luni, 19 august 2019

Cum puteți verifica dacă medicul care urmează să vă consulte sau opereze are dreptul să profeseze în România

De Mediafax 11:58, 12 februarie 2019 261 vizite Sanatate
Cum puteți verifica dacă medicul care urmează să vă consulte sau opereze are dreptul să profeseze în România

După cazul falsului chirurg italian, Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, alte cazuri de acest gen, ar fi bine să verificați statusul unui medic înainte de o a efectua o vizită la respectivul medic.

Colegiul Medicilor din România are organizat pe site-ul instituției un registru unde veți putea căuta care este statusul unui medic din punct de vedere profesional.

În acest registru vor apărea informații despre județul de apartenență la Colegiul Medicilor, numele, statusul și specialitatea.

Registrul poate fi accesat AICI.

La accesarea site-ului Registrul Medicilor din România veți fi întâmpinați de următorul mesaj:

“În vederea utilizării acestui website, vă rugăm să tineți cont de următoarele aspecte:

· Datele disponibile pe această pagină au caracter informativ și sunt actualizate periodic.

· Datele publicate pe această pagină nu reprezintă starea de fapt a situației membrilor, aceasta putându-se confirma numai de către colegiul teritorial al cărui membru este medicul.

· Datele publicate pe site-ul Colegiul Medicilor din România au fost colectate, verificate, introduse și actualizate de colegiile teritoriale ale medicilor.

· Responsabilitatea asupra conținutului datelor revine în exclusivitate colegiilor teritoriale ale medicilor.

· Dreptul de a modifica și transmite datele în vederea afișării de către Colegiul Medicilor din România aparține colegiilor teritoriale ale medicilor.

· În cazul în care datele nu corespund realității/ situației actuale, medicul se poate adresa în scris colegiului teritorial. Refuzul înscrierii, al reînscrierii sau al menținerii datelor în Registrul unic al medicilor se contestă de către medic la consiliul colegiului teritorial al cărui membru este.”

Pe acest site puteți căuta un medic după nume, prenume sau codul de identificară profesională.

După verificare, în dreptul rubricii status va apărea unul dintre următoarele statusuri: activ, inactiv, fost membru, neconfirmat.

Legenda pusă la dispoziție de site-ul colegiului medicilor are următorul cuprins:

“Activ - status acordat medicului membru al C.M.R. care îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei;

Inactiv - status acordat medicului membru al C.M.R. care nu îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei;

Fost membru - medicul care a deținut în trecut calitatea de membru al C.M.R.;

Neconfirmat - datele medicul trebuie validate direct de către Colegiul Teritorial al cărui membru este.”

Comenteaza aceasta stire