sîmbătă, 23 februarie 2019

Daily Mail: Un Mercedes cu numere de România a fost observat lângă locuința fostului spion rus Serghei Skripal înainte să fie otrăvit

Daily Mail: Un Mercedes cu numere de România a fost observat lângă locuința fostului spion rus Serghei Skripal înainte să fie otrăvit

Un Mercedes cu numere de înmatriculare românești a fost văzut de mai multe ori în apropierea casei fostului spion rus Serghei Skripal, cu o săptămână înainte ca acesta și fiica sa să fie otrăviți cu agentul neurotoxic Noviciok, scrie tabloidul britanic Daily Mail. Potrivit martorilor, unul dintre cei patru pasageri din mașină era o femeie.

Poliția, care-i vânează pe cei care au comis atacul asupra spionului Serghei Skripal și asupra fiicei sale Iulia, în luna martie, a ridicat imaginile de pe camerele video de la un garaj Shell din Salisbury, unde a fost văzut Mercedesul. Un alt martor a afirmat că vehicului a fost observat de "patru ori cu o săptămână de incidentul neurotoxic".

"O dată a fost văzută la garajul Wilton Road. Mașina avea numere de înmatriculare de România și patru pasageri. Există înregistrări video. A plătit cu cardul", a adăugat martorul.

"A fost văzută de patru ori în Salisbury, dimineața devreme, în jurul orei 6.30, și noaptea târziu între 11 și 12“, a mai declarat femeia martor. "O mașină din Europa de Est, care călătorește cu patru persoane, care apare, în mai multe rânduri, aproape de locul unde locuiește Skripla, este cu siguranță relevantă", a mai spus aceasta.

Inspectorul șef Kath Barnes nu a vrut să comenteze cele relatate de martori pentru Daily Mail, declarând că atunci când îi va prinde pe cei responsabili de atacul cu agentul neurotoxic și îi va trimite în instanță atunci va apărea povestea completă.„ Nu vreau să pun în pericol ancheta“, a subliniat Barnes.

Investigația privind otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal a costat până acum 7,5 milioane de lire sterline, iar anchetatorii fac cercetări în legătură cu cei care l-au vizitat pe Skeripal, înainte de atac. Pe data de 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informații, și fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiți inconștienți în orașul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra.

Ulterior, s-a demonstrat că cei doi au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Novicioc. La câteva luni după atacul de la Salisbury, alte două persoane au fost expuse substanței neurotoxice în orașul Amesbury, una dintre acestea decedând.

Comenteaza aceasta stire

Manifestații violente în Spania: Incendii, autostrăzi blocate și proteste pe fondul judecării celor 12 politicieni separatiști
De Neptun TV 21 februarie 2019

Manifestanții pro-independență au programat proteste pentru întreaga zi de joi, aceștia fiind însoțiți de grupurile civile Omnium și Adunarea Națională Catalană. Un protest mult mai amplu este așteptat să se întâmple spre seară.

Cazul Skripal: Starea de sănătate a fostului spion rus otrăvit cu agentul chimic Noviciok s-a schimbat
De Mediafax 18 februarie 2019

Unele studii sugerează că expunerea la acest tip de agent chimic poate duce la pierderea memoriei pe termen lung și de asemenea, poate cauza probleme musculare.

România îl recunoaște pe Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Președintele Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României și ca reprezentant al României în plan extern, a decis recunoașterea lui Juan Guaidó în calitatea de președinte interimar al Venezuelei, anunță Administrația Prezidențială.

Criza din Venezuela. Nicolas Maduro amenință cu izbucnirea unui război civil și avertizează SUA
De Mediafax 4 februarie 2019

„Îmi doresc ca nimeni să nu mai intervină în afacerile noastre interne... suntem pregătiți să ne apărăm țara”, a adăugat Maduro.

Nota de plată a Brexit: ce pagube a creat până în prezent!
De Neptun TV 3 februarie 2019

Nota de plată a Brexit: ce pagube creat până în prezent

La un pas de război? Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia a suspendat Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare
De Neptun TV 2 februarie 2019

Liderul de la Kremlin le-a mai spus oficialilor ruși să nu inițieze discuții privind dezarmarea cu Washingtonul.

LEGEA MARȚIALĂ ar putea reveni în actualitate în Marea Britanie
De Neptun TV 27 ianuarie 2019

"Tema majoră în toate planurile pentru un Brexit fără acord este nesupunerea civilă și teama că va conduce la decese în eventualitatea unor penurii alimentare și medicale", a declarat o sursă pentru ziar.

TRAGEDIE! ATAC ARMAT la o bancă! Un fost gardian a UCIS 5 persoane
De Neptun TV 24 ianuarie 2019

Momentan nu se cunoaște dacă atacul a început ca un jaf armat, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Sebring, un mic oraș din Florida cunoscut pentru o cursa auto anuală de anduranță de 12 ore.