joi, 22 februarie 2018

Cum reparăm ce a stricat Iohannis?

Cum reparăm ce a stricat Iohannis?

Având acum și expertize efectuate de proeminenți specialiști în drept internațional public, știm cu certitudine următoarele.

1). Solicitând ca, pe cale judecătorească, Forumul Democrat al Germanilor din România să fie declarat ”succesorul de drept a tuturor instituțiilor și organizațiilor germane care au fost desființate prin constrângere”, Klaus Iohannis a solicitat de fapt ca FDGR să devină succesorul Grupului Etnic German, organzație declarată criminală și scoasă în afara legii în 1944.

2). Beneficiind de o hotărâre judecătorească a unei instanțe din Sibiu, pe care primarul orașului, tot Klaus Iohannis, nu a atacat-o, FDGR a intrat ulterior în posesia tuturor proprietăților confiscate de statul român prin scoaterea în afara legii a Grupului Etnic German.

3). Au fost încălcate flagrant dispozițiile Tratatului de Pace și ale Convenției de Armistițiu la care România a fost parte. 4). Statului român i-au fost create uriașe prejudicii. Ce e de făcut?

Pentru a răspunde la întrebarea de mai sus trebuie să vedem care sunt consecințele demersurilor încununate de succes ale lui Klaus Iohannis, din vremea în care acesta era atât primar al Sibiului cât și președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România. Prima consecință, extrem de vizibilă, a fost că în baza sentinței judecătorești, prin lege – 83/1999 – a fost dispusă retrocedarea întregului patrimoniu confiscat de statul român în 1948, în baza decretului din 1944. Ceea ce a însemnat că Forumul Democrat al Germanilor din România a devenit în mod direct sau indirect, prin intermediul Bisericilor Catolice și Evanghelice, proprietarul unui număr uriaș de imobile, care au fost obținute de Grupul Etnic German prin confiscarea proprietăților comunităților de nemți, dar și numeroase proprietăți aparținând evreilor sau chiar românilor deveniți indezirabili. Forumul Democrat al Germanilor din România are în prezent proprietăți în localități unde nu a trăit niciodată vreun etnic german. Valoarea acestui jaf se ridică la mai multe miliarde de euro. În plus, din momentul retrocedării, instituțiile statului român au fost silite să plătescă chirie în măsura în care au dorit să utilizeze în continuare respectivele imobile, unele dintre ele școli, grădinițe, internate, maternități, alte unități spitalicești.

A doua consecință , care poate fi chiar mai gravă decât prima, este că prin asumarea de către Forumul Democrat al Germanilor din România a rolului de succesor al unei organizații criminale, Grupul Etnic German, prin solicitarea făcută unei instanțe judecătorești în acest sens, prin hotărârea judecătorească care a fost dată și prin legea care a pus în operă transferul de proprietate de la stat la Forumul Democrat al Germanilor din România, direct sau indirect, statul român, reprezentat astăzi tot de către Klaus Iohannis, se face vinovat de încălcarea flagrantă, cu rea credință, a două dinre cele mai importante documente internaționale, asumate și de către România: Tratatul de Pace și Convenția de Armistițiu. Prin aceste documente internaționale, Grupul Etnic German fusese considerat o organizație criminală și se decisese scoaterea în afara legii și confiscarea pentru totdeauna a întregului patrimoniu în beneficiul statului român.

Începând din acest moment, în care doctor Radu Golban s-a adresat tuturor instanțelor relevante la nivel mondial, punându-le la dispoziție întreaga documentație, precumși expertizele celor doi specialiști în drept internațional public, Luzi Stamm și Michael Kilian, statul român, pentru a nu persevera într-o greșeală care poate avea repercusiuni foarte grave, trebuie să acționeze pentru a repara ceea ce a fost stricat prin demersurile lui Klaus Iohannis. Iar căile sunt următoarele:

1). O cerere de revizuire, care trebuie introdusă în termen de o lună de la publicarea expertizelor, respectiv până cel târziu la 1 martie, prin care Judecătoria Sibiu, care a comis greșeala fatală, în absența unei opoziții a Primăriei Sibiu și prin ignorarea contestației făcute de Parchet, să-și anuleze propria sentință. Cererea poate fi introdusă de orice persoană interesată. Dar chiar și de Parchet.

