miercuri, 25 aprilie 2018

Cursul de semantică al doamnei Kovesi

Cursul de semantică al doamnei Kovesi

La nicio săptămână după ce l-a amenițat cu un proces pe Sebastian Ghiță, răspunzându-i astfel „inculpatului”, din nou doamna Laura Codruța Kovesi iese la rampă. De această dată, pentru a ține un curs de semantică. Făcând diferența specifică dintre colaborare și cooperare. Cu trimitere expresă la faimoasele protocoale. Despre care până de curând a spus că nici măcar nu existau. Tot o chestiune de semantică.

Realitatea e că, după aproape 10 ani, iese la iveală una dintre cheile de intrare în statul paralel. Aceste protocoale, 66 la număr, au în epicentrul lor cel mai puternic serviciu secret al țării și, alături, într-un parteneriat de colaborare, de cooperare, de frăție, de osmosă, Direcția Națională Anticorupție. În baza acestor înțelegeri scrise, atât SRI cât și DNA au avut acces practic nelimitat la viața fiecărei persoane sau societăți comerciale, inclusiv a celor nou înființate. Grupurile de lucru, invocând lupta împotriva corupției și crimei organizate sau combaterea „guvernării ineficiente”, au început să controleze treptat statul român, iar aceste instituții de forță s-au substituit celor democratic alese sau democratic desemnate. Și, din acest punct, a început răfuiala cu toți cei care au încercat să reziste sau, mai grav, s-au opus acestui fenomen de tip fascist.

Doamna Laura Codruța Kovesi a negat existența protocoalelor. Chiar și atunci când pe Augustin Lazăr, procurorul general al României, l-a luat gura pe dinainte și, în Consiliul Superior al Magistraturii, a declarat că aceste protocoale sunt ilegale. Iar acum doamna Kovesi contestă și afirmațiile lui Daniel Morar, fostul șef al Direcției Naționale Anticorupție, în prezent judecător al Curții Constituționale. Adevărul absolut îl deține, să fie clar, doar doamna Kovesi. Ceilalți, nu. Iar dacă afirmă altceva, urmează să fie ciuriți.

Și un mic detaliu de care va trebui să ne aducem în mod obligatoriu aminte în viitor. Parchetul General nu face parte dintre instituțiile care pot clasifica documente, transformându-le în secrete stricte de stat. Și, cu toate astea, orice om de bună credință poate observa că pe protocolul dezvăluit opiniei publice și existent în mod straniu în două versiuni, una a SRI-ului și alta a Parchetului General, există nu numai un număr de înregistrare dat de SRI și care atestă clasificarea documentului ca strict secret, ci și un al doilea număr de înregistrare, al Parchetului General. Condus la acea dată de doamna Laura Codruța Kovesi. Ori dânsa nu avea dreptul să clasifice documente. La fel cum Parchetul General de azi, în mod legal, nici nu poate declasifica. Cum va ieși din această încurcătură? Poate tot utilizând semantica.

Sau poate o scoate președintele Klaus Iohannis din încurcătură și, tăind nodul gordian, o revocă.

Comenteaza aceasta stire

Coautor la înalta trădare

Înseamnă că la vârful ei a existat un al treilea personaj care poate fi acuzat de înaltă trădare. Ghici cine era ministrul Apărării când s-a declanșat operațiunea? Gabriel Oprea.

Talibanii foamei

Mișcarea Occupy, demonstrațiile pentru egalitatea de sexe, demonstrațiile pentru nediferențierea sexelor sau alte idealuri utopice, născute în laboratoarele unor "gânditori cu bască", finanțați de puzderia de ONG-uri de dreapta, ce papă banii exponenților serioși ai marelui capital sau ai corporațiilor, al căror scop este acela de a nu pierde pozițiile de lideri ai profiturilor.

Dovada simbiozei SRI-DNA

Săptămâna Patimilor nu s-a încheiat. Vor urma și altele. Statul paralel va fi călcat cu trenul. Ceea ce veți afla și veți vedea sunt probe furnizate de maiorul SRI Daniel Florea. Care astăzi trage ponoasele pentru că, în urmă cu mai mulți ani, înțelegând că se încalcă legea, a încercat să împiedice mizeria.

Taberele de vară SRI și traseul secretelor de stat

Acum, lucrurile s-au schimbat. Conținutul protocolului încheiat între Serviciul Român de Informații și Parchetul General, în ambele sale versiuni – fiindcă există unele diferențe între documentele aflate în arhiva celor două instituții – se referă la modul în care urmează să lucreze, să colaboreze sau, cum spune doamna Kovesi, să conlucreze sau, cum spun eu, să fuzioneze procurorii cu ofițerii SRI.

Cursul de semantică al doamnei Kovesi

La nicio săptămână după ce l-a amenițat cu un proces pe Sebastian Ghiță, răspunzându-i astfel „inculpatului”, din nou doamna Laura Codruța Kovesi iese la rampă. De această dată, pentru a ține un curs de semantică. Făcând diferența specifică dintre colaborare și cooperare. Cu trimitere expresă la faimoasele protocoale. Despre care până de curând a spus că nici măcar nu existau. Tot o chestiune de semantică.

Cercul vicios al protocoalelor

S-a ajuns într-o situație imposibilă. Tipică pentru un stat cu o democrație eșuată. Rapoartele de activitate ale Serviciului Român de Informații din 2015, 2016 și 2017, dacă Parlamentul își face datoria, trebuie analizate și este obligatoriu să primească un vot. Fie de aprobare, fie de respingere. În caz contrar, legile acestui stat vor fi ignorate și în 2018, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori. Parlamentul este însă legat de mâini și de picioare. Așa cum am demonstrat ieri, succint, pe pagina mea de Facebook. Veți vedea că blocajul e total.

Cercul vicios al protocoalelor

Fie de aprobare, fie de respingere. În caz contrar, legile acestui stat vor fi ignorate și în 2018, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori. Parlamentul este însă legat de mâini și de picioare. Așa cum am demonstrat ieri, succint, pe pagina mea de Facebook. Veți vedea că blocajul e total.