joi, 23 noiembrie 2017

Curs de prim ajutor obligatoriu cei care vor permis de conducere - ce părere au medicii de la Ambulanță!

Permisul de conducere ar putea fi obţinut doar după ce elevii şcolilor de şoferi urmează şi un curs de prim ajutor. Propunerea legislativă vine din partea deputatului Tudor Ciuhodaru care, după o experienţă de 25 de ani în Urgenţă, susţine că şoferii care ştiu să aplice manevre de resuscitare pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Deşi salută iniţiativa, instructorii auto şi cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă din Constanţa cred, totuşi, că într-o situaţie critică doar personalul specializat este în măsură să acţioneze.

Medicul Tudor Ciuhodaru propune ca pentru obținerea permisului auto, elevii școlilor de șoferi să treacă și prin experiența unui curs de prim ajutor în care să învețe manevrele de resuscitare de bază.

 Ciuhodaru spune că 80% dintre accidentele mortale au loc în afara localităților, acolo unde distanța face ca medicii să ajungă mai greu. Astfel, intervenția celorlalți participanți la trafic poate face diferența dintre viață și moarte. 

Instructorii auto salută inițiativa, dar sunt de părere că propunerea legislativă este un cuțit cu două tăișuri. 

Și medicii de la Serviciul de Ambulanță Constanța cred că manevrele de resucitare de bază pot salva vieți, dar spun că în cazuri grave nu trebuie să intervină persoane fără cunoștințe medicale aprofundate.

 Constănțenii cred că noțiunile de bază pentru salvarea unei vieți ar trebui cunoscute de toți șoferii, dar recunosc că sunt rezervați să  intervină în cazurile critice.

Deputatul Tudor Ciuhodaru susține că acest curs de prim ajutor este deja implementat în 16 țări europene, iar acolo rezultatul nu a întârziat să apară: un procent mai scăzut al mortalității pe șosele. Deocamdată, în România, proiectul este încă în dezbatere.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Un drum expres de mare viteză ar urma să fie construit pe litoral - când încep lucrările
De Cristina Puşcaşu 22 noiembrie 2017

Scăpăm în sfârșit de aglomerația de pe litoral. Compania nationala de drumuri si autostrazi vrea sa construiasca drumul express Techirgiol. Vestea proastă este însă că deocamdată nu se știe nici când vor începe lucrările și cu atât mai puțin când se vor finaliza.

ANUNȚ CNAIR. Stații meteo instalate pe principalele drumuri din Constanța și Tulcea - vezi unde au fost amplasate!
De Neptun TV 21 noiembrie 2017

Prin intermediul acestora, CNAIR va monitoriza starea carosabilului pe timpul iernii.

Șofer român de TIR, băgat la închisoare 3 luni după ce a modificat TAHOGRAFUL pentru a conduce mai multe ore decât limita legală!
De Neptun TV 14 noiembrie 2017

De asemenea, judecătorul a decis confiscarea camionului, înmatriculat în România.

ATENȚIE, CONSTĂNȚENI! Se închide traficul pe strada Soveja - vezi rutele ocolitoare!
De Neptun TV 14 noiembrie 2017

În aceste condiții, traseele liniilor de transport în comun 102N, 102P, 1 și 3 se modifică.

UTIL ȘOFERILOR! Cum ne echipăm CORECT mașina de iarnă!
De Roxana Glăvan 6 noiembrie 2017

Este coadă la depozitele de anvelope, service-urile au programări pentru câteva săptămâni de acum încolo, iar în magazine, raioanele auto sunt pline de antigel, huse cu încălzire în scaune sau lanțuri. Dacă nu aveți nimic din toate enumerate mai sus, pregătiți-vă financiar: costurile depășesc lejer o mie de lei.

CONSTANȚA, orașul SENSURILOR GIRATORII fără sens - nu mai puțin de 40 sunt INSTALATE în oraș!
De Roxana Glăvan 1 noiembrie 2017

Pe o distanță de 2 km, sensul giratoriu de la Eden este al 5-lea de pe strada Soveja, cum venim dinspre Delfinariu.

Șoferi de TIR nevinovați, UMILIȚI în vamă: 'Am stat acolo în jur de 32 de ore NEMÂNCAȚI... Și-au bătut joc'
De Neptun TV 31 octombrie 2017

Șoferii au fost tratați ca niște infractori după ce câinii polițiștilor s-au agitat lângă camioanele lor, iar de aici a început o întreagă aventură.

MAI, avertisment pentru șoferi! Urmează o perioadă cu vreme severă: cum să evitați amenzile!
De Neptun TV 29 octombrie 2017

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului.

Veste bună pentru șoferi: limita de viteză în localități ar putea crește!
De Neptun TV 26 octombrie 2017

Măsura ar facilita traversarea localităților situate de-a lungul drumurilor naționale și europene și vizează creșterea vitezei medii de deplasare pe drumurile din România și reducerea duratei călătoriilor rutiere.