joi, 18 aprilie 2019

Demisia Theresei May, cerută de propriul partid

Demisia Theresei May, cerută de propriul partid

Parlamentarii Partidului Conservator i-au cerut luni premierului Theresa May să demisioneze din fruntea guvernului, dezvăluie ziarul britanic The Telegraph, citând surse din partid. Este cea mai dură invalidare a lui May în legătură cu modul în care a gestionat dosarul Brexit, acordul negociat cu UE fiind deja respins de două ori în Parlament atât de propriul partid, cât și de opoziție.

Cel care i-a cerut oficial demisia Theresey May a fost Sir Graham Brady, șeful grupului Conservator din Parlament (grup cunoscut și sub numele de ”1922 committee”). Luni, după ce majoritatea parlamentarilor conservatori l-au împuternicit să aibă o confruntare directă, Sir Graham Brady a vizitat-o pe Theresa May la reședința acesteia din Downing Street, unde i-a cerut demisia.

”Sir Graham Brady a fost bombardat cu mesaje din partea parlamentarilor conservatori pentru a-i cere demisia lui May”, au declarat sursele citate de The Telegraph.În cele din urmă, sub presiunea internă și externă, May le-a cerut liderilor UE amânarea Brexit până pe 30 iunie, pentru a avea timp să obțină un vot în Parlament. Șefii de stat și de guvern au refuzat data de 30 iunie și au i-au propus premierului Theresa May două opțiuni pentru amânarea cerută a ieșirii din Uniune după data prevăzută inițial, 29 martie.

Astfel, în eventualitatea puțin probabilă că parlamentarii britanici aprobă săptămâna viitoare acordul de divorț încheiat în noiembrie, statele membre UE sunt de acord să amâne data Brexit-ului pentru 22 mai, cu câteva zile înainte de alegerile europarlamentare.

Dacă însă Parlamentul de la Londra va respinge încă o dată acordul propus de premierul Theresa May, Brexit-ul va avea loc pe 12 aprilie 2019.

Comenteaza aceasta stire

Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul și crucea, neatinse de flăcări
De Mediafax 16 aprilie 2019

Liderul popurului francez a lăudat „curajul” și „profesionalismul” pompierilor, aceștia reușind să salveze fațada edificiului și două turnuri importante.

Parlamentul britanic a votat: Brexitul a fost AMÂNAT până pe 30 iunie
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Discuțiile cu opoziția laburistă pentru a încerca ieșirea din impasul Brexitului vor fi reluate după summitul UE de miercuri, a anunțat între timp guvernul britanic, dând de înțeles că dialogul nu s-a soldat încă cu un acord, potrivit France Presse.

PERICOL de RĂZBOI: Rusia a activat navele de atac și sistemele de rachetă, din cauza exercițiului NATO la care participă și România, în Marea Neagră
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Navele de recunoaștere, navele de atac și sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenția de presă Tass și postul Russia Today.

Theresa May cere Consiliului European amânarea Brexit până pe 30 iunie
De Neptun TV 5 aprilie 2019

May a afirmat că dacă un acord va fi aprobat până la această, Marea Britanie va propune ca extinderea Brexitului să se încheie mai devreme.

Demisia Theresei May, cerută de propriul partid
De Neptun TV 22 martie 2019

Premierul a refuzat însă cererea colegilor din partid, iar ulterior, după încă un vot semnificativ pierdut în Parlament, a avut o ieșire extrem de dură la adresa deputaților.

Theresa May a cerut amânarea Brexit până pe 30 iunie
De Neptun TV 20 martie 2019

Theresa May a susținut la Londra că nu ar fi corect ca Marea Britanie să participe la scrutinul europarlamentar programat în perioada 23-26 mai.