sîmbătă, 20 decembrie 2014

Cursă cu cai pur sânge arab la Mangalia

Cursă cu cai pur sânge arab la Mangalia

Prima cursă de cai de la herghelia Mangalia va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare, după o pauză de aproape un deceniu.

Prețioasele exemplare de pur sânge arab vor da un spectacol impresionant ne asigură autoritățile locale și județene care și-au dat mâna pentru a reabilita această comoară a Dobrogei, herghelia.

Și pentru că proiectele turistice sunt extrem de importante, astăzi consilierii locali din Mangalia au aprobat un protocol de colaborare între Primăria Mangalia și Consiliul Județean Constanța.

Acesta vizează dezvoltarea și promovarea sudului litoralului. Herghelia de la Mangalia este primul proiect în care  s-au implicat reprezentanții CJC.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

IGNAT. Istoria unei tradiții care transformă porcii în tobă și cârnați
De Adrian Georgescu 20 decembrie 2014

IGNAT. Astăzi, 20 decembrie, creștinii îl sărbătoresc pe Ignat. Puțini români mai țin, totuși, cont de semnificațiile religioase ale zilei. Sfântul Ignat a rămas cunoscut mai ales pentru un obicei care, preluat din vremuri preistorice, umple și astăzi cămările și frigiderele românilor: tăiatul porcilor.

CONSTANȚA. Vreme deosebit de caldă pentru mijlocul lunii decembrie

Meteorologii dn cadrul Centrul Meteorologic Regional Dobrogea au estimat că, în cursul zilei de astăzi, vremea va fi în general frumoasă și caldă în județul Constanța.

O bătrână din SUA își transformă casa, în fiecare an, într-o feerie de Crăciun
De Vera Puiu 19 decembrie 2014

În fiecare iarnă, o bătrână din statul american Connecticut își transformă casa într-o adevărată feerie de Crăciun. Decorațiunile sunt așezate cu drag pentru vizitatorii care donează bani. Cu suma adunată, femeia de 90 de ani cumpără mâncare pentru săraci.

Apartamente de lux în avioanele Etihad Airways
De Robert Cioancă 19 decembrie 2014

Compania aeriană arabă Etihad Airways își menține reputația și vrea să ajungă pe primul loc în privința Clasei Business.

DESCOPERIRE ISTORICĂ. Super-Terra: o planetă acvatică a fost descoperită de telescopul Kepler!
De Mediafax 19 decembrie 2014

Telescopul spațial Kepler, operat de NASA, a descoperit o nouă exoplanetă din clasa corpurilor cerești denumite "super-Terra", aflată la o distanță de 180 de ani-lumină, au anunțat astronomii americani citați de publicația The New York Times.

TOP 10 filme de Crăciun
De Livia Petrescu si Bogdan Voşloban 19 decembrie 2014

Crăciunul este perioada din an care abundă în mese cu bucate alese și timp petrecut în familie, dar este și momentul potrivit pentru o listă de filme perfecte pentru spiritul de sărbători.

Guma de mestecat Orbit dispare de pe piață! VEZI AICI cu ce va fi ea înlocuită
De Vera Puiu 18 decembrie 2014

Compania Wrigley va renunța de anul viitor la brandul renumitei gume de mestecat Orbit. Aceasta își va schimba denumirea în ...Extra.

INDUSTRIA CRUZIMII. Piei de câine pentru mănuși!
De Vera Puiu 18 decembrie 2014

Produsele din piele naturală sunt considerate un lux. Însă puțini le-ar mai purta dacă ar ști cum au fost obținute. Multe dintre animalele sacrificate pentru piele și blană sunt ucise cu bestialitate sau, mai rău, jupuite de vii. Este și soarta câinilor care ajung la fabricile de pielărie din China. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

O femeie din Marea Britanie are 80 de nepoți, strănepoți și stră-strănepoți
De Robert Cioancă 18 decembrie 2014

O femeie din Marea Britanie are de cumpărat nu mai puțin de... 80 de cadouri pentru Crăciun. Darurile sunt pentru cei 80 de nepoți, strănepoți și stră-strănepoți pe care îi are de la cei 10 copii ai săi.

Copile tratate precum animalele de la circ! O profesoară de dans ÎȘI BATE ELEVELE și le înjură. VIDEO

Un clip șocant prezintă o profesoară de dans din Beijing care își bate cu bestialitate elevele și le jignește în timpul orelor de curs. ATENȚIE! Imaginile vă pot afecta emoțional.

Știrea zilei: Unde suntem la 25 de ani de la Revoluția Română?

Peste 1000 de morți și răniți, proteste și manifestații, întrebări rămase fără răspuns. A fost Revoluție sau lovitură de stat? Unde se află România astăzi?

POVESTEA INGINERULUI CARE A FĂCUT ROMÂNIA CELEBRĂ, LA ASTA-I VIAȚA! ANGHEL SALIGNY, PĂRINTELE INGINERIEI ROMÂNEȘTI

În 2014 s-au împlinit 160 de ani de la nașterea lui Anghel Saligny, inginerul care a făcut România celebră construind cel mai lung pod al Europei acelor ani.

Hackerii au amenințat studiourile Sony cu atentate precum cele din 11 septembrie 2001
De Robert Cioancă 17 decembrie 2014

Hackerii care au spart rețeaua de computere a Sony Pictures au amenințat că cei care vor merge la difuzarea peliculei despre liderul nord-coreean vor avea de suferit. Atacatorii cibernetici au evocat în acest caz atentatele din 11 septembrie 2001.

UN PRODUCĂTOR DIN TUZLA ÎNCEARCĂ DIN NOU SĂ ATESTE GHIUDEMUL TĂTĂRESC. POVESTEA SA, LA ASTA-I VIAȚA!

Plăcinta dobrogeană sau brânza frământată de Independența nu mai sunt considerate rețete originale de către oficialii Ministerului Agriculturii.

ORIGAMI, LA ASTA-I VIAȚA!

Arta îndoirii hărtiei provine din filosofia de viață japoneză, dar capătă din ce în ce mai mulți adepți în lumea întreagă.

Șase asistente, un proiect în premieră. asistentele care s-au specializat în turcia pentru resuscitarea pacienților care suferă un stop cardio respirator, vin LA ASTA-I VIAȚA!

Spitalul Județean Constanța va avea, în premieră în țara noastră, o echipă medicală care se va ocupa exclusiv de resuscitarea pacienților care suferă un stop cardiorespirator în timpul internării.

Imagini incredibile: un bărbat din Cehia i-a făcut praf mașina curierului care i-a pierdut coletul!
De Vera Puiu 15 decembrie 2014

Supărat că nu i-a venit coletul comandat pe internet, un bărbat din Cehia s-a răzbunat crunt pe curier. Cu o crosă de hochei, i-a distrus acestuia mai multe bunuri din mașină. Un trecător a filmat întreaga scenă.

POVESTEA MICILOR ACTORI DIN CENTRELE DE PLASAMENT CONSTĂNȚENE, LA ASTA-I VIAȚA!

Zeci de copii din mai multe centre de plasament constănțene învață actorie în cadrul proiectului „Arca“, inițiat și derulat de colegul nostru, realizatorul NTV și actorul Dan Cojocaru, șeful Direcției Județene a Distribuției și Exploatării Filmelor Constanța.

Amsterdamul, scăldat în lumi feerice: metropola găzduiește Festivalul Luminilor!
De Vera Puiu 13 decembrie 2014

În cadrul evenimentului a fost inaugurat un nou traseu pietonal numit „Illuminade”. Acesta pune în valoare opere arhitecturale și artistice din centrul Amsterdamului.

HAGI a intrat din nou pe teren! „Regele“ a jucat în echipă cu tatăl Simonei Halep la ediția a 6-a a Cupei Armânamea

Gheorghe Hagi a fost prezent în această seară la deschiderea ediției a 6-a a Cupei Armânamea, turneu organizat de comunitatea aromână din Constanța.

VIDEO. Temperaturile scăzute au transformat o cascadă din China într-un spectacol al naturii
De Robert Cioancă 12 decembrie 2014

Gerul năprasnic abătut asupra nordului Chinei a transformat o cascadă de pe fluviul Galben într-un spectacol al naturii.