luni, 30 noiembrie 2015

Cursă cu cai pur sânge arab la Mangalia

Cursă cu cai pur sânge arab la Mangalia

Prima cursă de cai de la herghelia Mangalia va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare, după o pauză de aproape un deceniu.

Prețioasele exemplare de pur sânge arab vor da un spectacol impresionant ne asigură autoritățile locale și județene care și-au dat mâna pentru a reabilita această comoară a Dobrogei, herghelia.

Și pentru că proiectele turistice sunt extrem de importante, astăzi consilierii locali din Mangalia au aprobat un protocol de colaborare între Primăria Mangalia și Consiliul Județean Constanța.

Acesta vizează dezvoltarea și promovarea sudului litoralului. Herghelia de la Mangalia este primul proiect în care  s-au implicat reprezentanții CJC.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Spectacolul naturii: milioane de fluturi monarh migrază din Canada în Mexic, în căutarea căldurii
De Vera Puiu 29 noiembrie 2015

Natura le oferă turiștilor care vizitează Mexicul în această perioadă un spectacol de neuitat. Mii de fluturi monarh au ajuns într-o rezervație din această țară. Fenomenul se repetă anual, când insectele viu colorate străbat peste 5 mii de kilometri, din Canada până în Mexic, pentru a se bucura de clima caldă.

Noul campion mondial la categoria grea, boxerul Tyson Fury, i-a făcut soției sale o dedicație muzicală chiar la coborârea din ring
De Vera Puiu 29 noiembrie 2015

Tyson Fury, noul campion mondial la categoria grea, a demonstrat, ieri, că este nu numai cel mai bun boxer din lume ci și un bărbat romantic.

Imagini spectaculoase cu viața subacvatică. GALERIE FOTO
De Oana Stupariu 29 noiembrie 2015

V-ați întrebat mereu ce se ascunde sub apă? Pentru cei mai curioși dintre noi, un site turistic a adunat într-o inedită galerie foto cele mai spectaculoase fotografii subacvatice!

Exploratori la 13 ani: mai mulți copii au ajuns la Polul Nord pentru a atenționa tânăra generație asupra problemelor de mediu
De Vera Puiu 29 noiembrie 2015

Au înfruntat temperaturile extreme, au schiat peste 100 de kilometri și s-au întors teferi de la Polul Nord. Nu vorbim doar despre exploratori experimentați, ci și despre 4 copii norvegieni de 13 ani care au vrut să atragă astfel atenția tinerei generații asupra problemelor de mediu care afectează tot mai mult Terra. Ei vor fi prezenți, mâine, la summitul ONU pentru mediu desfășurat în Franța.

Extravaganță de Crăciun: pocnitori cu... diamante!
De Oana Stupariu 28 noiembrie 2015

Un bijutier britanic a pregătit un cadou extravagant pentru cei bogați și puternici: un set de șase pocnitori cu diamante, la un preț de 1,5 milioane de dolari!

SOS! Oferă adăpost unei pisicuțe care-și caută familie!
De Neptun TV 28 noiembrie 2015

Redacția Neptun TV a primit o vizită neobișnuită. Este vorba despre un musafir blănos, care a reușit să ne topească inimile tututor. Totuși, pentru că jurnalismul este orice, mai puțin rutină, nu am reuși să avem grijă de el.

Trandafir transformat în... cyborg
De Oana Stupariu 27 noiembrie 2015

Cercetătorii suedezi au reușit să implanteze polimeri semi-conductori într-un trandafir, iar astfel au reușit un experiment unic în lume!

S-a deschis cel mai vechi târg de Crăciun din Germania
De Oana Stupariu 27 noiembrie 2015

Mii de oameni au asistat la Dresda la deschiderea oficială a celui mai vechi târg de Crăciun.

13 români, pe lista celor mai importanți 100 de inovatori din Europa Centrală și de Est
De Neptun TV 26 noiembrie 2015

13 români se regăsesc pe lista celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Est, elaborată de mai multe companii, între care și Google, ca parte a unei campanii ce are ca scop promovarea inovației.

Curcani grațiați de Barack Obama, de Ziua Recunoștinței
De Oana Stupariu 26 noiembrie 2015

Americanii sărbătoresc, astăzi, Ziua Recunoștinței, în condiții de securitate sporite. Barack Obama a păstrat tradiția și a grațiat 2 curcani.

Toma Enache, documentar despre frații Manakia, pionierii artei fotografice în Balcani!
De Neptun TV 25 noiembrie 2015

ovestea pionierilor cinematografiei balcanice, armânii Milton și Ianaki Manakia dar și a primului documentar în limba aromână, începând cu ora 16.30 la ASTA-I VIAȚA!

Neptun TV angajeaza EDITOR STIRI WEB pentru portal de stiri
De Neptun TV 25 noiembrie 2015

Neptun TV angajeaza EDITOR STIRI WEB. Noul nostru coleg trebuie sa lucreze in timp real cu informatiile, sa formuleze texte si sa aiba cunostinte de navigare pe Internet.

Compania de apă RAJA SA Constanța trece la etapa a doua a automatizării serviciilor de alimentare cu apă și canalizare
De Robert Nenciu 23 noiembrie 2015

Continuă investițiile în tehnologizare la SC RAJA SA Constanța. Astăzi, în prezența ambasadorului Statului Israel la București, Tamar Samash, a fost demarată etapa a doua a proiectului SCADA, care constă în automatizarea integrală a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare.

Primul televizor comercial 8K, disponibil la 133.000 de dolari
De Oana Stupariu 23 noiembrie 2015

Una dintre cele mai apreciate companii producătoare de electronice din lume a reușit performanța uluitoare de a lansa primul televizor comercial cu rezoluție 8K.

Terapie cu măgăruși pentru copiii cu nevoi speciale
De Neptun TV 22 noiembrie 2015

Măgărușii fac minuni în terapia copiilor cu autism, ADHD și sindromul Down. Specialiștii au observat cum starea de sănătate a zeci de copii din Cernavodă s-a îmbunătățit uimitor, după ce au urmat timp de cinci luni, ședințe de recuperare alături de măgăruși în centrul 'FootPrints of Joy'

Rochia lui Dorothy, scoasă la licitație
De Ciprian Paraschivu 22 noiembrie 2015

O rochie purtată de personajul "Dorothy" din filmul "Vrăjitorul din Oz" va fi scoasă la vânzare în cadrul unei licitații care va avea loc mâine la New York.

Un pompier desfigurat de flăcări a primit o nouă față: ‘copiii mei fugeau de mine, sunt lucruri mai rele decât moartea’ FOTO ȘOCANT
De Andreea Petraș 22 noiembrie 2015

Un pompier a cărui față i-a fost distrusă într-un incendiu a primit o nouă înfățișare. Patrick Hardison, în vârstă de 41 de ani, a devenit beneficiarul celui mai extins transplant de față realizat până în prezent, care a inclus întregul scalp, urechile și pleoapele pacientului.

Cel mai mare târg de cămile din lume are loc în India
De Oana Stupariu 22 noiembrie 2015

La sfârșitul lunii noiembrie, în India, se desfășoară cel mai mare târg de cămile din lume. Evenimentul atrage peste 4 sute de mii de oameni, deopotrivă turiști și localnici.

CONSTANȚA. Piața Ovidiu s-a transformat, din nou, într-un uriaș platou de filmare!
De Ana-Maria Stancu 21 noiembrie 2015

Centrul vechi al Constanței s-a transformat din nou într-un uriaș platou de filmare. De data asta nu pentru starurile americane, ci pentru actori din România.

Primul avion comercial produs de Japonia a efectuat primul zbor!
De Oana Stupariu 18 noiembrie 2015

Visul japonezilor de a pune bazele unei industrii aviatice proprii competitive a devenit realitate. Primul avion comercial nipon, produs de Mitsubishi, și-a luat zborul!

Așa îți albești dinții cu ulei de cocos și turmeric
De Irina Ditu 17 noiembrie 2015

Un zâmbet strălucitor, de vedetă. Asta ne dorim cu toții. Și de obicei singura soluție la care ne gândim este un tratament la stomatolog. Dar ce ați spune de unul natural, eficient și extrem de ieftin?