duminică, 21 iulie 2019

Curtea de Apel București a dat sentința în Dosarul Retrocedărilor!

După 9 ani de procese, Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţa în controversatul dosar al Retrocedărilor din Constanţa. Cele mai multe dintre cele 36 de persoane judecate au fost achitate, în timp ce fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Pedeapsă cu suspendare a primit şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu. Vorbim de un dosar în care DNA a estimat un prejudiciu imens, fără să aibă la bază nicio expertiză de specialitate.

Astăzi, Curtea de Apel București s-a pronunțat pentru prima dată în controversatul dosar al retrocedărilor. Magistrații au dat achitare după achitare pentru nenumărate dintre infracțiunile pe care le-au invocat procurorii.

Astfel, din zecile de fapte scrise de procurorii DNA în rechizitoriu, nu au au mai rămas în picioare nici jumătate. Cei mai mulți dintre cei 36 de inculpați, printre care se numără și Cristi Borcea, au fost achitați iar pentru restul, judecătorii au emis pedepse cu suspendare.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Vorbim de un dosar care, încă de la început, a fost întocmit în baza unui raport de expertiză făcut de un angajat DNA și nu de un evaluator neutru. Timp de mai mulți ani, avocații apărării au solicitat în repetate rânduri o expertiză neutră.

Într-un final instanța a acceptat această evaluare, care a stabilit că retrocedările s-au făcut în conformitate cu legea și nu există prejudiciu. Noua  expertiză a scos la iveală faptul că așa-zisul specialist al Direcției Naționale Anticorupție a trecut în acte unele terenuri care erau situate și la 7 kilometri distanță de locul în care se află în realitate, iar alte suprafețe de teren sunt situate, de fapt, în cimitir, sau pe mare. Procurorii susțineau că acestea ar fi în stațiunea Mamaia sau în municipiul Constanța. Semne de întrebare ridică modul în care au evaluat, prin rechizitoriu, procurorii DNA așa-zisul prejudiciu, la peste 100 de milioane de euro.

Cert este că astăzi, Curtea de Apel București nu a dispus achitarea vreunui leu ca despăgubire, cu excepția cheltuielilor de judecată. Așadar, vorbim de un dosar în care, timp de 9 ani, procurorii DNA au cheltuit inutil bani și resurse încercând să-i convingă pe magistrați că la Constanța s-au făcut retrocedări ilegale. 9 ani în care s-au cheltuit mulți bani publici cu procesele, în care zeci de oameni au fost târâți în fiecare lună pe la instanțele din Capitală.

În acest interval de timp, doi dintre inculpați au murit. Contactați telefonic, avocații nu au dorit să comenteze decizia instanței de astăzi. Aceștia spun că judecătorii nu au emis încă motivarea sentinței dar că vor contesta oricum pedepsele la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Sentința nu este definitivă.

Redăm mai jos decizia magistraților.

- SP.148/F I.Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 și 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp, condamnă pe inculpatul MAZĂRE RADU ȘTEFAN la pedeapsa de 4 ani închisoare (punctele "A", "D", "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a și b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere și stabilește un termen de încercare de 2 ani, conform dispozițiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecție a victimelor și reintegrară socială a infractorilor; b) să anunțe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații de natură a putea fi controlate mijloacele de existență.

În temeiul art. 864 Cp., atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor privind revocarea suspendării executăriipedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respectanmăsurile de supraveghere ori obligațiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei  reținute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2. În temeiul art.396 alin.1, 6 și 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp și art.124 Cp, încetează procesul penal față de inculpatul MAZĂRE RADU ȘTEFAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp (punctele "A", "D" și "E" din rechizitoriu). În temeiul art.396 alin.1 și 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul MAZĂRE RADU ȘTEFAN pentru infracțiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp. II. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968.

