marţi, 16 iulie 2019

Deficit dramatic

"Avem un deficit de aproape 3 miliarde de euro, ceea ce este dramatic. Trebuie să reducem toate bugetele". Anunțul îngrijorător vine chiar din partea șefului statului, Traian Băsescu care, crezând că a scăpat de camerele de luat vederi, a discutat despre acest lucru cu șeful Delegației FMI, Jeffrey Franks. Culmea, declarațiile vin la doar două zile după ce președintele spunea că trebuie să trecem criza cu capul sus și că ne așteaptă cu siguranță vremuri mai bune.

Trăim în țara condusă de Traian Băsescu. Un președinte care acum zice una, iar mâine se răzgândește. Așa se face că sâmbătă în timp ce petrecea de minune cu soția sa pe litoral anunța că trebuie să trecem criza cu capul sus și că ne așteaptă vremuri mai bune.

Astăzi Traian Băsescu s-a răzgândit în timpul întâlnirii cu șeful Delegației FMI, Jeffrey Franks. Fără să își dea seama că este filmat, președintele a spus un adevăr dureros și extrem de grav.

"Trebuie să vedem cât de mult vom continua să cheltuim pentru costuri sociale. Avem un deficit de aproape 3 miliarde de euro, ceea ce este dramatic. Trebuie să reducem toate bugetele". - a declarat Traian Băsescu, președintele României.

În acest context, șeful statului a vorbit despre un nou împrumut de la FMI, în luna octombrie. 

Liderii opoziției se opun unui nou împrumut, care, spun ei, ar echivala cu o crimă împotriva poporului român.

Clarificări referitoare la situația în care se află țara am putea afla pe 21 septembrie, când președintele Traian Băsescu a solicitat să se adreseze Parlamentului. România ar putea primi până la sfârșitul lui octombrie o tranșă de 360 milioane euro de la Banca Mondială, parte a acordului încheiat cu FMI, UE și alți creditori internaționali, iar banii vor fi folosiți pentru finanțarea deficitului bugetar, au declarat reprezentanții Băncii Mondiale. Țara noastră a încheiat anul trecut un acord de împrumut în valoare de aproximativ 20 de miliarde de euro cu Fondul Monetar Internațional. Până în prezent, România a primit tranșe în valoare de 10,7 miliarde de euro de la Fond, 2,5 miliarde de euro de la Comisie și 300 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.