luni, 29 mai 2017

De 1 Mai, pe urmele geților, la cetatea Capidava

loading...
De 1 Mai, pe urmele geților, la cetatea Capidava

De 1 Mai, dacă vreți să stați departe de zgomotul din stațiuni, vă puteți retrage la Capidava (cetatea de reședință a regelui Dapyx), unde se organizează Tabăra Danais.

Aici, veți descoperi lumea satului, tradițiile de Arminderi, legendele locale. Cine trece de probele Danais (pescuit, tir cu arcul, aruncarea suliței) va găsi indiciile de pe traseu către cufărul cu premii.

Plimbare cu pescarii lipoveni cu bărcile pentru a descoperi de la oamenii fluviului misterele sale.

Pe 2 mai se serbează Ziua Tineretului la Capidava.

Se va vizita Muzeul de Artă „Dinu și Sevasta Vintilă“ din Topalu și se va organiza șezătoarea ONG-urilor.

Apoi, puteți pleca într-o aventură pescărească pe Dunăre, alături de pescarii lipoveni. La fața locului se vor organiza ateliere de educație ecologică, de teatru, dar și competiții sportive.

Petrecea contină și pe 4 mai când veți primi la prânz mâncare de post. Astfel pregătiți, veți putea merge la slujba de Înviere la Mănăstirea Capidava.

Pe 5 mai vă puteți delecta cu o tradițională masă de pește.

 

Ar putea sa va intereseze:

loading...

Comenteaza aceasta stire

Concert caritabil pentru o elevă de 11 ani din Constanța care suferă de o boală necruțătoare - VIDEO
De Alexandra Șteoleacă 22 mai 2017

Are doar 11 ani, însă viața nu a fost deloc blândă cu ea. În timp ce alți copii de vârsta ei se joacă, ea trebuie să lupte pentru a învinge o boală nemiloasă. Vorbim despre Luiza, o elevă din localitatea Cumpăna, care a fost diagnosticată cu cancer. Mai mulți tineri din Cobadin au decis să-i intindă o mână de ajutor și au organizat un spectoacol caritabil.

'România dispune de unul dintre cele mai moderne sectoare de apă și canalizare din Europa' - VIDEO
De Ana-Maria Stancu 16 mai 2017

“România dispune de unul dintre cele mai moderne sectoare de apă și canalizare din Europa datorită retehnologizării și absorbției de fonduri europene”. Declarația a fost făcută de Felix Stroe, președintele Asociației Române a Apelor, în cadrul Forumului Regional al Apei Dunăre-Europa de Est.

Fiecare bugetar va primi un tichet de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Când intră legea în vigoare
De Alin Tarnovschi 15 mai 2017

Începând cu acest an, bugetarii vor primi anual câte un tichet de vacanță în valoare de 1450 de lei pentru a plăti servicii turistice doar pe teritoriul României. Actul normativ care prevede acest drept ar putea intra în vigoare la jumătatea lunii viitoare.

CONSTANȚA. Raiul preparatelor din pește s-a mutat, astăzi, în stațiunea Mamaia - VIDEO
De Andreea Bajdechi 13 mai 2017

Raiul celor care iubesc preparatele din pește s-a mutat astăzi în stațiunea Mamaia, unde s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Festivalului Peștelui Durabil. De la plachie și fructe de mare, la saramură și borș, toate au fost preparate cu mult suflet de bucătari, pentru pofticioși. Nimeni nu a plecat acasă fără să guste măcar puțin din delicatese.