luni, 19 august 2019

CUTREMUR de 7,1 grade în Mexic - cel puțin 149 de persoane au murit, cateva sute sunt rănite! GALERIE FOTO/VIDEO

CUTREMUR de 7,1 grade în Mexic - cel puțin 149 de persoane au murit, cateva sute sunt rănite! GALERIE FOTO/VIDEO

Un cutremur devastator, de 7,1 grade pe scara Richter, a fost resimțit la Ciudad de Mexico ieri, chiar ziua în care capitala marchează un seism din 1985 soldat cu pagube importante.

Cel puțin 55 de oameni și-au pierdut viața în statul Morelos, iar alți 32 în statul Puebla, în cursul unui cutremur cu intensitate 7,1 grade pe scara Richter care a avut loc în Mexis. În Ciudad de Mexico au fost confirmate 49 de decese, iar alte 10 în statul Mexico. Trei oameni au murit în Guerrero.

Estimarea inițială a magnitudinii seismului, făcută de US Geological Survey (USGS, serviciul american de monitorizare geologică) a fost de 7,4, valoare revizuită ulterior la 7,1 atât de USGS, cât și de institutul seismologic mexican. Epicentrul a fost la opt km la sud-est de Atecingo, în statul Puebla din centrul Mexicului. Mișcarea tectonică s-a produs la o adâncime de 51 de kilometri.

Cutremurul de ieri a avut loc la câteva ore după ce în capitala mexicană s-a desfășurat un exercițiu de pregătire pentru seisme. În urmă cu exact 32 de ani, pe 19 septembrie 1985, Mexicul a fost lovit de un seism cu magnitudinea 8, soldat cu peste 5000 de morți, chiar 10.000 după unele estimări.

Luna aceasta, 98 de oameni au murit în urma unui cutremur de magnitudine 8,1, cu epicentrul în Pacific, la aproximativ 1000 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico.

- știre în curs de actualizare -

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire