vineri, 25 mai 2018

Daniel Dragomir, acuzații grave în 'Black Cube': Dosarul a pornit de la sesizarea lui Lucian Pahonțu, fostul șef SPP acuzat de Liviu Dragnea de implicare politică

Noi acuzaţi în dosarul „Black Cube”. Prezent astăzi la DIICOT, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, inculpat in acest dosar, a venit cu noi date. El a declarat că dosarul a început de la o sesizare a şefului SPP, generalul Lucian Pahonţu. Fostul ofiter SRI a afirmat că va sesiza Inspecţia Judiciară şi ministerul Justiţiei în acest sens. Implicarea SPP în anumite dosare trebuie analizată în cadrul unei Comisii Parlamentare, este de părere preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a spus că înfiinţarea unei astfel de comisii este inevitabilă.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fost prezent astăzi la DIICOT pentru noi declarații în dosarul „Black Cube”, în care este acuzat de intimidare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Dragomir a declarat că abuzurile din acest dosar vor fi reclamate la Inspecția Judiciară și Ministerul Justiției.

 „Horodniceanu să se hotărască. Ori trimite acest dosar în judecată și toată lumea are acces la dosar. Și acolo veți vedea ce convorbiri au existat între doamna Kovesi și domnul Pahonțu, cum s-a sesizat domnul Pahonțu în acest dosar, sunt foarte multe lucruri interesante în acest dosar. (...) Săptămâna viitoare voi informa atât Inspecția Judiciară cât și, direct, ministrul Justiției cu privire la toate abuzurile comise în acest dosar și mă refer la cooperarea cu Serviciul Român de Informații, ilegală și neconstituțională, derulată în cooperare cu generalul Ciocârlan, modul abuziv în care a început acest dosar. Acest dosar a început în urma unei sesizări și a unui abuz în serviciu făcut de generalul Pahonțu, cu implicarea directă a SPP în acest dosar”, a spus Daniel Dragomir.

Totodată, Daniel Dragomir a mai spus că șeful DIICOT este în stare de incompatibilitate în acest dosar: "Vreau să fac referire la o notă strict secret prezentată în noiembrie 2013 de către generalul Dumbravă fostului șef DIICOT Alina Bica, care face referire la acte de corupție în care a fost implicat Daniel Horodniceanu la Iași. De asemenea, nota secretă a ajuns la DNA. Mie mi se pare incompatibilitate ca așa-zisa persoană vătămată, doamna Kovesi, să coțcăiască acest dosar împreună cu cel care avea suspiciuni de corupție la o structură a DNA. Există documente cu privire la domnul Daniel Horodniceanu, documente cu privire la niște sechestre ridicate în dosarul lui Gruia Stoica la Iași, în dosare DIICOT".

Declarațiile fostului ofițer SRI la DIICOT vin după ce procurorul-șef al structurii, Daniel Horodniceanu, l- a acuzat pe fostul ofițer SRI că nu dorește să colaboreze. Implicarea și în acest dosar a conducerii SPP, completează suspiciunile partidelor aflate la guvernare cu privire la activitatea informațională considerată a fi incompatibilă cu atribuțiile reale ale serviciului.

Astăzi, la Parlament, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a reiterat ideea înființării unei comisii parlamentare de anchetă a SPP.

 Reamintim faptul că în urmă cu două săptămâni, mai mulți demnitari au renunțat la serviciile SPP, acuzând faptul că lucrătorii Serviciului de Pază și Protecție sunt folosiți de conducere pentru a-i spiona pe demnitari, informațiile fiind folosite în diverse dosare. 

Comenteaza aceasta stire

Momente teribile pentru Inna! Cântăreața a ajuns la spital după ce scena pe care cânta s-a PRĂBUȘIT, în timpul concertului din Istanbul! VIDEO
De Neptun TV 13 mai 2018

Artista din România s-a rănit după ce scena pe care performa s-a prăbușit, în timpul concertului din Istanbul.

Israel a câștigat concursul Eurovision 2018
De Neptun TV 13 mai 2018

Reprezentanta Israelului, Netta, a câștigat concursul Eurovision 2018, care a avut loc aseară, pe scena de la Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

Președintele Klaus Iohannis îi cere DEMISIA premierului
De Neptun TV 27 aprilie 2018

Conflictul dintre cei doi demnitari vine însă pe fondul tensiunilor privind gestionarea politicii externe a României, în contextul vizitei premierului în Israel "fără mandat" și a deciziei unilaterale a Executivului de a începe demersurile pentru mutarea ambasadei României în Ierusalim.