luni, 22 iulie 2019

Demisii în Tunisia

Toți miniștrii tunisieni, membri ai partidului fostului președinte înlăturat de la putere, Ben Ali, au demisionat din formațiunea politică pe care acum, populația dorește să o scoată în afara legii. Anunțul a fost făcut de surse oficiale de la Tunis. Manifestanții și o parte a opoziției au contestat vehement prezența a opt membri ai fostei echipe a lui Ben Ali în posturi-cheie ale guvernului de tranziție format luni. Este vorba despre porfotoliul de la Interne, Apărare, Externe și Finanțe. Pe de altă parte, 33 de membri ai familiei lui Ben Ali au fost arestați în timp ce încercau să părăsească țara. Televiziunea tunisiană a difuzat imagini cu numeroase bijuterii, ceasuri și carduri bancare internaționale, stilouri-pistol, confiscate în timpul arestărilor. În plus, jurnaliștii tunisieni au filmat un excavator care se deplasa pe o autostradă din țară având în cupă un autoturism de lux. Se pare că șoferul excavatorului furase un Ferrari galben care ar aparține chiar președintelui fugit din țară. Liderul interimar Fouad Mebazza a promis o "ruptură totală" de trecut, un sistem independent de justiție și libertatea presei. De asemenea, noul guvern a anunțat că i-a eliberat pe toți deținuții politici. Măsura intervine după săptămâni de proteste în masă, în urma cărora peste 100 de persoane și-au pierdut viața. Organizația Națiunilor Unite a anunțat că va desfășura o anchetă.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.