sîmbătă, 23 iunie 2018

Curs de prim ajutor obligatoriu cei care vor permis de conducere - ce părere au medicii de la Ambulanță!

Permisul de conducere ar putea fi obţinut doar după ce elevii şcolilor de şoferi urmează şi un curs de prim ajutor. Propunerea legislativă vine din partea deputatului Tudor Ciuhodaru care, după o experienţă de 25 de ani în Urgenţă, susţine că şoferii care ştiu să aplice manevre de resuscitare pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Deşi salută iniţiativa, instructorii auto şi cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă din Constanţa cred, totuşi, că într-o situaţie critică doar personalul specializat este în măsură să acţioneze.

Medicul Tudor Ciuhodaru propune ca pentru obținerea permisului auto, elevii școlilor de șoferi să treacă și prin experiența unui curs de prim ajutor în care să învețe manevrele de resuscitare de bază.

 Ciuhodaru spune că 80% dintre accidentele mortale au loc în afara localităților, acolo unde distanța face ca medicii să ajungă mai greu. Astfel, intervenția celorlalți participanți la trafic poate face diferența dintre viață și moarte. 

Instructorii auto salută inițiativa, dar sunt de părere că propunerea legislativă este un cuțit cu două tăișuri. 

Și medicii de la Serviciul de Ambulanță Constanța cred că manevrele de resucitare de bază pot salva vieți, dar spun că în cazuri grave nu trebuie să intervină persoane fără cunoștințe medicale aprofundate.

 Constănțenii cred că noțiunile de bază pentru salvarea unei vieți ar trebui cunoscute de toți șoferii, dar recunosc că sunt rezervați să  intervină în cazurile critice.

Deputatul Tudor Ciuhodaru susține că acest curs de prim ajutor este deja implementat în 16 țări europene, iar acolo rezultatul nu a întârziat să apară: un procent mai scăzut al mortalității pe șosele. Deocamdată, în România, proiectul este încă în dezbatere.

Comenteaza aceasta stire

Cum arată nodul rutier de pe A1 unde un șofer de 70 de ani a intrat pe contrasens și a omorât trei oameni! VIDEO cu momentul impactului
De Neptun TV 20 iunie 2018

Șoferul de 70 de ani care a intrat pe contrasens pe Autostrada A1 și a provocat un accident rutier extrem de grav a fost indicat ca vinovat de producerea tragediei. Cu toate acestea, împrejurările în care s-a produs tragedia stârnesc controverse printre experți.

Cât timp mai este valabilă procedura de restituire a fostelor taxe auto!
De Mediafax 10 iunie 2018

Potrivit procedurii de restituire a fostelor taxe auto, proprietarii de mașini care au plătit aceste sume în perioadele în care s-au aplicat mai au la dispoziție DOAR...

ATENȚIE la mașinile second-hand aduse din Germania! Nu toate pot fi înmatriculate în România
De Neptun TV 8 iunie 2018

Românii care vor o mașină la mâna a doua din Germania trebuie să fie atenți la actele pe care le primesc, ca nu cumva pe talon să fie aplicată o ștampilă pentru....

CONSTANȚA. ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație astăzi pe podul de la Agigea! În ce zile traficul va fi închis complet și care e ruta ocolitoare
De Neptun TV 7 iunie 2018

Pe perioada închiderii circulației, traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule se va desfășura pe ruta...

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții pe Autostrada Soarelui pe ambele sensuri de mers!
De Neptun TV 6 iunie 2018

Șoferii sunt sfătuiți să semnalizeze din timp orice intenție de schimbare a benzii de circulație, să sporească atenția la volan și să reducă viteza în zona de efectuare a lucrărilor semnalizate.

Cum arată primele autobuze electrice din România! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 1 iunie 2018

Compania poloneză Solaris a livrat primele 10 autobuze electrice în luna mai, iar în zilele următoare vor trimite încă unul.