joi, 17 aprilie 2014

Cursă cu cai pur sânge arab la Mangalia

Prima cursă de cai de la herghelia Mangalia va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare, după o pauză de aproape un deceniu.

Prețioasele exemplare de pur sânge arab vor da un spectacol impresionant ne asigură autoritățile locale și județene care și-au dat mâna pentru a reabilita această comoară a Dobrogei, herghelia.

Și pentru că proiectele turistice sunt extrem de importante, astăzi consilierii locali din Mangalia au aprobat un protocol de colaborare între Primăria Mangalia și Consiliul Județean Constanța.

Acesta vizează dezvoltarea și promovarea sudului litoralului. Herghelia de la Mangalia este primul proiect în care  s-au implicat reprezentanții CJC.

Ar putea sa va intereseze:

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

A fost inaugurat cel mai mare acvariu din lume GALERIE FOTO
De Livia Petrescu 16 aprilie 2014

Reprezentanții Guinness Book of World Records au anunțat că în China a fost inaugurat cel mai mare acvariu din lume, Chimelong Ocean Kingdom. Cu această ocazie, acvariul a stabilit cinci recorduri mondiale.

Invențiile românești, la mare căutare printre străini
De Madalina Pavel 16 aprilie 2014

Românii care au câștigat, la începutul lunii, marele premiu la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva au și primele comenzi. Este vorba despre o inovație în domeniul IT a unor români, dar cumpărată în urmă cu 3 ani de o firmă din Elveția.

Scriitoarea Nina Cassian s-a stins din viață, la New York
De Roxana Glăvan si Teo Tucan 16 aprilie 2014

Cunoscuta scriitoare Nina Cassian a încetat din viață la vârsta de 89 de ani, la New York. Anunțul a fost făcut de familia poetei, care a mai spus că aceasta a murit la reședința ei, în urma unui stop cardiac.

Primăria orașului Detroit vinde locuințe începând cu 1.000 de dolari
De Elena Chiper 15 aprilie 2014

Primăria orașului Detroit are datorii estimate la aproximativ 20 de miliarde de dolari, acesta fiind cel mai mare faliment al unei municipalități, înregistrat în istoria Statelor Unite.

Google a preluat o companie producătoare de drone
De Vera Puiu 15 aprilie 2014

Gigantul IT Google a cumpărat o companie americană care se ocupă cu producerea de drone. Potrivit Reuters, Google dorește să folosească avioanele fără pilot pentru a livra internet wireless în zonele greu accesibile din lume.

Constanța, gazda Campionatului European de Yachting
De Elenis Vlahbei 15 aprilie 2014

Constanța găzduiește Campionatul European de Yachting, organizat în premieră în România. 25 de sportivi din 6 țări s-au înscris în competiție. În această seară a avut loc defilarea delegațiilor.

Băsescu atacă oponenții politici la boli și morți
De Victor Radu si Alina Gaju 15 aprilie 2014

Dezvăluirile făcute de Corpul de Control al Guvernului în privința terenurilor de la Nana l-au scos din minți pe Traian Băsescu care a ieșit, așa cum ne-a obișnuit, la ora 18.00 fix cu un nou șir de declarații. Fără nici un fel de scrupule, șeful statului a continuat atacul furibund la adresa senatorul Gabriela Firea și a premierului Victor Ponta. Băsescu a sărit să-și apere moșia cu jigniri și noi amenințări. Șeful statului a numit-o pe senatoarea PSD „șantajistă de profesie”. La rândul lor, Gabriela Firea și premierul Victor Ponta i-au răspuns președintelui.

O altă luptă pierdută de Agenția Națională de Integritate
De Alina Gaju 15 aprilie 2014

La nici o săptămână de la lovitura de grație primită de Agenția Națională de Integritate din partea Instanței Supreme în cazul Mircea Diaconu, ANI a mai pierdut un război.

Noii ochelari Google „Glass“, scoși la vânzare în Statele Unite, pentru o singură zi
De Cristina Sîmbeteanu si Teo Tucan 15 aprilie 2014

Surpriză de Paște de la Google. Faimoșii ochelari inteligenți ai companiei sunt scoși la vânzare pentru publicul larg din Statele Unite. Gigantul informatic își extinde astfel aria de testate a produsului care anunță să facă furori pe piața de profil. Este prima dată când cei de la Google oferă acest gadget în afara cercului restrâns de parteneri. Atenție, însă, minunea tehnologică nu este disponibilă decât câteva zile.

