miercuri, 21 august 2019

Dacian Cioloș: 'Nu se știe cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș, în spitalul de Pediatrie nu e epidemiolog'

Premierul Dacian Cioloș a declarat, azi, că, după cazurile copiilor îmbolnăviți în Argeș și care prezintă o situație "curioasă", se impune suplimentarea posturilor de epidemiologi în spitale, primul de pe listă fiind chiar cel de Pediatrie din Pitești, unde sunt internați 33 de copii.

Premierul Dacian Cioloș, alături de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, au vizitat vineri Spitalul de Pediatrie Pitești, acolo unde sunt internați în continuare 33 de copii cu infecții digestive.

"Ancheta continuă la Argeș și sper să avem elemente cât mai precise, atâta cât mai este posibil în acest moment. În al doilea rând, mă interesează circuitul informației, modul în care s-au petrecut lucrurile după ce copiii au ajuns la spital", a declarat premierul Cioloș, la ieșirea de la Spitalul de Pediatrie Pitești.

Pe de altă parte, șeful Executivului spune că situația copiilor în județul Argeș este una "curioasă", pentru că aceștia nu provin din aceeași localitate.

"Pe mine, dincolo de faptul că vor cădea sau nu capete, mă interesează să rezolvăm o problemă. Un lucru care nu știu cât ar fi avut un impact pozitiv sau nu aici este faptul că spitalul nu are un epidemiolog Totuși, pentru un spital de pediatrie, mi se pare important să fie printre priorități. Înțeleg că sunt mai puțini epidemiologi decât posturi disponibile, aici problema nu poate fi rezolvată pe termen scurt, dar trebuie să găsim o modalitate și de stimulare salarială și apoi să vedem cum putem prioritiza anumite spitale, mai ales că în aceste spitale pentru copii este esențial să îndepărtăm, pe cât posibil, riscurile de infecție”, a mai spus premierul Cioloș.

Trei copii cu sindromul hemolitic-uremic, toți din Argeș, au murit în ultimele săptămâni la Spitalul "Marie Curie" din Capitală.

Comenteaza aceasta stire