În temeiul art.396 alin.1 și 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp, condamnă pe inculpatul CONSTANTINESCU NICUȘOR DANIEL la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctul "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a și b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere și stabilește un termen de încercare de 2 ani, conform dispozițiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecție a victimelor și reintegrară socială a infractorilor; b) să anunțe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații de natură a putea fi controlate mijloacele de existență. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligațiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reținute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2. În temeiul art.396 alin.1, 6 și 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp și art.124 Cp, încetează procesul penal față de inculpatul CONSTANTINESCU NICUȘOR DANIEL sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp (punctul "E" din rechizitoriu). În temeiul art.396 alin.1 și 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul CONSTANTINESCU NICUȘOR DANIEL pentru infracțiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp.

III. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 și 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp, condamnă pe inculpatul RACU CONSTANTIN la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctele "D", "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a și b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere și stabilește un termen de încercare de 2 ani, conform dispozițiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecție a victimelor și reintegrară socială a infractorilor; b) să anunțe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații de natură a putea fi controlate mijloacele de existență. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligațiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reținute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic.art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2. În temeiul art.396 alin.1, 6 și 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 it.d Cp și art.124 Cp, încetează procesul penal față de inculpatul RACU CONSTANTIN sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp (punctele "D" și "E" din rechizitoriu). În temeiul art.396 alin.1 și 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul RACU CONSTANTIN pentru infracțiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5

Cp. IV. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 și 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp, condamnă pe inculpata DOSPINESCU RAMONA DANIELA la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctele "A", "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a și b C.p. interzice inculpatei ca pedeapsă  complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publicesau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere și stabilește un termen de ncercare de 2 ani, conform dispozițiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpata ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecție a victimelor și reintegrară socială a infractorilor; b) să anunțe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații de natură a putea fi controlate mijloacele de existență. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenția inculpatei asupra dispozițiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligațiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reținute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2.

În temeiul art.396 alin.1, 6 și 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp și art.124 Cp, încetează procesul penal față de inculpata DOSPINESCU RAMONA DANIELA sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp (punctele "A" și "E" din rechizitoriu). În temeiul art.396 alin.1 și 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata DOSPINESCU RAMONA DANIELA pentru  infracțiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp. V. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 și 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp, condamnă pe inculpatul MARICA ION la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctul "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a și b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementarăexercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere și stabilește un termen de încercare de 2 ani, conform dispozițiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecție a  victimelor și reintegrară socială a infractorilor; b) să anunțe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații de natură a putea fi controlate mijloacele de existență. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligațiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reținute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2.

În temeiul art.396 alin.1, 6 și 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp și art.124 Cp, încetează procesul penal față de inculpatul MARICA ION sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp (punctul "E" din rechizitoriu). În temeiul art.396 alin.1 și 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul MARICA ION pentru infracțiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp. VI. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968.

În temeiul art.396 alin.1 și 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp, condamnă pe inculpatul TALPĂU CRISTIAN la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctul "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a și b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere și stabilește un termen de încercare de 2 ani, conform dispozițiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecție a victimelor și reintegrară socială a infractorilor; b) să anunțe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații de natură a putea fi controlate mijloacele de existență. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligațiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reținute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2.

În temeiul art.396 alin.1, 6 și 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp și art.124 Cp, încetează procesul penal față de inculpatul TALPĂU CRISTIAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp (punctul "E" din rechizitoriu). În temeiul art.396 alin.1 și 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul TALPĂU CRISTIAN pentru infracțiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp. VII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 și 2 Cpp, art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5Cp, condamnă pe inculpata CHIRCĂ NORA ALINA la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctul "E" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a și b C.p. interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, toate pe o  perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere și stabilește un termen de încercare de 2 ani, conform dispozițiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpata ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecție a victimelor și reintegrară socială a infractorilor; b) să anunțe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații de natură a putea fi controlate mijloacele de existență. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenția inculpatei asupra dispozițiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligațiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.238 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reținute din art.17 Legea nr.78/200 rap. la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp în art. 289 alin.1 Cp, cu aplic. art.41 alin.2. În temeiul art.396 alin.1, 6 și 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp și art.124 Cp, încetează procesul penal față de inculpata CHIRCĂ NORA ALINA sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp (punctul "E" din rechizitoriu). În temeiul art.396 alin.1 și 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul CHIRCĂ NORA ALINA pentru infracțiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp.

