joi, 21 februarie 2019

Debut în forță la cea de a 13-a ediție a Turului Dobrogei la ciclism

Concurenții angrenați în „Turul Dobrogei” la ciclism au oferit un spectacol de calitate în cadrul cursei, la fel cum au obișnuit și în celelalte ediții. După proba de contratimp de dimineață, câștigată de Zoltan Sipos de la Mazicon București, a urmat prima etapă lungă. Concurenții au avut de parcurs 80 de kilometri pe traseul „ieșirea” din Constanța – Mangalia și retur. Misiunea sportivilor a fost îngreunată în prima parte a cursei de vântul puternic din față însă din pluton s-au evidențiat cicliștii de la Mazicon București și mai ales multiplul campion național Zoltan Sipos. Bulgarii de la Dobrich au avut un parcurs foarte bun pe durata primilor 40 de kilometri, însă partea secundă a cursei a aparținut sportivilor de la CS Otopeni, antrenați de cel mai mare ciclist român din toate timpurile, Mircea Romașcanu. Alexandru Ciocan, fiul selecționerului lotului de tineret al României, a reușit o evadare de senzație cu 10 kilometri înainte de linia de sosire și în ciuda faptului că a încheiat cursa cu emoții, el a reușit un timp foarte bun: 1:47:52. Ciocan a fost urmat la câteva secunde de Eduard Grous, de la Torpedo Zărnești și de Lucian Oprea, de la Petrolul Ploiești. Singurul incident de pe traseu a avut loc la intrarea în localitatea 23 August, la întoarcere. Câțiva cicliști nu au respectat culoarul de siguranță iar cursa a fost oprită pentru câteva momente, din rațiuni de siguranță. Etapa a 2-a a „Turului Dobrogei” la ciclism va avea loc vineri și va măsura 130 de kilometri pe traseul Constanța – Negru Vodă – Mangalia și retur.

Comenteaza aceasta stire

Halep a urcat oficial în topul WTA! Ce loc ocupă acum Simona
De Neptun TV 18 februarie 2019

Podiumul e alcătuit din japoneza Naomi Osaka, lider - 6.970 de puncte, Simona Halep, locul doi - 5537 de puncte, și Sloane Stephens, poziția a treia - 5307 de puncte.

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Doha! 'Aș fi vrut să câștig acest trofeu frumos, dar nu am putut'
De Neptun TV 16 februarie 2019

Simona Halep nu a reușit să câștige primul trofeu din noul sezon. Ajunsă în finala turneului de la Doha, numărul doi WTA a pierdut în trei seturi în fața jucătoarei din Belgia, Elise Mertens (23 de ani, nr. 21 WTA), scor 6-3, 4-6, 3-6, după două ore și șase minute de joc.

Simona Halep s-a hotărât în privința antrenorului: Am început colaborarea și o să lucrăm împreună
De Neptun TV 4 februarie 2019

În primă fază s-a decis ca tehnicianul belgian să fie supus unei perioade de probă, dar presa din țara sa susține că acesta a convins-o deja pe jucătoarea noastră, prin metodele de antrenament, să semneze o înțelegere cu perioadă nedeterminată.

Simona Halep a pierdut locul 1 în clasamentul WTA. Românca a părăsit Top 2 WTA după 595 de zile
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Clasamentul WTA a încorporat luni punctele câștigate de Naomi Osaka și Petra Kvitova la Australian Open 2019, iar Simona Halep a pierdut două poziții în ierarhia mondială. Este cea mai importantă alunecare în clasament pentru româncă, după data de 8 mai 2017, când Halep ajungea de pe 4 pe 8.

Simona Halep nu mai este locul 1!
De Neptun TV 22 ianuarie 2019

Într-un clasament live, după această victorie, Petra Kvitova a ajuns la 5,770 de puncte.