joi, 18 iulie 2019

Dacii, romanii și goții vor defila într-o nouă ediție a Festivalului Antic Tomis

Dacii și romanii se întorc, în acest weekend, în cetatea Tomis, iar lor li se alătură anul acesta și goții. Se anunță bătălii spectaculoase, demonstrații tactice, ateliere de ceramică și fierărie, expoziții de gastronomie antică, precum și proiecții de filme documentare.

Toate în Parcul Tăbăcărie din Constanța, în cadrul Festivalului Antic Tomis, care bifează în acest an, a doua ediție.

Cele mai așteptate momente sunt paradele trupelor militare și civile, care vor trece prin Constanța și, în premieră, prin fața turiștilor din stațiunea Mamaia.

Personaje antice, cunoscute din cărțile de istorie, vor debarca  în acest weekend, la Constanța. Vineri vor da startul celei de-a doua ediții a Festivalului Antic Tomis, din fața unui centru comercial din Constanța.

Daci, romani, șarmați și, în premieră, goți, vor defila pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, până în Parcul Tăbăcărie, în apropiere de Satul de Vacanță, acolo unde își vor amplasa tabăra de luptă.

Momentul marchează prima dintre cele trei parade organizate în cadrul festivalului.

Tot aici veți putea aprinde flacăra cetății Tomis, urmări antremanetele militare, concursurile de suliță și tir, precum și îndemânarea meșterilor din atelierele de ceramică, textile, fierărie ori de gastronomie antică.

Pentru a reproduce atmosfera vremurilor din vechea Cetate Tomis, studenții de la Universitatea Ovidius vor pune în scenă tragedia antică „Medeea“.

Dar atmosfera antică nu o veți trăi numai în tabăra de luptă, ci și seara, la o petrecere tematică, organizată vineri seară, într-un local din nordul stațiunii Mamaia. Nu va fi muzică de club, spun organizatorii, ci piese special alese din repertoriul medieval.

Și ținutele de party vor fi înlocuite cu straie dacice, armuri și echipament de luptă.

Sâmbătă, în a doua zi a festivalului, după ce veți putea participa din nou la toate evenimentele din tabăra de luptă, evenimentul se va muta în stațiunea Mamaia.

Așadar, eroii daci, romani și goți vor invada, sâmbătă seara, stațiunea Mamaia, într-o paradă care va pleca din dreptul hotelului Flora și se va opri în piațeta de la Cazino.

Toți turiștii sunt așteptați să se fotografieze cu comandanții armatei romane ori cu zânele dace. Parada antică va fi un preambul al paradei carelor alegorice, de sâmbătă.

Și dacă în a doua zi a paradei vor fi cuceriți turiștii, duminică vine rândul constănțenilor să ducă bătălia distracției.

A treia paradă, ce va avea loc în Constanța, va porni din zona Capitol, pe bulevardul Tomis, iar punctul final va fi la poalele cetății Tomis. Festivalul Antic Tomis a trecut prin foarte multe promovări, deoarece bugetul era insuficient, spun organizatorii.

Hotelierii și agenții economici din Mamaia au salvat evenimentul antic de la malul mării, după ce 20 de mii de euro din taxa de promovare a stațiunii a mers către Festival.

Fără acești bani, spun organizatorii, evenimentul în care sunt investiți 95 de mii de euro nu ar mai fi putut avea loc.

Anul trecut, Festivalul Antic Tomis a atras peste 6 mii de turiști, iar anul acesta organizatorii preconizează un număr dublu.

 

Comenteaza aceasta stire