vineri, 19 iulie 2019

De unde provin cele mai PERICULOASE ALIMENTE din magazinele din România!

De unde provin cele mai PERICULOASE ALIMENTE din magazinele din România!

Spania, Franța și Olanda sunt țările UE de unde provin cele mai multe produse alimentare pentru care autoritățile au alertat statele membre.

Acestea sunt însă și printre cei mai mari producători și exportatori de alimente procesate.

Anul acesta, Comisia Europeană a raportat peste 550 de alerte, notificări și respingerile de la granițe pentru produse alimentare suspectate că reprezintă un risc "serios" pentru sănătatea publică.

ECONOMICA.NET a realizat un clasament al statelor membre unde au fost fabricate cele mai multe produse cu risc pentru sănătatea europenilor, pe baza rezultatelor generate de site-ul Sistemului european rapid de alertă pentru alimente și furaje (RASFF).

Potrivit unei statistici a UE, anul trecut cinci state membre au fost responsabile de aproximativ 50% din totalul notificărilor de produse periculoase (fie că produsele au fost fabricate în respectivele țări, fie că au fost importate), alimentare și non-alimentare. Este vorba despre Spania (239 de notificări, adică 12% din total), Ungaria (238 de notificări, reprezentând 11% din total), Germania (208 notificări, reprezentând 10% din total), Marea Britanie (162 de notificări, reprezentând 8% din total) și Bulgaria (151 de notificări, reprezentând 7% din total).

Mai multe amănunte aici!

Comenteaza aceasta stire