de mare ajută la producerea de anticorpi. Ele trebuie să facă parte din meniul zilnic.

De asemenea, trebuie să te asiguri că ai un consum suficient de „grăsimi bune“, adică acizi grași Omega-3, Omega-6 și Omega-9, deoarece acestea sunt asociate cu o mai bună funcționare a sistemului imunitar. Peștele, uleiul de măsline, uleiul de rapiță și nucile sunt surse excelente de grăsimi bune.

Sursă: clicksanatate.ro

Comenteaza aceasta stire