duminică, 23 septembrie 2018

CUTREMUR de 7,6 magnitudine în Marea Caraibilor! A fost emisă alertă de tsunami

CUTREMUR de 7,6 magnitudine în Marea Caraibilor! A fost emisă alertă de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea 7,6 s-a produs marți seară în Marea Caraibilor, în largul coastelor Hondurasului, anunță Institutul american de geofizică (USGS). Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific a emis o alertă de tsunami pe o rază de 1.000 de kilometri în jurul epicentrului seismului, informează Reuters.

Cutremurul a fost resimțit puternic în Tegucigalpa, capitala statului Honduras, la aproximativ 519 km, dar și în statul mexican Quintana Roo. Deocamdată, nu au fost înregistrate victime sau daune materiale semnificative.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a a emis alerte pentru Puerto Rico și Insulele Virgine Americane și a avertizat că valurile pot atinge peste un metru înălțime. 

Seismul s-a produs miercuri la ora 02.51 GMT (04.51, ora României) la o adâncime de zece kilometri. Epicentrul acestuia a fost localizat la 44 de kilometri de Insula Great Swan.

"S-a simtit ca și cum a trecut un buldozer. Cutremurul nu a durat mult, dar a fost foarte violent",  a declarat Rodrigo Anaya Rodriguez , care locuiește pe coasta din Caraibe, în Quintana Roo din Mexic.

În Honduras, pompierii au anunțat că unii locuitori au fugit din case după ce au simțit cutremurul.

"Avem rapoarte că a fost resimțit în majoritatea țării, dar nu avem raportate pagube", a declarat Lizandro Rosales, directorul comisiei de urgențe din Honduras.

Seismul a fost resimțit și în capitala Belize, dar nu au fost întregistrate victime sau pagube majore.

Ministrul din Belize responsabil de gestionarea situațiilor de urgență, Edmond Castro, le-a transmis, la radio locuitorilor care trăiesc în zonele de coastă și pe insule, să se se pregătească pentru valuri potențial periculoase.

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.