joi, 18 octombrie 2018

Cum s-a văzut cea mai lungă eclipsă de lună totală a secolului! Evenimentul, transmis LIVE pe internet - GALERIE FOTO/VIDEO

Cum s-a văzut cea mai lungă eclipsă de lună totală a secolului! Evenimentul, transmis LIVE pe internet - GALERIE FOTO/VIDEO

Astronomii spun că eclipsa totală de Lună ce a avut loc azi noapte este un eveniment spectaculos și important, mai ales prin durata sa, fiind cea mai lungă eclipsă din acest secol.

 În anumite zone ale planetei noastre, cum ar fi Australia, a fost vizibilă doar faza parțială a eclipsei, în timp ce în altele, cum ar fi Europa (cu excepția Marii Britanii) și Africa, eclipsa totală a fost vizibilă, în cazul în care condițiile meteo au permis acest lucru. Locuitorii Africii de Sud s-au numărat printre cei mai norocoși, această zonă a Africii fiind una dintre cele mai bune pentru a admira fenomenul astronomic.

Oamenii din America de Nord și America Centrală, însă, nu sunt foarte norocoși, pentru că eclipsa nu a fost vizibilă aici, dar nu vor trebui să aștepte mult pentru un eveniment astronomic similar-următoarea eclipsă de lună va avea loc la începutul anului viitor.

În România, cerul a fost în mare parte înnorat și eclipsa nu a putut fi văzută chiar în toate etapele sale, însă oamenii au profitat de orice risipire temporară a norilor, ca să reușească să întrezărească astrul în toată splendoarea sa. Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu” a fost deschis vizitatorilor între orele 21.00 și 03.00.

Bucureștenii nu s-au lăsat așteptați și au fost prezenți în număr foarte mare pentru a admira evenimentul astronomic. Eclipsa din 27 iulie 2018 a fost a doua eclipsă totală din acest an și a treia dintr-o serie de eclipse totale care se produc între 2017 și 2019.

În total, fenomenul a durat 374 de minute, iar faza de totalitate 103 minute.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Eurobarometru: Doar 49% dintre români văd apartenența la Uniunea Europeană ca fiind un lucru bun!
De Neptun TV 17 octombrie 2018

Procentul românilor care consideră că apartentența la Uniunea Europeană este un lucru bun este de doar 49%, în scădere cu zece procente față de ultimul sondaj realizat în urmă cu șase luni, conform Eurobarometrului făcut public miercuri de Parlamentul European.

Două țări europene vor construi un zid la graniță pentru a împiedica răspândirea pestei porcine
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Autoritățile se așteaptă ca amplasarea gardurilor să dureze aproximativ o săptămână.

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundente care au afectat Uganda, a informat vineri un oficial din cadrul Guvernului, relatează site-ul agenției Reuters.

Decizie ISTORICĂ. Malaysia a decis ABOLIREA pedepsei cu moartea - printre condamnați se află și doi cetățeni români
De Mediafax 11 octombrie 2018

Noul Guvern din Malaysia a decis abolirea pedepsei cu moartea pentru toate infracțiunile și va opri toate execuțiile care erau programate, informează site-ul agenției Associated Press.

Donald Trump amenință cu taxe suplimentare: China nu este pregătită pentru o înțelegere comercială cu Statele Unite
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Fondul Monetar Internațional a avertizat marți că războiul comercial dintre Statele Unite și China reprezintă un risc real de a transforma lumea într-un loc „mai sărac și mai periculos”.

20 de morți într-un accident rutier; victimele erau prieteni și rude care se îndreptau spre o petrecere
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Oficialitățile nu au anunțat deocamdată numele victimelor, dar unele au fost dezvăluite de pe conturile de socializare ale rudelor și alte surse de pe internet.

Cutremur puternic: Cel puțin 11 morți, peste 100 de răniți
De Neptun TV 7 octombrie 2018

Jackson Hilaire, șeful poliției din regiunea nord-vestică a țării, a declarat că șapte persoane au decedat în Port-de-Paix, iar alte patru și-au pierdut viața în zona orașului Gros-Morne, a declarat primarul Jean Renel Tide.

TRAGEDIE ÎN TURCIA. Sfârșit cumplit pentru o familie de români - Andreea și părinții ei au murit striviți într-un microbuz!
De Neptun TV 1 octombrie 2018

Trei români, membri ai aceleiași familii, au decedat la locul accidentului, iar un ghid turistic de origine din Rusia a murit ulterior în urma rănilor suferite.

Avertisment pentru românii aflați în vacanță în Grecia: furtună de puterea unui uragan!
De Neptun TV 28 septembrie 2018

Grecia este deja în alertă. Pompierii din zona Atenei au primit 400 de apeluri pentru tăierea unor copaci, înainte de a fi doborâți de vânt peste oameni, case sau mașini.