marţi, 23 iulie 2019

“Dăruiește-ți ziua de naștere!” Un proiect care poate salva viețile bebelușilor născuți prematur

Te-ai gândit vreodată că petrecerea ta aniversară ar putea salva vieţi? O tânără din Constanţa a dovedit că se poate. Şi-a dăruit ziua de naştere, printr-o petrecere la care invitaţii i-au oferit bani în loc de cadouri. Donaţiile vor ajuta la modernizarea secţiei de terapie intensivă pentru nou-născuţi, dar şi a compartimentului de prematuri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa. Toţi suntem invitaţi să ne dăruim petrecerea aniversară, pentru ca cei mici să îşi poate serba şi ei ziua de naştere.

Cu fețele scăldate de lumina unui apus fantastic, Iulia Jiva Buciu, și fiica ei, Viviane, au fost mai fericite ca oricând. Nu doar pentru că erau sărbătorite în același timp, ci și pentru că au avut parte de o petrecere aniversară cu totul specială.

Și-au anunțat încă de la bun început rudele și prietenii că nu vor cadouri și nici măcar flori, pentru că își vor dărui ziua de naștere unei cauze nobile. Invitații s-au conformat ineditei cereri și au făcut donații în bani. 

„Sunt primul constănțean care își dăruiește ziua de naștere și sper să fiu prima care începe acest val și să fie oarecum la modă. Mi-aș dori ca toți să facă asta“, a afirmat Iulia Jiva Buciu, inițiatorul proiectului „Dăruiește-ți ziua“.

Invitații au primit în schimb inimioare de hârtie de la sărbătorite cu mesajul “Dăruiește-ți ziua”. Au înțeles că acest model de generozitate trebuie urmat.

La finalul petrecerii s-au strâns 1.300 de lei. Ați putea spune că nu este o sumă mare, dar ea va fi piatră de temelie în proiectul de reconstruire și modernizare a secției de terapie intensivă pentru nou-născuți de la Spitalul Clinic Județean Constanța.

Proiectul a fost gândit de Asociația “Dăruiește Aripi”, cea care se va lupta să-l ducă la bun sfârșit. Mii de bebeluși născuți prematur sau cu malformații vor avea o șansă în plus la viață odată ce vor fi îngrijiți într-o secție nouă, cu aparatură performantă.

„Ideea și implicarea ei pentru această cauză și anume de a-și dărui ziua de naștere a fost una foarte bună. De fiecare dată când ne serbăm ziua de naștere oamenii vin cu cadouri și te simți mult mai bine atunci când acel cadou îl dai mai departe“, a spus Alina Vasea, președintele Asociației „Dăruiește aripi“.

Gestul Iuliei vine în contextul unor statistici alarmante pentru țara noastră.

România se clasează pe locul I la capitolul mortalitate infantilă, dar pentru a schimba această cifră și pentru a da o șansă copiilor născuți prematur este nevoie de implicarea noastră, a tuturor.

„Fiți darnici, încercați să vă faceți vouă un cadou, să dăruiți o zi, o simplă zi pentru cei care se vor naște“, a adăugat Iulia Jiva Buciu.

Comenteaza aceasta stire