2). În baza actului de anulare, urmează ca Guvernul să emită o ordonanță de urgență prin care să anuleze legea 83/1999, în baza căreia statul român a cedat mii de imobile unei asociații sau interpușilor acesteia.

3). Scoaterea în afara legii a Forumul Democrat al Germanilor din România, care a susținut și a demonstrat în Justiție că este continuator al unei organizații criminale, care la rândul ei este scoasă în afara legii.

4). Confiscarea întregului patrimoniu al FDGR.

Abia după ce se încheie aceste etape, etnicii germani, circa 30.000 de persoane, ar putea, pornind de la zero, să-și creeze o nouă asociație cu o altă denumire, pusă în slujba comunităților de sași.

    Editorial de Sorin Roșca Stănescu

Comenteaza aceasta stire

Alba-neagra pe Justiție

Desigur, niciuna dintre aceste negocieri nu este transparentă. Și toți protagoniștii sunt convinși că decizia privind cariera profesională a șefei DNA este una politică. Și, astfel, situația și viitorul unei instituții se joacă la alba-neagra.

Nürenbergul românesc

Comparația, din păcate, se oprește aici. La Nürenberg a avut loc o judecată exigentă, dar dreaptă, care a închis unul dintre cele mai urâte capitole ale istoriei. La București, a început o mare mascaradă.

Reușește Iohannis unde eșuează Merkel?

Ceea ce nu i-a reușit atâta timp lui Merkel, s-ar putea însă să-i iasă la socoteală lui Klaus Iohannis. Care este pe cale să bată palma cu Stânga politică. Dacă nu cumva a și făcut-o. Pentru moment, în secret.

Face Klaus Iohannis o combinație în trei?

Și că a această discuție ar urma să fie invitată și doamna Laura Codruța Kovesi. Dacă se întâmplă așa ceva, atunci, din nou, puterea la cel mai înalt nivel din această țară este absolut originală. Adică președintele face o nemaivăzută.

O schimbă sau nu o schimbă?

În care este implicat viitorul unor personaje importante, cum este Liviu Dragnea sau Klaus Iohannis, dar și modul în care va decurge confruntarea politică între Stânga și Dreapta. Ca să nu mai vorbim despre factorul extern, aflat și el pe terenul de joc.

Laura Codruța Kovesi, la un capăt de drum

Din această perspectivă, întreaga societate românească este extrem de tensionată. Și, inevitabil, există din toate direcțiile opinii controversate sau chiar scandaloase.

De ce nu cedează DNA Prahova?

O lipsă de reacție din partea celor responsabili ar fi fost fatală. O lipsă de reacție ar fi însemnat nici mai mult nici ai puțin decât recunoașterea integrală a acuzațiilor aduse, ceea ce ar fi echivalat cu depunerea armelor. Operațiune urmată imediat de demisii în lanț, începând cu Laura Codruța Kovesi și mergând până a nivelul structurilor locale.

Scapi de cangrenă doar cu bisturiul

Este deja târziu și mă mir că până acum domnul Tudorel Toader, ministrul Justiției, care în mod constituțional este împuternicit să ia această măsură, nu i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis demiterea Laurei Codruța Kovesi.

Prezidențiale fără Klaus Iohannis

Mă număr printre foarte puținii analiști ai vieții politice care au avansat teza conform căreia Klaus Iohannis va renunța de bună voie și nesilit de nimeni la un al doilea mandat.

Infracțiunea de serviciu

Este vorba de faimosul abuz în serviciu. Presupun că acest fenomen nemaîntâlnit ar fi trebuit să-i pună pe gânduri și pe cei câțiva juriști de marcă din Parlamentul României. În mod straniu însă, nimeni nu pornește de la această premiză pentru ca, făcând o analiză, să identifice cele mai bune soluții de viitor.

România arsă pe grătarul UE

În vorbe sau chiar prin proceduri concrete. Iar promotorii schimbărilor legislative au fost din nou incapabili să prevină ofensiva antiromânească și la fel de incapabili să treacă la contraofensivă.

