sîmbătă, 23 februarie 2019

Cum s-a văzut cea mai lungă eclipsă de lună totală a secolului! Evenimentul, transmis LIVE pe internet - GALERIE FOTO/VIDEO

Cum s-a văzut cea mai lungă eclipsă de lună totală a secolului! Evenimentul, transmis LIVE pe internet - GALERIE FOTO/VIDEO

Astronomii spun că eclipsa totală de Lună ce a avut loc azi noapte este un eveniment spectaculos și important, mai ales prin durata sa, fiind cea mai lungă eclipsă din acest secol.

 În anumite zone ale planetei noastre, cum ar fi Australia, a fost vizibilă doar faza parțială a eclipsei, în timp ce în altele, cum ar fi Europa (cu excepția Marii Britanii) și Africa, eclipsa totală a fost vizibilă, în cazul în care condițiile meteo au permis acest lucru. Locuitorii Africii de Sud s-au numărat printre cei mai norocoși, această zonă a Africii fiind una dintre cele mai bune pentru a admira fenomenul astronomic.

Oamenii din America de Nord și America Centrală, însă, nu sunt foarte norocoși, pentru că eclipsa nu a fost vizibilă aici, dar nu vor trebui să aștepte mult pentru un eveniment astronomic similar-următoarea eclipsă de lună va avea loc la începutul anului viitor.

În România, cerul a fost în mare parte înnorat și eclipsa nu a putut fi văzută chiar în toate etapele sale, însă oamenii au profitat de orice risipire temporară a norilor, ca să reușească să întrezărească astrul în toată splendoarea sa. Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu” a fost deschis vizitatorilor între orele 21.00 și 03.00.

Bucureștenii nu s-au lăsat așteptați și au fost prezenți în număr foarte mare pentru a admira evenimentul astronomic. Eclipsa din 27 iulie 2018 a fost a doua eclipsă totală din acest an și a treia dintr-o serie de eclipse totale care se produc între 2017 și 2019.

În total, fenomenul a durat 374 de minute, iar faza de totalitate 103 minute.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Manifestații violente în Spania: Incendii, autostrăzi blocate și proteste pe fondul judecării celor 12 politicieni separatiști
De Neptun TV 21 februarie 2019

Manifestanții pro-independență au programat proteste pentru întreaga zi de joi, aceștia fiind însoțiți de grupurile civile Omnium și Adunarea Națională Catalană. Un protest mult mai amplu este așteptat să se întâmple spre seară.

Cazul Skripal: Starea de sănătate a fostului spion rus otrăvit cu agentul chimic Noviciok s-a schimbat
De Mediafax 18 februarie 2019

Unele studii sugerează că expunerea la acest tip de agent chimic poate duce la pierderea memoriei pe termen lung și de asemenea, poate cauza probleme musculare.

România îl recunoaște pe Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Președintele Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României și ca reprezentant al României în plan extern, a decis recunoașterea lui Juan Guaidó în calitatea de președinte interimar al Venezuelei, anunță Administrația Prezidențială.

Criza din Venezuela. Nicolas Maduro amenință cu izbucnirea unui război civil și avertizează SUA
De Mediafax 4 februarie 2019

„Îmi doresc ca nimeni să nu mai intervină în afacerile noastre interne... suntem pregătiți să ne apărăm țara”, a adăugat Maduro.

Nota de plată a Brexit: ce pagube a creat până în prezent!
De Neptun TV 3 februarie 2019

Nota de plată a Brexit: ce pagube creat până în prezent

La un pas de război? Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia a suspendat Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare
De Neptun TV 2 februarie 2019

Liderul de la Kremlin le-a mai spus oficialilor ruși să nu inițieze discuții privind dezarmarea cu Washingtonul.

LEGEA MARȚIALĂ ar putea reveni în actualitate în Marea Britanie
De Neptun TV 27 ianuarie 2019

"Tema majoră în toate planurile pentru un Brexit fără acord este nesupunerea civilă și teama că va conduce la decese în eventualitatea unor penurii alimentare și medicale", a declarat o sursă pentru ziar.

TRAGEDIE! ATAC ARMAT la o bancă! Un fost gardian a UCIS 5 persoane
De Neptun TV 24 ianuarie 2019

Momentan nu se cunoaște dacă atacul a început ca un jaf armat, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Sebring, un mic oraș din Florida cunoscut pentru o cursa auto anuală de anduranță de 12 ore.