vineri, 24 mai 2019

Decizie ISTORICĂ. Malaysia a decis ABOLIREA pedepsei cu moartea - printre condamnați se află și doi cetățeni români

De Mediafax 15:48, 11 octombrie 2018 553 vizite Externe
Decizie ISTORICĂ. Malaysia a decis ABOLIREA pedepsei cu moartea - printre condamnați se află și doi cetățeni români

Noul Guvern din Malaysia a decis abolirea pedepsei cu moartea pentru toate infracțiunile și va opri toate execuțiile care erau programate, informează site-ul agenției Associated Press.

Peste 1.200 de persoane, inclusiv un cetățean român, sunt condamnate la moarte în Malaysia. Condamnările la moarte se pronunțau pentru infracțiuni precum crime, trafic de droguri, trădare, răpiri și terorism.

Ministrul Justiției, Liew Vui Keong, a anunțat că Guvernul a decis abolirea pedepsei cu moartea, iar proiectul de modificare a legislației va fi depus în Parlament săptămâna viitoare.

Ministrul malaysian al Comunicațiilor, Gobind Singh Deo, a confirmat decizia. "Este vorba de respectarea unei promisiuni electorale, o măsură care se înscrie în renunțarea la pedeapsa capitală în întreaga lume", a spus Liew Vui Keong.

Comenteaza aceasta stire

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.

The Guardian: Tendințe extremiste - clivajele puternice de pe harta politică a Europei
De Mediafax 19 mai 2019

Formațiunile extremiste, în principal cele care critică Uniunea Europeană, ar putea obține rezultate bune în scrutinul europarlamentar, deși este dificil de anticipat dacă vor putea forma un grup politic coerent în viitoarea legislatură a Parlamentului European, comentează publicația The Guardian.

Olanda a câștigat finala concursului Eurovision 2019!
De Mediafax 19 mai 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa "Arcade", a câștigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Expo Tel Aviv ((International Convention Center), din Israel.