miercuri, 24 iulie 2019

Dan Radu Rușanu: „Salariile conducerii Autorității de Supraveghere Financiară vor fi reduse cu 50 de procente“

Dan Radu Rușanu: „Salariile conducerii Autorității de Supraveghere Financiară vor fi reduse cu 50 de procente“

Salariile conducerii Autorității de Supraveghere Financiară vor fi reduse cu 50 de procente. Este declarația din această după-amiază a președintelui intituției, liberalul Dan Radu Rușanu. Acesta a mai susținut că va fi înaintată o propunere în acest sens, comisiei de specialitate din Parlament.

„Vom face comisie. Sunt de acord să se facă anchetă“, a spus Crin Antonescu.

Șeful ASF a declarat că veniturile membrilor conducerii instituției vor fi de șapte mii de euro, de la 14 mii de euro. Ulterior, reducerea salariilor se va aplica și celorlalți angajați.

Printre aceștia se află soți, soții, foste soții și copii ai unor politicieni importanți. De exemplu, Remus Câmpeanu, fiul ministrului liberal Mariana Câmpeanu, a încasat în ultimele două luni ale anului trecut mai bine de 10.000 de euro.

Tot astăzi, președintele Autorității de Supraveghere Financiară a anunțat că soția ministrului demisionar al Finanțelor, Daniel Chițoiu, s-a autosuspendat din funcția de director în cadrul ASF: Laura Chițoiu este cercetată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu contra interselor publice.

Și conducerea Uniunii Social Democrată, formată din PSD, UNPR și PC, propune realizarea unei anchete parlamentare privind activitatea Autorității pentru Supraveghere Financiară și nivelul de salarizare din această instituție.

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire