duminică, 21 iulie 2019

Decizia de aderare a României și Bulgariei la Schengen, amânată până în septembrie

Decizia de aderare a României și Bulgariei la Schengen, amânată până în septembrie. Proiectul de concluzii al Consiliului European pentru Justiție și Afaceri Interne de la Luxemburg a fost adoptat, azi,  de miniștrii de Interne din UE. Potrivit ministrului francez de Interne, aderarea celor două țări va avea loc în două etape, după cum a propus Germania: prima va fi deschiderea aeroporturilor și porturilor în septembrie, în prezența unor ofițeri de poliție din alte state, iar a doua va fi eliminarea granițelor terestre în 2012. Franța, Germania și Finlanda sunt cunoscute pentru atitudinea lor critică față de aderarea României și Bulgariei la Schengen. Însă Olanda s-a dovedit a fi cea mai dură țară în această privință. Ministrul Imigrației de la Amsterdam a declarat că Guvernul olandez se va pronunța asupra cererilor de aderare a României și Bulgariei la spațiul Schengen abia în 2012. Ministrul dorește pentru România și Bulgaria o perioadă de probă, care să dureze până la anul.   

 

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.