La DNA, politică de la un cap la altul

Mega escrocheria Microsoft a debutat politic sub aspectul anchetelor penale și s-a stins lamentabil, tot politic. Iar doamna Laura Codruța Kovesi, indiferent ce explicații abracadabrante ne dă, nu a avut încotro. A fost pur și simplu în situația de a pune capacul și de a suna stingerea peste furtul secolului.

A văzut și Iohannis statul paralel

Președintele Klaus Iohannis a avut o intervenție publică, prin care a contestat vehement existența statului paralel. Ceea ce este însă absolut straniu este că el însuși, și asta încă de la începutul mandatului, a pus umărul la edificarea unui stat paralel. Și a făcut-o nu în puterea nopții, ci ziua, în amiaza mare. Printr-un document oficial supus adoptării Parlamentului României. Acest document există. El se numește Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019. Iar acolo este prezentat pe larg conceptul statului paralel, avut în vedere de Klaus Iohannis.

Tabelul rușinii

Publicăm o situație pe care am intitulat-o ”tabelul rușinii”. Pe bună dreptate. Se va vedea cum România a fost până acum umilită în raport cu alte state în ceea ce privește numărul de europarlamentari raportat la numărul de cetățeni. Vom putea observa cum și în viitor această situație va continua, grație prestației lamentabile a președintelui Klaus Iohannis la ultimul Consiliu European.

Cum reparăm ce a stricat Iohannis?

Solicitând ca, pe cale judecătorească, Forumul Democrat al Germanilor din România să fie declarat ”succesorul de drept a tuturor instituțiilor și organizațiilor germane care au fost desființate prin constrângere”, Klaus Iohannis a solicitat de fapt ca FDGR să devină succesorul Grupului Etnic German, organzație declarată criminală și scoasă în afara legii în 1944.

Iohannis îl reîncarnează pe Hitler

În consecință, în 1999 s-a dispus retrocedarea către FDGR a întregului patrimoniu intrat în posesia statului în 1948. Grupul Etnic German, care fusese creat în 1940, la presiunea Berlinului, printr-un decret semnat de mareșalul Ion Antonescu și având drept purtător de cuvânt Partidul Nazist, i-a transformat pe etnicii germani în luptători SS, circa 80.000 și a sfârșit prin a fi declarat drept organizație criminală de către Puterile Aliate, atât prin Tratatul de Pace cât și prin Convenția de Armistițiu.

Nucleara lui Golban pe capul lui Iohannis

Profesor doctor Radu Golban, stabilit în Elveția și autor al mai multor tratate de economie, lansează o adevărată bombă nucleară împotriva lui Klaus Iohannis. El a apelat la doi reputați specialiști din Germania și din Elveția în drept internațional public, iar aceștia au elaborat ample expertize prin care demonstrează că România a încălcat în mod flagrant atât tratatul de pace încheiat de Marile Puteri după cel de-al Doilea Război Mondial cât și Convenția de Armistițiu. Nici măcar fosta Germania Federală sau Uniunea Sovetică nu și-au permis în timpul Războiului Rece să ignore aceste documente internaționale.

Obiectivul ratat

Dar, înainte de toate, ar trebui să vedem dacă țintele alese de liberali sunt sau nu cele corecte. Dacă nu care cumva aceștia aleargă după cai verzi pe pereți.

Coșmarul Vestului – emanciparea Estului

În ce scop? Ce urmărește Vestul? De ce pentru vestul Europei emanciparea estului Europei reprezintă un coșmar?

Guvernul longeviv

Pentru a avea o imagine completă a ceea ce s-a întâmplat și pentru a vedea cum ar putea deveni longeviv al treilea Guvern, cel al doamnei Viorica Dăncilă, este indispensabilă o abordare mai profundă a situației politice de la noi. Din perspectiva diviziunii muncii. Între Executiv, partid și Parlament.

O miză excesiv de mare

Între opoziție și putere. Între multinaționale și PSD. Iar în plan extern acest front a fost transferat pentru început la Bruxelles. Urmează să primim și o nouă reacție de la Washington. Se joacă pe Legile Justiției din România excesiv politic în plan intern și excesiv geopolitic în plan extern.