miercuri, 19 septembrie 2018

Daniel Dragomir, acuzații grave în 'Black Cube': Dosarul a pornit de la sesizarea lui Lucian Pahonțu, fostul șef SPP acuzat de Liviu Dragnea de implicare politică

Noi acuzaţi în dosarul „Black Cube”. Prezent astăzi la DIICOT, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, inculpat in acest dosar, a venit cu noi date. El a declarat că dosarul a început de la o sesizare a şefului SPP, generalul Lucian Pahonţu. Fostul ofiter SRI a afirmat că va sesiza Inspecţia Judiciară şi ministerul Justiţiei în acest sens. Implicarea SPP în anumite dosare trebuie analizată în cadrul unei Comisii Parlamentare, este de părere preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a spus că înfiinţarea unei astfel de comisii este inevitabilă.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fost prezent astăzi la DIICOT pentru noi declarații în dosarul „Black Cube”, în care este acuzat de intimidare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Dragomir a declarat că abuzurile din acest dosar vor fi reclamate la Inspecția Judiciară și Ministerul Justiției.

 „Horodniceanu să se hotărască. Ori trimite acest dosar în judecată și toată lumea are acces la dosar. Și acolo veți vedea ce convorbiri au existat între doamna Kovesi și domnul Pahonțu, cum s-a sesizat domnul Pahonțu în acest dosar, sunt foarte multe lucruri interesante în acest dosar. (...) Săptămâna viitoare voi informa atât Inspecția Judiciară cât și, direct, ministrul Justiției cu privire la toate abuzurile comise în acest dosar și mă refer la cooperarea cu Serviciul Român de Informații, ilegală și neconstituțională, derulată în cooperare cu generalul Ciocârlan, modul abuziv în care a început acest dosar. Acest dosar a început în urma unei sesizări și a unui abuz în serviciu făcut de generalul Pahonțu, cu implicarea directă a SPP în acest dosar”, a spus Daniel Dragomir.

Totodată, Daniel Dragomir a mai spus că șeful DIICOT este în stare de incompatibilitate în acest dosar: "Vreau să fac referire la o notă strict secret prezentată în noiembrie 2013 de către generalul Dumbravă fostului șef DIICOT Alina Bica, care face referire la acte de corupție în care a fost implicat Daniel Horodniceanu la Iași. De asemenea, nota secretă a ajuns la DNA. Mie mi se pare incompatibilitate ca așa-zisa persoană vătămată, doamna Kovesi, să coțcăiască acest dosar împreună cu cel care avea suspiciuni de corupție la o structură a DNA. Există documente cu privire la domnul Daniel Horodniceanu, documente cu privire la niște sechestre ridicate în dosarul lui Gruia Stoica la Iași, în dosare DIICOT".

Declarațiile fostului ofițer SRI la DIICOT vin după ce procurorul-șef al structurii, Daniel Horodniceanu, l- a acuzat pe fostul ofițer SRI că nu dorește să colaboreze. Implicarea și în acest dosar a conducerii SPP, completează suspiciunile partidelor aflate la guvernare cu privire la activitatea informațională considerată a fi incompatibilă cu atribuțiile reale ale serviciului.

Astăzi, la Parlament, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a reiterat ideea înființării unei comisii parlamentare de anchetă a SPP.

 Reamintim faptul că în urmă cu două săptămâni, mai mulți demnitari au renunțat la serviciile SPP, acuzând faptul că lucrătorii Serviciului de Pază și Protecție sunt folosiți de conducere pentru a-i spiona pe demnitari, informațiile fiind folosite în diverse dosare. 

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.

Fostul ministru britanic al Apărării și New Europe, atac la Kovesi și Statul Paralel
De Neptun TV 22 august 2018

Această potențială decizie vine după ani de acuzații din ce în ce mai grave și mai publice de tactici necinstite și înșelătoare folosite pentru a obține rata de condamnare impresionantă a DNA de 92%. Îngrijorările cu privire la un sistem de justiție politizată, care încalcă statul de drept și procedurile legale, i-au făcut pe unii dintre membri guvernului să se gândească la o astfel de întreprindere dramatică, informează, încea mai recentă ediție a sa, reputatul săptămânal cu sediul central la Bruxelles, New Europe, o voce extreme de puternică, neafiliată politic, în cadrul Uniunii Europene.

Premieră în politica românească: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetară
De Mediafax 22 august 2018

Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consililui Suprem de Apărare a Țării.