Fenomenul astronomic „Luna sângerie“ a avut loc astăzi GALERIE FOTO
De Cristina Sîmbeteanu, Livia Petrescu si Elena Chiper 15 aprilie 2014

O eclipsă totală de lună, denumită și „Luna sângerie“ i-a încântat pe locuitorii din America de Nord și Sud. Este prima din cele patru eclipse similare care vor avea loc anul acesta. Următorul fenomen de acest gen din seria de patru anunțată de specialiști va avea loc pe 8 octombrie.

Taco, adolescentul cu o înălțime ieșită din comun
De Vera Puiu 14 aprilie 2014

Un adolescent din Statele Unite este remarcat imediat, oriunde s-ar duce. Asta deoarece are o înălțime impresionantă: 2 metri și 26 de centimetri.

Campanie publicitară periculoasă: un apicultor, acoperit din cap până în picioare cu albine
De Elena Chiper 14 aprilie 2014

Atunci când vor să-și promoveze afacerea, unele persoane sunt dispuse să-și riște propria viață doar pentru a câștiga notorietate. Este și cazul unui apicultor chinez care s-a lăsat acoperit, în totalitate, de aproximativ 450.000 de albine.

Cercetătorii anunță că au descoperit o nouă metodă de a produce energie electrică
De Teo Tucan 14 aprilie 2014

Energia hidroelectrică este una dintre cele mai vechi metode de obținere a electricității. În acest moment, peste 150 de țări, din întreaga lume o folosesc pentru a satisfice consumul populației și industriei.

Timp de o săptămână, românii au putut vizita trenul regal expus în Gara de Nord
De Bogdan Muzgoci 13 aprilie 2014

Trenul regal a plecat astăzi din Gara de Nord din București unde a fost expus timp de o săptămână. Garnitura de epocă a putut fi vizitată de către cei care au vrut să se bucure pentru câteva minute de atmosfera epocii de aur a căilor ferate române. Trenul, propulsat de o locomotivă cu abur poartă în vagoanele sale amintiri ale casei regale a României dar și din perioada comunistă.

În căutarea valului perfect. Un grup de tineri a făcut surf printre sloiuri de gheață
De Ciprian Paraschivu 12 aprilie 2014

Spiritul de aventură și o idee nebunească l-au împins pe un grup de prieteni pasionați de surfing să caute valul perfect în Islanda.

Parada mașinilor de epocă pe străzile din Buzău
De Iulian Bunilă 12 aprilie 2014

Zeci de mașini de epocă au putut fi admirate de buzoienii care au sfidat ploaia, astăzi, în zona celui mai cunoscut bulevard din oraș. Printre cele mai admirate autovehicule s-au numărat celebrele broscuțe, rafinatele Mercedes, dar și un Plymouth din anii ‘50.

„Campionii muzicii“, o nouă emisiune-concurs la Neptun TV
De Oana Iancu 12 aprilie 2014

Sunteți pasionați de muzică? Ei bine, Neptun TV dă startul astăzi, la ora 17.00 unei noi emisiuni-concurs, ce își propune să descopere voci de excepție. Cei mai talentați copii vor participa apoi la Festivalul Internațional de Muzică ce are loc în fiecare an la Râșnov. Gazdele emisiunii vor fi Mihai Trăistariu și Mădălina Dinescu.

Apariție provocatoare! A defilat pe podium acoperită doar cu câteva fire de nisip
De Elena Chiper 11 aprilie 2014

Modelul Imogen Anthony a reușit să pună la grea încercare imaginația bărbaților. Tânăra în vârstă de 22 de ani a defilat pe podium acoperită doar cu fire de nisip, amplasate strategic.

Sony Vaio, laptopul cu baterie ... incendiară
De Lavinia Stanciu 11 aprilie 2014

Laptopurile unuia dintre cei mai importanți producători de electronice din lume au probleme grave la baterie. Este vorba despre computere Sony din seria Vaio.

Din 13 aprilie, la Neptun TV: „Parol, monșer!” – interviuri neconvenționale realizate de scriitorul Daniel Bejan

Credem că publicul poate fi educat prin emisiuni care au ceva de spus. Cuvintele scriu realitatea. Cuvintele spuse de Oameni Mari scriu istorie. Dialogurile surprinzătoare sunt memorabile.

Miri impresionați până la lacrimi de slujba religioasă pe care preotul... a cântat-o
De Vera Puiu 10 aprilie 2014

Doi irlandezi au fost impresionați până la lacrimi atunci când preotul care le-a oficiat ceremonia de nuntă a început să cânte în loc să rostească slujba religioasă în mod tradițional. Mireasa a fost atât de emoționată, încât nu s-a putut abține să nu plângă.