VIII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul MIRON DAN sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.248 rap. la art.2481 cu  plic. art.41 alin.2 Cp, art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp. IX. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul GHIȚULESCU BOGDAN sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.248 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp. X. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul TUDORACHE RĂSVAN MIRCEA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art.248 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.26 Cp rap. la art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 și la art.289 alin.1 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp. XI. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata BARBU PARASCHIVA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 rap.la art.132 din Legea nr.78/2000 și art.248 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp. XII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 6 Cpp, rap. la art.16 lit.f Cpp, constată încetat procesul penal față de inculpatul POPA BASARAB, urmare a decesului acestuia.

XIII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 6 Cpp, rap. la art.16 lit.f Cpp, constată încetat procesul penal față de inculpata LEȘE LAURA MARIANA, urmare a decesului acesteia. XIV. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul ȘERBAN ALEXANDRU OCTAVIAN sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 Cp rap la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp. XV. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În  temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul NEJLOVEANU NICULAE sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 Cp rap la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art.2481 cuaplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp. XVI. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul CEACÎREANU MIHAI SERGIU sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 Cp rap la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp. XVII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968.

În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul SANDU BOGDAN GABRIEL sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 Cp rap la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp. XVIII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul ENE DANIEL sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 Cp rap la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art.2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit. a Cp. XXIX. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 și 2 Cpp, art.26 Cp rap. la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp, condamnă pe inculpatul GIURGIUCANU GEORGICĂ la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctul "D" din rechizitoriu). În baza art. 64C.p.-65 alin.1 lit.a și b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere și stabilește un termen de încercare de 2 ani, conform dispozițiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecție a victimelor și reintegrară socială a infractorilor; b) să anunțe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații de natură a putea fi controlate mijloacele de existență. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligațiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatului GIURGIUCANU GEORGICĂ din art.25 rap. la art.246-2481 Cp și art.25 rap. la art.289 Cp în art.26 rap. la art.289 Cp (un act material). În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatului GIURGIUCANU GEORGICĂ din art.25 rap. la art.289 Cp și art.25 rap. la art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.26 rap. art.289 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp (două acte materiale). În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatului GIURGIUCANU GEORGICĂ din art.26 rap. la art.289 Cp (un act material) și art.26 rap. la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp (două acte materiale), în art.26 rap. art.289 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp (3 acte materiale). În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reținute în sarcina inculpatului GIURGIUCANU GEORGICĂ din art.25 rap. art.26 Cp rap. la art.289 Cp în art.31 alin.2 Cp rap. la art.25 Cp rap. la art.26 rap. la art.289 Cp. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reținute în sarcina inculpatului GIURGIUCANU GEORGICĂ din art.25 rap. 291 Cp în art.31 alin.2 Cp rap. la art.25 Cp rap. la art.291 Cp. În temeiul art.396 alin.1 și 5 Cpp, rap. la art.16 lit.a Cpp, achită pe inculpatul GIURGIUCANU GEORGICĂ pentru infracțiunea prevăzută de art.25 rap. art.26 rap. la art.246-2481 Cp, cu aplic. art.5 Cp. În temeiul art.396 alin.1 și 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul GIURGIUCANU GEORGICĂ pentru infracțiunea prevăzută de art.290 Cp, cu aplic. art.5 Cp. În temeiul art.396 alin.1 și 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul GIURGIUCANU GEORGICĂ pentru infracțiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 6 și 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp și art.124 Cp, încetează procesul penal față de inculpatul GIURGIUCANU GEORGICĂ sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 rap. la art.289 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp (3 acte materiale), art.31 alin.2 Cp rap. art.25 Cp, rap. la art.26 Cp rap. la art.289 Cp, art.31 alin.2 Cp rap. la art.25 Cp rap. la art.291 Cp, art.26 rap. la art.289 Cp (punctul "D" din rechizitoriu). XX Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1 și 2 Cpp, art.26 Cp rap. la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 2481 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și art.5 Cp, condamnă pe inculpatul SĂVULESCU EMIL DRAGOȘ la pedeapsa de 3 ani închisoare (punctul "D" din rechizitoriu). În baza art, 64C.p.-65 alin.1 lit.a și b C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, toate pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 861 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei aplicate sub supraveghere și stabilește un termen de încercare de 2 ani, conform dispozițiilor art. 862 C.pen. În baza art. 863 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Protecție a victimelor și reintegrară socială a infractorilor; b) să anunțe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații de natură a putea fi controlate mijloacele de existență. În temeiul art. 864 Cp., atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligațiile care îi revin pe durata termenului de încercare. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatului SĂVULESCU EMIL DRAGOȘ din art.25 rap. la art.246-2481 Cp și art.25 rap. la art.289 Cp în art.26 rap. la art.289 Cp (un act material). În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reținute în sarcina inculpatului SĂVULESCU EMIL DRAGOȘ din art.25 rap. art.26 Cp rap. la art.289 Cp în art.31 alin.2 Cp rap. la art.25 Cp rap. la art.26 rap. la art.289 Cp. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptei reținute în sarcina inculpatului SĂVULESCU EMIL DRAGOȘ din art.25 rap. 291 Cp în art.31 alin.2 Cp rap. la art.25 Cp rap. la art.291 Cp. În temeiul art.396 alin.1 și 5 Cpp, rap. la art.16 lit.a Cpp, achită pe inculpatul SĂVULESCU EMIL DRAGOȘ pentru infracțiunea prevăzută de art.25 rap. art.26 rap. la art.246-2481 Cp, cu aplic. art.5 Cp. În temeiul art.396 alin.1 și 5 Cpp, rap. la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul SĂVULESCU EMIL DRAGOȘ pentru infracțiunea prevăzută de art.323 Cp, cu aplic. art.5 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 6 și 8 Cpp rap. la art.16 lit.f Cpp, cu aplic. art.121-122 lit.d Cp și art.124 Cp, încetează procesul penal față de inculpatul SĂVULESCU EMIL DRAGOȘ sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 rap. la art.289 Cp, art.31 alin.2 Cp rap. art.25 Cp, rap. la art.26 Cp rap. la art.289 Cp, art.31 alin.2 Cp rap. la art.25 Cp rap. la art.291 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp (punctul "D" din rechizitoriu). XXI. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatului ANDREI AUREL JEAN din art.246 rap. la art.2481 și art.289 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp, în art.289 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 6, 8 Cpp, art.16 lit.f Cpp, art.121, 122 lit.d Cp, art.124 Cp, încetează procesul penal față de inculpatul ANDREI AUREL JEAN sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.289 Cp și 291 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cp, art.16 lit.b teza a II-a Cp, achită pe inculpatul ANDREI AUREL JEAN, sub aspectul infracțiunii prev. de art.323 alin.1 și 2 Cp. XXII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata BUDEI CRISTINA sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap. la art. .2481 cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 6, 8 Cp rap. la art.16 lit.f Cpp, art.121,n 122 lit.d Cp, art.124 Cp, încetează procesul penal față de inculpata BUDEI CRISTINA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cp, art.16 lit.b teza a II-a Cp, achită pe inculpata BUDEI CRISTINA, sub aspectul infracțiunii prev. de art.323 alin.1 și 2 Cp. XXIII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul PANĂ VIOREL subaspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art. 246 Cp, 2481 Cp, art.26 Cp rap. la art. 289 Cp, art. 291 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp. XXIV. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul CAMBOIANU MIHAI sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp. XXV. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul IONESCU VALENTIN GHEORGHE sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp. XXVI. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul BORCEA CRISTIAN sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp. XXVII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata DARIE RUXANDRA LUMINIȚA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.17 lit.c in Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp. XXVIII.

Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 6 Cpp, rap. la art.16 lit.f Cpp, constată încetat procesul penal față de inculpata ȘTEFĂNESCU ELENA, urmare a decesului acesteia. XXIX. Constată că Legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul PUȘCAȘI MARIUS sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art. 26 Cp rap. la art. 17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.25 rap. la art.290, art. 17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp. XXX. Constată că Legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul PUȘCAȘI CARMEN sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.26 Cp rap. la art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art. 26 Cp rap. la art. 17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.25 rap. la art.290, art. 17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp cu aplic. art.33 lit.a Cp. XXXI. Constată că Legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatului SOZANSKI ANDREI din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul SOZANSKI ANDREI sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp. XXXII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatei RUSU GRAȚIELA din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata RUSU GRAȚIELA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic.  art.33 lit.a Cp. XXXIII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatei RADU GABRIELA din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata RADU GABRIELA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41  alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp. XXXIV. Constată că Legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatei CEALERA CLAUDIA din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata CEALERA CLAUDIA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp. XXXV. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatei CĂLĂTORU LUMINIȚA din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata CĂLĂTORU LUMINIȚA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp. XXXVI.

Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.386 Cpp, schimbă încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatei STANCIU SILVIA din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp și din art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 rap la art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, în art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpata STANCIU SILVIA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.291 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art. 132 din Legea nr.78/2000 rap la art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp. XXXVII. Constată că legea penală mai favorabilă este Codul penal de la 1968. În temeiul art.396 alin.1, 5 Cpp, rap la art.16 lit.b teza a II-a Cpp, achită pe inculpatul DIMA ALIN HORAȚIU sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art.289 Cp cu aplic. art.41 alin.2 Cp, art.26 Cp rap. la art.132 din Legea nr.78/2000 și art.2481 Cp, cu aplic. art. 41 alin.2 Cp, art.323 alin.1 și 2 Cp, cu aplic. art.33 lit.a Cp. Menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. În temeiul art.397 alin.1 Cpp, art.404 alin.4 Cpp și art. 25 alin.3 C.p.p., desființează, în totalitate, următoarele înscrisuri: Punctul "A" din rechizitoriu: - Dispoziția Primarului Mun. Constanța nr.3694/05.11.2002; - Referatul nr.134948/05.11.2002 întocmit de Serviciul Juridic din Direcția Administrației Publice Locale; - Adresa nr.133750/04.11.2002 a Direcției Patrimoniu din Primăria Mun. Constanța; - Adresa nr.83903/03.07.2002 a Comisiei Locale de Aplicare a Legii nr.10/2001; Punctul "D" din rechizitoriu: - Dispoziția nr.679/11.03.2004 a Primarului Mun. Constanța; - Referatul nr.35666/11.03.2004 al Comisiei pentru Aplicarea Legii nr.10/2001 din Primăria Mun. Constanța; - Dispoziția nr.796/19.03.2004 a Primarului Mun. Constanța; - Referatul nr.40290/19.03.2004 al Comisiei pentru Aplicarea Legii nr.10/2001 din Primăria Mun. Constanța; - Dispoziția nr.1344/31.05.2004 a Primarului Mun. Constanța; - Referatul nr.71395/31.05.2004 al Comisiei pentru Aplicarea Legii nr.10/2001 din Primăria Mun. Constanța; - Referatul nr.24650/18.02.2004 al Direcției Administrației Publice Locale din Primăria Mun. Constanța; - Contractul de cesiune de drepturi litigioase nr.4788/30.09.2002 încheiat la Biroul Notarilor Publici "Mone Gabriela Olga, Andrei Aurel Jean și Asociații"; - Adeverința nr.40/08.03.2003 eliberată de BNP "Cristina Budei"; Punctul "E" din rechizitoriu: - Dispoziția nr.3414/21.12.2004 a Primarului Mun. Constanța; - Referatul nr.40290/19.03.2004 al Comisiei pentru Aplicarea Legii nr.10/2001 din Primăria Mun. Constanța; Respinge acțiunea civilă a orașului Năvodari, prin reprezentant legal, ca nefondată. Onorariile avocaților din oficiu, în cuantum de 520 lei pentru fiecare inculpat, vor fi avansate din fondurile MJ. În tem. art. 274 alin. 1 si 2 C.p.p. obligă inculpații condamnați prin prezenta la plata sumei de 5000 lei, fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 10.07.2017.

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.