vineri, 16 noiembrie 2018

Daniel Dragomir, acuzații grave în 'Black Cube': Dosarul a pornit de la sesizarea lui Lucian Pahonțu, fostul șef SPP acuzat de Liviu Dragnea de implicare politică

Noi acuzaţi în dosarul „Black Cube”. Prezent astăzi la DIICOT, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, inculpat in acest dosar, a venit cu noi date. El a declarat că dosarul a început de la o sesizare a şefului SPP, generalul Lucian Pahonţu. Fostul ofiter SRI a afirmat că va sesiza Inspecţia Judiciară şi ministerul Justiţiei în acest sens. Implicarea SPP în anumite dosare trebuie analizată în cadrul unei Comisii Parlamentare, este de părere preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a spus că înfiinţarea unei astfel de comisii este inevitabilă.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fost prezent astăzi la DIICOT pentru noi declarații în dosarul „Black Cube”, în care este acuzat de intimidare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Dragomir a declarat că abuzurile din acest dosar vor fi reclamate la Inspecția Judiciară și Ministerul Justiției.

 „Horodniceanu să se hotărască. Ori trimite acest dosar în judecată și toată lumea are acces la dosar. Și acolo veți vedea ce convorbiri au existat între doamna Kovesi și domnul Pahonțu, cum s-a sesizat domnul Pahonțu în acest dosar, sunt foarte multe lucruri interesante în acest dosar. (...) Săptămâna viitoare voi informa atât Inspecția Judiciară cât și, direct, ministrul Justiției cu privire la toate abuzurile comise în acest dosar și mă refer la cooperarea cu Serviciul Român de Informații, ilegală și neconstituțională, derulată în cooperare cu generalul Ciocârlan, modul abuziv în care a început acest dosar. Acest dosar a început în urma unei sesizări și a unui abuz în serviciu făcut de generalul Pahonțu, cu implicarea directă a SPP în acest dosar”, a spus Daniel Dragomir.

Totodată, Daniel Dragomir a mai spus că șeful DIICOT este în stare de incompatibilitate în acest dosar: "Vreau să fac referire la o notă strict secret prezentată în noiembrie 2013 de către generalul Dumbravă fostului șef DIICOT Alina Bica, care face referire la acte de corupție în care a fost implicat Daniel Horodniceanu la Iași. De asemenea, nota secretă a ajuns la DNA. Mie mi se pare incompatibilitate ca așa-zisa persoană vătămată, doamna Kovesi, să coțcăiască acest dosar împreună cu cel care avea suspiciuni de corupție la o structură a DNA. Există documente cu privire la domnul Daniel Horodniceanu, documente cu privire la niște sechestre ridicate în dosarul lui Gruia Stoica la Iași, în dosare DIICOT".

Declarațiile fostului ofițer SRI la DIICOT vin după ce procurorul-șef al structurii, Daniel Horodniceanu, l- a acuzat pe fostul ofițer SRI că nu dorește să colaboreze. Implicarea și în acest dosar a conducerii SPP, completează suspiciunile partidelor aflate la guvernare cu privire la activitatea informațională considerată a fi incompatibilă cu atribuțiile reale ale serviciului.

Astăzi, la Parlament, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a reiterat ideea înființării unei comisii parlamentare de anchetă a SPP.

 Reamintim faptul că în urmă cu două săptămâni, mai mulți demnitari au renunțat la serviciile SPP, acuzând faptul că lucrătorii Serviciului de Pază și Protecție sunt folosiți de conducere pentru a-i spiona pe demnitari, informațiile fiind folosite în diverse dosare. 

Comenteaza aceasta stire

Gheorghe Donțu a anunțat candidații PSD la alegerile locale din 2020
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Invitat în această seară la emisiunea „Audiență în direct“, moderată de Măriuca Androne, consilierul județean PSD și președintele organizație de seniori PSD Constanța a anunțat în premieră numele candidaților PSD la alegerile locale din 2020.

Tăriceanu: În condițiile războiului politic total, România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE
De Neptun TV 25 octombrie 2018

În opinia sa, "cine crede că liderii europeni vor fi înțelegători, când în an electoral oamenii politici de la București se vor în război, se înșală", iar "România deja pierde teren și va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgență".

Curtea Constituțională a confirmat rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Curtea Constituțională a României (CCR) a confirmat, joi, rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie, organizat pe 6 și 7 octombrie, din cauza neatingerii pragului legal de prezență de 30% necesar validării consultării populare.