luni, 26 februarie 2018

Daniel Dragomir continuă dezvăluirile despre SRI - Grup Servicii Petroliere (GSP), printre firmele protejate de SRI!

Grup Servicii Petroliere este una dintre firmele protejate de SRI. Este afirmaţia fostului colonel SRI Daniel Dragomir, care a făcut astăzi publică o listă cu 10 societăţi din România abonate la contracte cu bani publici, care nu erau deranjate de instituţiile statului. Dragomir a răspuns astăzi purtătorului de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, care într-o postare pe pagina de socializare a scris că SRI nu are firme acoperite şi că Dragomir ar trebui să rămână în limita credibilului.

O nouă listă cu nume sonore a fost astăzi adusă în atenția opiniei publice de fostul colonel SRI Daniel Dragomir. De această dată, nu aflăm nume de persoane care au colaborat cu SRI, ci firme de renume din România despre care Dragomir spune că au fost protejate de Serviciul de Informații.

Daniel Dragomir i-a răspuns astăzi purtătorului de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, care, într-o postare pe pagina proprie de socializare, spune că Daniel Dragomir dezinformează opinia publică și că SRI nu are firme acoperite.

Fostul colonel SRI, care în urmă cu o lună făcea primele dezvăluiri despre relația dintre DNA și Serviciul de Informații și despre cum fostul adjunct Florian Coldea comanda cui să se facă dosare de către DNA, vine astăzi cu o listă de 10 firme protejate de SRI, și îi răspunde astfel lui Marincea.

"Un căpitan cu munci de răspundere, care a activat ca jurnalist până acum 2 ani și care se ocupă, mai nou, de urmărirea emisiunilor la care particip, a pus aseară, pe Facebook, niște întrebări. Voi începe să îi răspund. Și, pentru informarea domniei sale, voi menționa 10 firme care NU sunt acoperite, dar care au câștigat majoritatea licitațiilor din fonduri publice (miliarde de euro) în ultimii ani. SIVECO, grupul Asesoft, Teamnet, Oscar Downstream (poate își aduce aminte generalul Cozma, de la Antitero, cum a blocat investigațiile Fiscului și ale DIICOT în acest caz), Danco Pro, Aedificia Carpați, Grup Servicii Petroliere, Hexi Pharma, Medicare Technics, TCE 3 Brazi - Insula Mare a Brăilei”, a scris Daniel Dragomir pe blog.

Printre firmele menționate de fostul colonel SRI regăsim GSP, care a obținut contracte substanțiale de exploatare a zăcămintelor petroliere din Marea Neagră. Deși a avut poate cele mai bănoase contracte cu statul, societatea se află, culmea, într-o situație financiară foarte dificilă, având angajați care nu și-au încasat salariile de aproape doi ani.

Despre SIVECO știm de la fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, că fondatoarea societății, Irina Socol, avea relații apropiate cu fosta conducerea a SRI, în epoca Maior-Coldea. Grupul Asesoft aparține fostului deputat Sebastian Ghiță, cel care a deschis cutia pandorei în ceea ce privește relația DNA-SRI.

Hexi Pharma este cunoscută de toată România ca societatea care a distribuit pentru spitalele din țară substanțe dezinfectante mult diluate și al cărei patron, Dan Condrea, a murit în condiții suspecte în urma unui accident rutier.

Comenteaza aceasta stire

ROMÂNIA30.RO: Disperarea domnului Tapalaga
De Neptun TV 13 februarie 2018

Fostul colonel SRI, Danile Dragomir, a postat astăzi pe blogul său câteva concluzii după ce a citit editorialul de azi al domnului Tapalaga.

Alina Mungiu Pipidi menționează editorialul lui Daniel Dragomir publicat în EUObserver
De Neptun TV 13 februarie 2018

Este nevoie de o comunicare transparentă și argumentată a situației din România în mediile externe.

Daniel Dragomir, acuzații grave în 'Black Cube': Dosarul a pornit de la sesizarea lui Lucian Pahonțu, fostul șef SPP acuzat de Liviu Dragnea de implicare politică
De Robert Nenciu 9 februarie 2018

Noi acuzați în dosarul „Black Cube”. Prezent astăzi la DIICOT, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, inculpat in acest dosar, a venit cu noi date. El a declarat că dosarul a început de la o sesizare a șefului SPP, generalul Lucian Pahonțu. Fostul ofiter SRI a afirmat că va sesiza Inspecția Judiciară și ministerul Justiției în acest sens. Implicarea SPP în anumite dosare trebuie analizată în cadrul unei Comisii Parlamentare, este de părere președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care a spus că înființarea unei astfel de comisii este inevitabilă.

Carmen Dan a oferit explicația scăderea salariilor polițiștilor
De Robert Nenciu 7 februarie 2018

Continuă războiul declarațiilor pe tema salariilor. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat astăzi că sporul de 40% pentru polițiști nu s-a tăiat, ci nu mai este legal.

Amenzi mai mari pentru gesturi obscene, înjurături și amenințări în public!
De Neptun TV 5 februarie 2018

Senatul a adoptat, în ședința de azi, o propunere legislativă prin care vor fi majorate amenzile pentru gesturile obscene în public, în instituțiile publice, dar și amenzile pentru înjurăturile și amenințările cu acte de violență.

Călin Popescu Tăriceanu: 'România de astăzi, un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei'
De Neptun TV 30 ianuarie 2018

Călin Popescu Tăriceanu a susținut un discurs în care a vorbit despre problemele legate de abuzuri cu care se confruntă România zi de zi.

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului!
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă și o abținere.

EuObserver: 'România, la ceasul reîntoarcerii la epoca sovietică?'
De Neptun TV 27 ianuarie 2018

Abuzurile din justiție și poliția secretă din România, toate sub parafa luptei anticorupție, constituie subiectul unui editorial publicat în EuObserver.